Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podnikatelské nápady a jejich realizace

Od: josef2* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

kdo by mi dokázal poradit? Mám různé podnikatelské nápady, především výrobního rázu. Některé možná dobré, některé třeba ne. Snažím se třeba řešit věci, které by lidem např. ulehčily práci, nebo jinak usnadnily život. Přitom se snažím vylepšovat původní řešení nebo vymýšlím nová řešení. Jsem autorem průmyslového vzoru a různých zlepšovacíh návrhů z různých oblastí. Vymýšlet mě prostě baví.

A nyní k mému problému. Co je mi platný třeba i dobrý nápad, když nejsem schopen ho prosadit do života! Někdy chybí výrobní zkušenosti, někdy zas strojní vybavení, někdy peníze a někdy třeba dobrá oponentura. Veškeré své prototypy dělám tzv." na koleně" a vím, že kdybych mohl své nápady konzultovat třeba se zkušeným vývojářem, vše by bylo mnohem efektivnější. Kdo bude ale se mnou konzultovat nebo i řešit růrné nápady, anichž bych se finančně nezruinoval?

Našel by se nějaký zapálený nadšenec s kterým bych mohl problémy konzultovat a spolupracovat s ním, třeba i jako se spoluautorem? Co kdyby lidé s růrnými podnikatelskými nápady, ale i třeba vývojáři, nebo výrobci založili takový exklusivní klub, kde by všichni mohli své nápady konzultovat, event. nabízet ke spolupráci. Někdo třeba má strojní vybavení a nemá zas co vyrábět. Nebo někdo zas má třeba prostory a neví k čemu je použít. A někdo má třeba ty nápady, nebo vědomosti a neví jak je uplatnit. Musela by zde ale být zaručena exklusivita pro nositele nápadu a ten by si pak z nabídek o spolupráci mohl vybrat své spolupracovníky. Otázka je, jestli to není moc naivní. Asi nejsou všichni poctiví a někdo by asi zneužíval situace a vezl se na práci druhých. Já vycházím z toho, že lidé jsou převážně poctiví, ale ono to tak vždy asi není.

Nestálo by zato založit za tímto účelem nějaký web (uměl by to někdo?), který by nebyl přístupný všem, ale jen členům, kteří by museli respektovat určitá pravidla?! Já myslím, že by to mohlo pomoct spoustě dobrých nápadů nebo i přinést práci spoustě šikovných lidí, kteří jsou třeba i nezaměstnaní. Co myslíte, poradí mi, ale i ostatním, někdo?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Viděl jste v TV Den D? Podívejte se na to. Investoři existují.
V každém případě by ten nápad bylo třeba ošetřit perfekně právně a s investorem smlouvou.. Nebo vás někdo ojebe.
Vývojáře hledat podle toho o co vám jde, na to máme přece int, už jste hledal?.
Nen třeba něco zakládat, pohledejte, existují podnikatelské inkubátory a pod. Možná by nebylo na škodu oslovit vysoké školy.
Různých menších výrobců něčeho je a nemají co dělat, náplň práce.
Ostatně někdo tady nedávno uváděl že má prachy a neví co s nimi.
Zadat inzeráty...

josef2*
hodnocení

Dobrý den,

díky za odpověď. Den D sleduji pravidelně. To je právě ten můj problém. Ne každý má odvahu se tam postavit a někdy se třeba i nechat urážet porotou před celým národem. Někdy tak v člověku zabijí podnikatelské nadšení a kreativitu navždy. Vím, že je to velká reklama, ale jde právě o pomoc těm, kteří tu odvahu nemají a přitom mohou mít dobrý nápad. Já jsem toho názoru, že vyhodit se dá člověk i slušně. A že tam někdy chodí opravdu s hloupostmi. Na internetu jsem, za tímto účelem, dost často, ten mi ale neporadí, kdo by měl zájem o spolupráci. Nemohu přeci veřejně psát o nápadu. Určitě by se našel někdo rychlejší a schopnější, který by můj nápad zrealizoval. Na webech, věnující se tomuto tématu, chybí bohužel právě ta ochrana nápadu. Není to tak jednoduché, jak se může jevit.

hodnocení

0x

no jo, myšlenka asi dobrá, ale jaký obor? možná by to chtělo/nechtělo zúžit na určitou oblast. v něčem je určitě trh nyní nasycen až přesycen. Jakou máte představu? všeobecnou.

josef2*
hodnocení

Já jsem sice technik, ale v oblasti různých nápadů se meze nekladou a můžou zasahovat do všech oblastí našeho života. Třeba i lékař může vymyslet nějaké zařízení (z oboru), ale i úplně mimo něj (třeba při práci na zahradě). Mě napadájí nápady, jak z mého oboru, tak ale i úplně mimo něj. Chce to se jen pozorně dívat a o věcech přemýšlet. Já bych se ale chtěl spíše soustředit na zdokonalování a vývoj předmětů každodenní potřeby. Uvedu jen jako příklad: jak se snadno pohybovat s kočárkem ve sněhu, jak by měla vypadat pračka, aby se vešla i do malé koupelny, jak zdolávat snadno dopravu těžkých břemen po schodech (samozřejmě, že vím o schodolezech, ručních i elektrických- to vše je ale buď hrozně drahé, nebo nepraktické), atd...atd. Je toho víc z různých oblastí.

buss

Tak si nechat vyrobit vzorek a nabízet na intu jako hotový výrobek a pak nechat vyrobit. Proč by něco měl ošetřit web? To je věcí autora. Výrobce do toho nepljde, když není zaručený odbyt, nebo odběr, platba od autora. Nebo prodat ten nápad.

josef2*
hodnocení

Proto přeci mluvím o vzájemné výpomoci lidí, kteří mají různé možnosti. Nejdřív je to spousta práce a až časem se může dostavit výsledek, nebo také ne. Jde spíš o nadšence, kteří věří tomu co dělají, nebo by chtěli dělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]