Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čekací doba na vyšetření při objednání na čas

Od: flodur® odpovědí: 10 změna:

Včera jsem byl objednán na sono vyšetření srdce v 10:30 hod. V daný čas jsem byl zvážen a postoupil EKG zaplatil 30 Kč a byl odkázán do čekárny. Ve 13:30 jsem byl vyzván k vyšetření ultrazvukem a v 13:45 jsem naštvaný odešel domů. Nevím jaké kdo máte zkušenosti, ale ptám se upravuje nějaká vyhláška, která upravuje časovou prodlevu vyšetření při objednání na stanovenou hodinu? 3 hod. mi připadá absurdní, kdyby mě objednali na 13:15 tak jsem tam mohl strávit max. 0,5 hod. Připadá mi,že si neumějí práci zorganizovat a na lidech jim moc nezáleží. Když jsem měl námitku na dlouhé čekání, sestřička se ohrazovala velkým počtem pacientů, ale že si je objednají už nebrala v potaz.

Děkuji za Vaše reakce.*bum*

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

0x

Bohužel,ve všech ordinacích visí cedulka,že...Objednací doba je pouze orientační a neznamená skutečný čas vyšetření...Taky mi to připadá divné ale asi s tím nic neuděláme...:)

lidus*
hodnocení

0x

Na kontrolu a eventulelně na vyšetření se objednávám 3 měsíce předem, věřte mi, že se za dost let ještě nestalo abych nečekala v čekárně minimálně hodinu. Sice je tam napsané, že pořadí určuje lékař a že se může stát, že přívezou někoho kdo potřebuje ošetřit ale občas jsou dveře ordinace zavřené víc jak půl hodiny a uvnitř žádný pacient není. Jediné kde byl spoleh na objednací čas, byla brněnská vojenská nemocnice-ambulance, tam když jste byl objednán na 10h a přišel 10.10 už byl v ordinaci jiný pacient ale jak je to tam dnes, to nevím. Buďte rád, že vás vůbec ošetří, taky už jsem se setkala, že sestra do čekárny zavolala pan xx si půjde na oční, dobré ale pan xx byl nevidomý a nechodící. Ohradil se, že tam sám nedojde a sestra řekla, že to má blbý a měl si vzít doprovod, tehdy jsem ještě obstojně chodila a tak s dalším čekajícím pacientem jsme si na oddělení půjčili vozík a odvezli tam pana xx. Perličkou je to, že sestra na očním nám řekla a´t si na něj počkáme a když jsme si ho dovezli ať si ho i odvezeme. Ono to před 89 o moc lepší nebylo ale takový nepořádek jako je dnes nebyl. Doktor se domnívá, že je pán Bůh a podle toho se k nám pacientům i chová.

hodnocení

0x

Zejména u své gynekoložky a u svého zubaře vždy čekám minimálně hodinu. Na gynekologii si ze záhadnéno důvodu objednávají 4 pacientky na 60 minut. Tedy 8.00 a 4 jména, 9.00 a 4 jména... Do toho akutní případy. Jednou jsem byla sama akutní případ a strávila v ordinaci 30 minut. Už jsem byla jako na trní, špitla jsem, že čekárna je plná. Lékařka odpověděla - však ony počkají. Až jim jednou bude zle jako teď vám, budou rády, že půjdou na řadu hned.

U zubaře jsem v čekárně také vždy zuřila, ale přešlo mě to, když jsem brzy ráno přišla neobjednaná s problémem a ostatním pacientům posunula čekací dobu o dobrých 30 minut.

Takže co není akutní, musí obvykle počkat. Až člověk na vlastní kůži pozná, co je akutní, přijme to čekání s o něco větším pochopením.

Hodně zdraví a krátké čekání:).

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Naše zubařka má pro změnu na dveřích nápis: Objednací čas je čas, kdy pacient ZAČÍNÁ čekat na ošetření.

