Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nove slovo mezi mladými - žluťák

Od: petiq* odpovědí: 20 změna:

Dobrý den poslední dobou často slychávam mezi klukami a holkamy slovo ŽLUTÁÁK a vubec nevím co to slovo znamená chtěl bych vas tedy poprosit jestli někdo nevíte co to znamená

zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

palenka*
hodnocení

0x

Dle článku erasmus-in-norway.blogspo/... bych řekl, že se jedná o žluté autobusy Student Agency. Ale dnes to tady čtu poprvé, tak snad někdo potvrdí.

doplněno 15.03.12 21:52:

A nebo to může být Vietnamec :) Když se černochovi nadává "negře", tam Vietnamcovi třeba říkají "žluťáku"...

petiq*
hodnocení

právě že jsem to spíš pochopil jako nějakou nadávku

palenka*

Tak potom ten Vietnamec, Číňan nebo jiný asiat žluté pleti... už bohužel nejsem teenager.

Palenka: ač v tomhle směru nejsem rasista tak vaše vysvětlení sedí na 100%. Používali to amíci už v době 2. světové války.

palenka*

Děkuji, zase jsem o něco chytřejší.

Taky nejsu týnejdžr, v listopadu mi bude 45.*smich*:-P*ee**plac**plac**plac**modla*

doplněno 15.03.12 22:45:

Ale zažil sem toho a pamatuju si toho možná víc než nějakej sedumdesátník.*plac**plac**plac*

mám před sebou poslední rok jako "týnejdžr", v pondělí jsem oslavil 19, ale "žluťáka" slyším poprvé :D no celkově se mi tady z těch "krutózních megacool" výrazů tak trochu zvedá žaludek... asi jsem holt jiný :)

Dyť tě nikdo nenutíííí!.!.! *bum*

kokodak*

Negr je nadávka? Tak to brzo bude taky nadávka cikán, ne? Svět se zbláznil...

Na negrovi - příslušníku negroidní rasy ani na cikánovi nic špatnýho nevidím - i když bych si ani jednoho přes práh nepustil*stop*

Nektera slova presla do podvedomi lidi jako hanliva, ikdyz byla v minulosti jina a pouzivana v jinem vyznamu. Takze ano, negr neni nadavka v minulosti, momentalne ano. Cikan, to jako nadavku nepovazuji, je to jmeno etnika. Napriklad sukat, bylo driv oznaceni pro hledani, Kunda, damy prominou, vychazi ze sanskrtu jak oznaceni zenskeho pohlavniho organu a je to spis pekne pojmenovani :). Tak to muzete rict pritelkyni/manzelce :D

krkovicka*
Taková Kunda na ostravsku je lichotivé.Ve středních čechách být Vám někdo rozbil “pusu“

Krkovička, kde jste na to přišla? To jsem z Ostravy, ale slyším to poprvé. Že by lichotka? *blee* To vám někdo pěkně nadřystal (nakecal) :D

K ránu se do baru připotácel chlap, nebyl opilý, ale měl měkká kolena. U baru si poručil kafe. Když se chtěl napít, otřepal se a stěžoval si, že to kafe je cítit k . . . . u. (ani to napsat nemůžu), tedy intimním dámským místem. Barman vzal kafe a čichl si k němu a pravil: Pane, vezměte si to kafe do druhé ruky!*hi*

krkovicka*
Babkazov.Jsem odtamtud.Často jsme tohle slovo používali.Taky Kundak.Kdyz jsem stim přijela do Cech.Ze dvou stran mi bylo řečeno : Mlč!
ukulele*

Dobrý večer, a mohu se zeptat, jaký má to slovo význam? teda nemyslím ten v čechách nejběžnější, já ho znám i jako název estonského přístavu.

krkovicka*
Obyčejné jsme ho používali pro výraz krásný, nádherná.Sexy kluk, holka...V čechách samozřejmě měl hanlivé označení ;)

To je fakt, říkávalo se tam ,,TO JE FAJNÁ K..DA" . *smich*:D

Negr je druh reflektoru.

hodnocení

0x

ono to může být i tak nevinné jako označení "kapitán jantar" (pokud jsem se neseknul s hodností)... chtělo by to vědět nějaký kontext.

hodnocení

0x
Žluťák, neboli izabela je označení koně se žlutou srstí, bílými žíněmi a černou kůží. Odznaky na hlavě a končetinách jsou povoleny.Ale to asi nebude ono.doplněno 17.03.12 11:07: Ale co takhle Žlutý pes?

kartaginec-Jasně, středně velký žlutý pes. Akorát jsem mu ostříhal hřívu *haha*

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]