Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předci odjinud?

Od: k379 odpovědí: 9 změna:
Dobrý den/večer. Mám poněkuď netradiční dotaz, tak se prosím nesmějte. :D Už od mala se mi stává,že se mne lidé ptají, odkud jsem a myslí, že jsem původem cizinka,kvůli tomu jak vypadám. Ačkoli rodiče i prarodiče jsou Češi. Mamka mi dnes řekla,že jí se to stalo taky a bratrovy taky. Ovšem ne tak často jak mně. Mě se zdá,že vypadám na místní poměry tuctově, ale možná je to tím, že jsem na svůj obličej zvyklá. Obličej mám tvarem takový oválný,ale dole trochu rozšířený a pak zase zůžený, bradu ne nijak výraznou,čelo vyšší a ne moc kulaté,ale zase ne úplně ploché,nos dole rozšířený a nepatrně zvednutý. Oči zešikmené,modré (někdy mění barvu,ale to je běžné) a vlasy světle hnědé,malinko přizrzlé a vlnité - místy kudrnaté. Ten popis je hodně chabý,tak snad si z toho dokážete udělat představu. JMyslíte,že je podle toho popisu důvod,proč si lidé myslí,že mám předky z ciziny? A pokud ano,odkud pravděpodobně? Vím,že dnes už jsou všichni takový namíchaní,ale přeci jen vždy určité rysy bývají společné atd. Většinou lidi mají poznámky na to,že mám šikmé oči,ale nechce se mi věřit,že bych měla předky z Asie,navíc když jsem spíše světlý typ. Vím,že je to taková blbost,ale moc ráda bych o tom něco věděla. Tak snad tím nikoho tady nenakrknu :D
doplněno 04.12.14 22:06: Moc se omlouvám za ty chyby, co jsem v tom nasekala :(

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dejavu*
hodnocení

0x

Taky mne to zajímalo, tak jsem si nechala udělat ze vzorku slin genografický rozbor. A byla jsem opravdu překvapena. :) Zatímco od matky se vědělo, že příbuzní přišli z Velké Británie, otec a jeho makedonští příbuzní nás překvapili. :)

Samozřejmě můžete zapátrat po blízkém původu i sestavením rodokmenu, je to pěkná zábava, existují servery, kde se přímo tímto zaobírají nadšenci i hledači rodových linií, např. tento.

majsterjoe*

Hmm je bezpečné posílat někomu své DNA?

Dobrý den. A kolik takové rozbor stojí? Děkuji Aha už jsem to našel

k379
hodnocení

To zní zajímavě, mám za to, že už jsem o tomto testu slyšela, jen jsem nikdy přesně něvěděla, co to obnáší (už jsem to omrkla) (cena atp...), ale do budoucna tuto možnost myslím využiju :)

buss
hodnocení

0x

Pohledej na intu něco o rasách. Hledej v matrice podle původu rodičů, jejich rodiče ...

k379
hodnocení

Tuto možnost jsem taky zkoušela - o těch rasách toho moc není, navíc vždy jsou to různé kombinace atd.Tedy bych na to moc nespoléhala. Z matčiny strany znám své předky až po své prapraprarodiče, myslím. Z otcovy sice znám jen prarodiče, ale ani na jedné strany nikdo z ciziny nebyl, z těch co znám... ale i tak, vím že to klidně mohl být i předek, o kterém ani nevím a který žil přes stovkami let :)

hodnocení

0x

Zapomínáš, jak šly dějiny a tak naším územím a územím našich předků procházela vojska. Vojska, která bojovala, rabovala, znásilňovala. Asi by se to dalo najít, kam až vojska došla. Z různých světových stran, z různých království. Kam až došli Švédové, kam Tataři, kam Germáni, kam Římané? A každý z nich měl nějaké předky s nějakými geny. Nemusí to být nevěrná prababička, může to být pra asi 10.000x pra, kterou nájezdník znásilnil, prodal a převezl do otroctví, přišla s vojsky, vojáci někde ukradli ženu, dítě, muže. Nikdo z nás neví, jakou máme v žilách krev. Nějaká čistá rasa, to vůbec neexistuje. A také jakože jsme Slované. Výchovou, ale původem? ;) Jednou jsme se ptali strašně krásného kluka, po kom má kudrnaté vlasy a tmavé oči. On se usmál a řekl: Však Plzeň osvobozovali Američané! To je historie velmi nedávná, ale tisíce let před tím? Geny stále fungují, stále jsou předávány, obměňovány, doplňovány, spící.

doplněno 05.12.14 09:04:

Úplně jsem se zapomněla zmínit o to, že mohli odněkud přijít. Ne s takovou slávou jako Čech s dcerami, ale úplně obyčejně přicestovali. Já vím, že z tátovy strany přišli mí předci, dva bratři, kolem 1.500 odněkud ze Sibiře. Doklikala jsem se do farního archivu v maličké vesniče, která ani nebyla na mapě, do roku 1 670, kdy tam byl zapsán můj předek jménem Jiří. Ale jak to bylo z matčiny strany, to se už nikdy nedozvím. ;) V pondělí jsem seděla v čekárně u očního a přišel člověk, říkala jsem si, že vypadá, jako většina chlapů z tátovy rodiny. Sestra ho zavolala, tak jsem věděla, že je to naše zvláštní jméno. Oslovila jsem ho a fakt, byl to bratranec, kterého jsem neviděla 60 let. Vypadá jako jeho i můj táta. Geny!

k379
hodnocení

Taktéž velice zajímavé - hlavně to o těch sibiřských bratrech :) skoro bych si přála, abych taky měla v rodině někoho tak zajímavého, ale zároveň se mi to nezdá zrovna pravděpodobné :D ovšem na druhou stranu - to co píšete o tom, že žádná rasa není čistá - takže bych mohla předpokládat, že budu mít někoho odněkuď...o tom mísení jsem samosebou věděla, je to myslím i docela logické, spíš mne právě zajímalo jestli je možné, aby se to projevila po těch stovkách (i více) let na mně atd :)

k379
hodnocení

Jinak vám chci všem poděkovat za odpovědi a za rady :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]