Takže když mě objednala na 8:30, znamená to, že v 8:30 mám přijít, sednout si na zadek (spolu s asi deseti dalšími pacienty, kteří jsou objednaní na 8:30), hlídat v davu, zda mě někdo nepředběhl, protože sestra nemá absolutně přehled o tom, kdo kdy přišel. A když se dostanu na řadu v 10:30, tak je to ještě svátek :-D

Prostě bordel, 400 Kč za černou plombu, 700 Kč za bílou. :)

doplněno 15.03.12 11:58:

Když jsem přišla s bolavým zubem ráno na "bolesti", sestra pouze řekla, že "musím počkat". Čekala jsem od rána od 7h do 13:15. Akutní případ.

doplněno 15.03.12 12:01:

Ale udivuje mě jedna věc. Je spousta nemocnic, kde je nejmodernější vybavení, drahé přístroje, které by podle mého názoru měly jet 24 hodin denně, aby se zaplatily. Když pak třeba v osm ráno přijdu na rentgen, strávím tam půl dne, protože vozí pacienty z nemocnice, kteří mohou jít na RTG klidně ve tři odpoledne, nebo i v šest. A to vůbec nemluvím o CT a dalších přístrojích... :(

Tak ono třeba s rentgenem bude ta "drobná" obtíž, že dopoledne je na oddělení lékařů jak much (skoro), kdežto odpoledne už je třeba jenom jeden ve službě, který musí zvládat akutní případy (jak ty z nemocnice, tak zvenku). A zajistit oddělení, aby mohlo jet na plný výkon celodenně, to by vyžadovala větší množství personálu, ale ono se v nemocnicích spíš propouští, než by se přijímalo. Ono jak říká naše vrchni: nie sú peniažky.

Další věc je,že ono záleží nejenom na tom, kolik pacientů stihnou lékaři vyšetřit - zrovna tak podstatné je, kolik jich pojišťovna proplatí. Ono si pojišťovna hlídá, aby nemocnice "moc neplýtvaly". Z vlastní zkušenosti - objenávala jsem dítě do odborné ambulance a sestra mi sdělila, že si pojišťovna nepřeje (rozuměj - neproplatí), aby paní doktorka ordinovala dva dny v týdnu, jako dosud, takže ordinuje pouze jeden den a tudíž první volný termín může nabídnou skoro za rok.

Nicméně třeba u nás v nemocnici některé přístroje (konkrétně vím o magnetické rezonanci) jedou od rána do večera. Což ovšem neznamená, že by na něj dopoledne nechodili pacienti z nemocnice, chodí. Stejně jako odpoledne tam chodí i ambunlanti.

krkovicka*
hodnocení

0x
Nezapomenout že v te době je zapocitana i pauza na oběd ;) jednou jsem prosedela v nemocnici 4h, doktora povolali k operaci a zároveň měl ambulanci.Kdyz jsem byla s holkou na trhání mandlí tak od 6h rána bez pití, jídla nas podle operačního poradí vzali až v půl jedny,15minut mi ji privezly...
Kdyz šla moje matinka za maminkou do špitálu ji přinést věci, sestry ji vyhnali z pokoje, řvali jedna na druhou, Zastáva! Litalo to tam, Volejte Primáře! Matinka nevěděla, že to je její matka, co ma selhání, na pokoji byla sní i osmdesatnice.Čekala na chodbě.Povzdechla si : chudák babička..“Viděla doktora s rukama v kapsách, jak jde chodbou k pokoji, ale tak nějak znechuceně, pomale...až pak ji dali vědět že zástavu měla její maminka a on se ji jako primář predstavil.Vše odreli sestry a on měl nas vše cas.

hodnocení

0x

Já když jdu na revmatologii a ortopedii, tak sebou beru k mobilu jako rádio, sluchátka. Dole ve špitále si v koupím časopis s křížovkama, kroasan se sýrem a horkou čokolády. V čekárně se nahlásím, odhadnu, kdy příjdu na řadu a smířím se s tím a udělám si pohodlí. Nemá cenu se rozčilovat. Navíc, když jsem v ordinaci, jsem nesmírně vděčná, že je pan doktor tak pečlivý a vím, že nikde ten čas neprotrajdal a neprolajdal. Beru to jako nutné zlo. No, co už!*hi*

