Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
už nějakou chvíli mi vrtá hlavou jak je to se sycenými limonádami. Z fyziky na základce si pamatuju, že při rozpínání plynu se teplo z okolí odebírá a tak by mě zajímalo, jetsli to funguje stejně i u sycených limonád? Když lahev protřepu, uvolní se nějaké množství plynu.
Mě by zajímalo jestli teoreticky se tím nápoj ochlazuje, nebo jestli je to jiný proces, kdy se teplo neodebírá... No a taky prakticky Jestli to může mít nějaký vliv.
děkuji!
Před časem jsem někde viděl nějaký dokument a tam právě řešili CO2 v nápojích a případně i vliv na zdraví. Rozpínající se plyn se ochlazuje a stlačovaný plyn se ohřívá, ale v limonádě ho není tolik, aby to mohlo hrát zásadní roli. Při pití nápoje s CO2 náme pouze pocit v ústech, že je chladnější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.