Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neznámý strom

Od: rony* odpovědí: 14 změna:

Zdravím, nevíte co je tohle za strom.. je to jíva?

Neznámý strom

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rony*
17.03.12 21:33
hodnocení

foto 2

Neznámý strom #2

hodnocení

0x

Olše

doplněno 18.03.12 11:47:

Ano, zmýlil jsem se, věděl jsem, že je to od písmena O! Ale osika! *hi**smich*

mrnousek*
hodnocení

0x

Prosím pěkně, to Olše nebude. Ta je totiž celá hnědá, ne? Já když jsem se koukla tak mi naskočilo bříza, ale ta je zase celá bílá...

kjanik112*
hodnocení

0x

Tipoval bych jasan, nebo pajasan- javor jasanolistý, náletová dřevina.

doplněno 18.03.12 10:52:

Teď jsem viděl druhý obrázek-tento strom neznám.

hodnocení

0x

Podle těch střapatých kocourů a šedé kůry bych se přikláněla k tomu, že jde o OSIKU. Je to pěkný strom a rostou pod nimi KŘEMENÁČE OSIKOVÉ. Mám taková dvě místa, odkud se nikdy nevracím s prázdnou.*smich* Jaga.

rony*
hodnocení

ještě jsem vyfotil list toho stromu kdyby to pomohlo

Neznámý strom #3
poiu*

Ano, tak teď je to již na 100 % OSIKA.

b

Pokud porovnáte s těmito obrázky, tak to vypadá na topol osiku:

botanika.wendys.cz/...

B.

fran

fotka.atlasrostlin.cz/...

Květ topolu bílého jsou jehnědy, podle tohoto odkazu i obrázku to sedí. Ale ty kočičky na té hromadě to nějak nesedí - nepřirouboval někdo větev vrby?:D

limetka*
hodnocení

0x

Je to osika! Podle toho listí nepochybně!

kjanik112*
hodnocení

0x

Osika je druh topolu.

figurek*
hodnocení

0x

ale no tak kamarádi. To není osika, ale nejpěknější strom na světě. Populus Alba, česky Topol bílý, lidově zvaný Linda. Jsou úplně všude. Lidi si je pletou s břízami nebo s buky.

lui*
hodnocení

0x

Ale ty kočičky na tom prvním obrázku jsou určitě z jívy. Na té hromadě je toho možná víc. Ale na buku kočičky nerostou.

U toho druhého obrázku nevím, to přiznám.

limetka*
hodnocení

0x

Nee, topol ne - podle těch listů na tuty osika -a ty kočky rostou právě i na osikách , no a jasně- s topoly i s jívou jsou příbuzní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]