hodnocení

0x

Jezdím k zubaři 40 km (hlavně kvůli rovnátkům dříve), je to oblíbený a hodně navštěvovaný lékař a NIKDY se mi nestalo, že bych čekal déle než čtvrt hodiny. Jednou dokonce jsem se dostavil o pár minut dřív, a v době objednání jsem už byl venku z ordinace. Takhle by to podle mě mělo vypadat, když si lékař umí rozvrhnout dobu na pacienty. Je to milý a velmi schopný pán. Už nikdy bych k nikomu jinému nechtěl :)

hodnocení

0x

Je to značně nepříjemné. Když si však "přečtete" dveře do ordinace: NEKLEPAT, SESTRA PRAVIDELNĚ VYCHÁZÍ. POŘADÍ PACIENTŮ URČUJE LÉKAŘ A SESTRA. OBJEDNACÍ DOBA JE POUZE ORIENTAČNÍ. PŘEDNOST MAJÍ PRACUJÍCÍ. apod., je jasné, že člověk s tím nic nenadělá a jen musí trpně vyčkat, až na něho přijde řada. Čekám vždycky a všude. Snad nejhorší je to na mamologii, naštěstí tam chodím jen jednou za 2 roky na preventivní prohlídku a rentgen. Ten den pokaždé lituji, že nejsem chlap. Všechny pacientky totiž jsou objednány na 13,30 hod. Sešlo se nás tam asi 50 - 60 a ubývalo to velice pomalu. Přišla na mě řada v 18,30 a zničený pan doktor, chudák už ani nevnímal, zda před ním obnažuji svá ňadra, nebo jinou část těla. Jen seděl, držel si hlavu, ale nakonec se vybičoval k tomu, že zvedl nějaký snímek a pravil - Je to v pořádku! Dodnes nevím, zda popadl právě můj snímek, ale uklidnil mě. Můj klid netrval dlouho. U závory, zabraňující odjezdu z nemocnice bez placení, mi paní sdělila, že jí mám za parkovné zaplatit 110 korun. Tak jsem ztratila čas i peníze a jen pro to, abych se dozvěděla, že: Je to v pořádku!

Mám se objednat na mamologii na prosinec 2012, ale po minulých zkušenostech se asi nechám raději doma prohlédnout dědou. Ušetřím 110 korun i půl dne času a určitě mi také řekne, že Je to v pořádku!*smich* Jaga.

hodnocení

0x

Poznáme to všichni. Přeplněné čekárny, hluk, smrad, informace z každé strany, takže víme, kdo co má nebo co komu chybí. Zvláště my dříve narození, co chodíme po doktorech častěji. Přijdeš do čekárny ráno po sedmé, a před tebe se furt někdo nacpe, buď objednaný, nebo známý, nebo drzý, a jdeš domů před dvanáctou.
Začali jsme se také objednávat za hotové, u nás to vychází podle kterého doktora také za 6 nebo i za 8 €. A když už sestřička účtovala třeba jen za telefonickou informaci 1,5 €, nebo už i za vstup do ordinace, řekli jsme si dost.

Nechci dělat reklamu, ale v současnosti se objednám třeba na 8. hodinu, přijdu klidně za 3 minuty 8, sestřička už kouká ze dveří, dobrý den, prosím, pojďte dovnitř. Pan doktor se představí, podá ruku, popovídá, vyšetří, přes počítač koukne, či druhý doktor má volno a hned mne posílá za ním. Každý doktor v počítači vidí moje výsledky z krve, moči, prostě celou tu plejádu, co dokáží v laboratoři zjistit. Samozřejmě, že internista vidí výsledky vyšetření srdcaře, ten třeba ortopéda či urologa. Žádné běhání a přenášení papírů nahoru dolu.

Dnes ráno mně na recepci ta kočka vypsala podle mého přání požadavek na lék, když jsem vyšel na první poschodí, už mi sestřička podávala recept. Objednat na vyšetření se mohu telefonicky nebo přes internet, na svém účtě také vidím, která vyšetření jsem kdy absolvoval a která mne kdy čekají. Den dopředu mi pošlou SMS připomenutí, že zítra mám to a to vyšetření. Samozřejmě, že berou ohled i na manželku a vyšetření plánují podle toho, kdy můžeme přijít spolu, kdy se to hodí nám.
Když si představím, že někdo prokouří denně i 75 korun, tak těch 13 korun, na které mne tato lékařská péče denně přijde, je směšná suma...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]