Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kamarád - pije

Od: ddee odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, rád bych poprosil o vaše nazory.

Mam kamaráda..cca 37 let. teď se mu narodil chlapec..V podnikáni se mu daří výborněpřímo skvěle. Manželka v prosinci udělala advokacii. Prostě pro mě pohádka... jenže..

Jenže chlapec pije...Pije celý život...sem tam hraje i automaty...Pro mě je to spíše marnotrapné chování...Není hloupí..v podnikání se vyzvná...ale já mam obavy. o něj...Trvalý alkoholismus...poté mozný rozvod...Moc mu vše přeji, ale dá se toto vše vydržet celý zivot?. Manželka se mu snaží domlouvat...ale...on má velmi tvrdou hlavu...Je to takový tahoun všeho, když se něco deje. jestli se mi dá takto nějak rozumět...

Co myslíte vy? Jaké máte zkušenosti?Zmoudří?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x
Zmoudri jen tehdy kdyz bude chtit. Z meho okoli se clovek uklidni vetsinou az po zdravovotnich nebo existencnich problemech. Partner/ka je vetsinou malo.
anonym01*
Myslím že si brzy uvědomí že dítě je velmi cenné a nemá smysl pít když má něco tak cenného. Držím palce.
doplněno 04.02.15 19:22: Pokud jste blízcí přátele, promluv si s ním. Vysvětli mu, co je důležité musíš na něj tlačit. Pokud se znáš s jeho manželkou, tak by nebylo od věci si s ní promluvit.

iz*
hodnocení

0x

Pije-li člověk přesto, že mu alkohol působí komplikace v životě (jedno jestli pracovním nebo soukromém), jde s největší pravděpodobností o závislost.

Závislý člověk většinou "sám do sebe" nezmoudří. Chcete-li mu pomoci, pokuste se jej přesvědčit k návštěvě odborníka.

mp*
hodnocení

0x

To máte těžké, někdo pije celý život a nějak to zvládne, jiného to zase zlomí za pár let. Podívejte se na našeho presidenta, myslím, že si rád dá (jak sám říká), ale to co z něj dělají jeho odpůrci, tomu prostě nevěřím. Je fakt, že pro většinu lidí je důvod, že někdo pije, příležitost, aby se cítili jakoby výše, než ten dotyčný pijan. Ale to je podle mě trochu falešná představa.

ddee
hodnocení

Nejsem si jistý, že bych mu pomohl tím, že ho někam dotáhnu, či to budu řešit s manželkou...Né že bych nechtěl, ale on má tak tvrdou hlavu,...že by to spíše ohrozilo naše přátelství, pomohl mu až bude potřebovat až se na něj ostatní vykašlou.. Díky tomu že má mnoho penězdokáže vydelat i 250 tis měsíčně má kolem sebe ´´pijavice´´...

Pil už celkem dost i na učnáku...teď takový přehled nemaám, ale když ho navštěvuji, tak jdeme sednout do hospudky. Prostě když není pod kontrolou manzelky, tak ten alkohol ruzně do sebe dostává...

Mám obavy, ze manželkaasi jediná která by ho měla zlomit to s ním jednou prohraje a on bude chodit ještě vícekrat někam, kde mu nalejou.. Dítě pro něj podle mého usudku nebude tak páka, která vše změní..

Pro práci mu alkohol příliš nepřekázitam to nepřehání, spíše po práci, ci kdyz manzelka nebyla doma... Peněz má a bude mít ještě vícaz bude manzelka videlavát ...a tam to vyskočí také závratně. Budou mít prostě pohádkový příjem...Manželku má uzasnou...chytrou, krásnou...milou, pracovitoupostavili si spolu dům...

Obávám se, že jak ztratí pojem skutecné hodnoty penez, že popustí uzdu alkoholu...Zdravotně pokud vím je v pohodě...

Prostě nemá důvod přestat pít...vždyť on prozivá ´´americký sen´´, Musím ale podotknout že skoro uplně se zaslouzil sám...Má můj velký obdiv...jenže...aby tam pak nebyl jednou zlom...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]