Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bojíte se nového roku?

Od: culdabulda1* odpovědí: 12 změna:

Taky se bojíte nového roku?

Nemohu si to nějak rozumově zdůvodnit, ale vždy koncem roku, možná ve spojení s oslavami (ať už Vánoc, nebo hlavně Nového roku) mívám až pověrčivý strach z toho, co nový rok přinese. Možná to souvisí s podzimními depresemi nebo se stářím, jenom mne napadlo, jestli podobné pocity mívá více lidí, nebo "blbnu" jenom já.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Já se nebojím ani čerta, natož novýho roku.

junkers*
hodnocení

0x

Spíš správně tušíte, že se blíží nějaký větší prů...er. Docela bych se divil, kdybychom i příští rok prožili v míru.

ohneta*
hodnocení

0x

Nebojím, není důvod. Kdybyste se nedívala do kalendáře, tak příchod nového roku ani nepoznáte.

hahanaj*
hodnocení

0x

Ne nebojím a nemám ani žádné podzimní deprese - není z čeho je mít...stačí mít dost aktivit a nenudit se ,nepřemýšlet nad blbinami.

hodnocení

0x

Ne.Bojím se nemocí,zlých lidí a samoty.Jinak na to,že je konec roku vůbec nemyslím,nemám čas *bezim*

uska*
hodnocení

0x

Ne, nebojím se Nového roku. Hromadné oslavy Silvestra já nemusím a tak ani hlava mne bolet nebude*smich* Nebojím se ani celého roku 2015, těším se, že se podívám tam, kde jsem to (nejen) letos nestihla, je pořád se na co těšit. Práce, koníčků a snů je habaděj. Trošku se bojím, aby se nezhoršilo zdravíčko.

gumidek*
hodnocení

0x

Já se s příchodem Nového roku bojím akorát draka, proto skoro nepiju :)

hodnocení

0x

Taky se nebojím,teda konkrétně nového roku,je to jen datum.Ale strach z budoucnosti mám,doba je divná,lidé mají pokroucené hodnoty,příroda jde do "kytek",celkově budoucí čas vidím tak nějak "nerůžově"...to mi ovšem nebrání abych se radovala a slavila během celého roku,třeba jen tak,nepotřebuji k tomu určité datum...*pivo*

buss
hodnocení

0x

NE, proč, měl bych, čeho, koho? Akorát mě ... že budu starší. Nemáte na co myslet?

hodnocení

0x

Nechápu, proč se tomu jednomu dni přisuzuje až tak veliký důraz. Prostě odejde jeden den a po noci přijde druhý. A že je nový rok? To jen kvůli orientaci v čase, kdyby někdo nevymyslel dny, týdny a roky, žili bychom pořád stejně a pořád by se jen točily dny a noci. Bez ohledu na to, co který znamená.

Každý vždycky uvažuje o tom, co mu další rok přinese. Pokud je člověku dvacet, může se těšit na novou lásku, lepší práci, svatbu, třeba rozšíření rodiny.

Pokud je už někdo v letech, má cukrovku a čeká ho umělé koleno, může si snad jen přát, aby to bylo aspoň takové jako letos a nedostalo se to ještě se do horších problémů. Ale sám to asi těžko ovlivní, jak člověk stárne, orgány začínají zlobit. Jsme něco jako ojeté auto. A náhradní díly nejsou k mání. *smich*

Náhodou - já se na příští rok těším. Protože, pokud naši velkomožní tam nahoře všechno dosud nerozkradli, v tom příštím roce se i na mě dostane kousek důchodu. Snad!

A přeji všem lidem, nejen tady na Poradně, aby pro ně ten další rok byl dobrý, aby jim přinesl jen pozitivní zážitky. Jaga.

doplněno 09.12.14 06:21:

A když to vezmu do důsledků, před 100 lety zuřila 1. světová válka. Lidé měli daleko víc důvodů bát se roku 1915, než dnes my roku 2015. Proto bych ten nový rok brala s nadhledem a trošku i s humorem. Ono to ani jinak nejde.

lidus*
hodnocení

0x

Loni před Vánocemi mě málem ranila mrtvice z dluhů zetě. Rok utekl jako voda, přežili jsme i to o čem jsem pochybovala, mám se dobře a teď už bude jenom líp a líp. Já se na každý nový rok těším.

culdabulda1*
hodnocení

Děkuju za odpovědi, asi jsem nějak pověrčivá nebo co, přeji všem do toho nového roku jenom to lepší a hodně štěstí, neboť, máte-li štěstí, máte vše. Tak ahoj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]