Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uzavřeni smlouvy

Od: rrr* odpovědí: 7 změna:

dobry den,prosim vas,nevite někdo jaky je to zakon nebo §,ktery určuje,kdo smi nebo nesmi,podepsat smlouvu na movitou věc?konkretni připad:ja majitel pujčil jsem auto,ten kdo jej měl pujčene(uživatel)bez meho vědomi uzavřel smlouvu tykajici se tohoto vozu,logicky je tato smlouva neplatna,sedim tady u toho celou noc,a nemužu v obč.zakoniku najit tento paragraf,pomuže někdo?děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sky
hodnocení

0x

Neco kolem § 409, ale pravnik nejsem a tudiz bude nutne se tim prokousat... :/

jabraka*
hodnocení

0x

Opět jeden zmatený dotaz,je nutno vědět,o jakou smlouvu se jedná,pak je možné stanovit,zda na ni pohlížet z hlediska občanského zákonníku,či obchodního Z.

JABRAKA

rrr*
hodnocení

prostě tato osoba uzavřela smlouvu na polepy auta jako nosič reklamy,bez meho vědomi,ne ve zlem umyslu ale ted si narokuji penize,k ničemu takovemu nedošlo a po mě jako po vlastnikovi vozidla nic nechce,ale touto chytrou osobou byla ma přitelkyně takže to stejně zacaluju ja,proto jsem se v tom nechtěl tady rozepisovat,myslim si že takovou to smlouvu o předmětne věci muže uzavřit jen a pouze vlastnik,prostě předmětem teto smlouvy bylo me auto,a moje chytra polovička udělala blbost,nic meně nikdo by s ni neměl bez plne moci podobnou smlouvu uzavirat přijde mi to pro přiklad,stejne jako by jste pujčili auto a dotyčny by ho chtěl prodat,taky by se s nim např.v bazaru bez plne moci nikdo ani nebavil,prostě hledam jak s toho ven děkuji

snehulak*
hodnocení

0x

Jestliže smlouva hovoří o tom, že třetí osoba jedenkrát za měsíc auto umyje, tak v tom nebude problém, smlouva je platná. Pokud by se jednalo o smlouvu o prodeji auta, hledejte v trestním zákoně. Konkretizujte.

hodnocení

0x

Mohu se zeptat na upřesnění: jakou přesně smlouvu uzavřela a s kým? Polepil vám už někdo to auto? Nejedná se náhodou o firmu Bezraklamky? Ta uzavírá smlouvu jakoby na reklamu, ve skutečnosti se zaváže, že vaše auto a adresu nabídnou na svých stránkáchcož provedou, o víc se nestarají a jenom vymáhají poplatky, Kdyby to bylo tohle, bylo by dobře se informovat více, ti dovedou být velice nepříjemní. Sice je lze odbít, ale chce to být v obraze.

rrr*
hodnocení

jj,jsou to oni,ja jsem taxikařil,a slyšel reklamu v autě,jen jsem řekl že byto nebylo špatne,ma draha polovička se toho chytla,vzala auto a přijela se smlouvou,už jsem to nechal tak a ani pro tak atraktivni auto jako je taxi nic nenabidli,nějak se na to zapomělo a ted chtěji prachy tak hledam jak s toho ven

Tak o té firmě je tu i zde mnoho, poradí vám vyhledávač, já vybral odkazy: poradte.cz/..., poradte.cz/..., jsou tu ještě další. Vše si nepamatuji, jen jedno důrazné varování: pozor na platební rozkaz. Pokud by si vyžádali ten a poslali vám ho, musíte bez otálení (tuším do čtrnácti dnů) podat odpor. Když tohle prošvihnete, nabude právní moci a už vám nepomůže ani svěcená. Na jiné jejich aktivity se můžete snad i vykašlat, ale raději si porčtěte ty odkazy (jsou zde i další,

A ještě jedna zrada: ta smlouva je postavena tak, že se automaticky prodlužuje. Kdybyste se třeba chtěl na boj vykašlat a zaplatil v domění, že tím to končí, tak za chvíli budou prudit zase, ad infinitum.

doplněno 14.03.12 19:13:

Ještě doplním další odkazty (všechny jsou v rubrice splečnost):

poradte.cz/..., poradte.cz/..., zkuste si projít ještě jjiné rubriky. pokud vám toto nebude stačit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]