Nejste přihlášen/a.
Taky mne to zajímalo, tak jsem si nechala udělat ze vzorku slin genografický rozbor. A byla jsem opravdu překvapena. Zatímco od matky se vědělo, že příbuzní přišli z Velké Británie, otec a jeho makedonští příbuzní nás překvapili.
Samozřejmě můžete zapátrat po blízkém původu i sestavením rodokmenu, je to pěkná zábava, existují servery, kde se přímo tímto zaobírají nadšenci i hledači rodových linií, např. tento.
Tuto možnost jsem taky zkoušela - o těch rasách toho moc není, navíc vždy jsou to různé kombinace atd.Tedy bych na to moc nespoléhala. Z matčiny strany znám své předky až po své prapraprarodiče, myslím. Z otcovy sice znám jen prarodiče, ale ani na jedné strany nikdo z ciziny nebyl, z těch co znám... ale i tak, vím že to klidně mohl být i předek, o kterém ani nevím a který žil přes stovkami let
Zapomínáš, jak šly dějiny a tak naším územím a územím našich předků procházela vojska. Vojska, která bojovala, rabovala, znásilňovala. Asi by se to dalo najít, kam až vojska došla. Z různých světových stran, z různých království. Kam až došli Švédové, kam Tataři, kam Germáni, kam Římané? A každý z nich měl nějaké předky s nějakými geny. Nemusí to být nevěrná prababička, může to být pra asi 10.000x pra, kterou nájezdník znásilnil, prodal a převezl do otroctví, přišla s vojsky, vojáci někde ukradli ženu, dítě, muže. Nikdo z nás neví, jakou máme v žilách krev. Nějaká čistá rasa, to vůbec neexistuje. A také jakože jsme Slované. Výchovou, ale původem? Jednou jsme se ptali strašně krásného kluka, po kom má kudrnaté vlasy a tmavé oči. On se usmál a řekl: Však Plzeň osvobozovali Američané! To je historie velmi nedávná, ale tisíce let před tím? Geny stále fungují, stále jsou předávány, obměňovány, doplňovány, spící.
Úplně jsem se zapomněla zmínit o to, že mohli odněkud přijít. Ne s takovou slávou jako Čech s dcerami, ale úplně obyčejně přicestovali. Já vím, že z tátovy strany přišli mí předci, dva bratři, kolem 1.500 odněkud ze Sibiře. Doklikala jsem se do farního archivu v maličké vesniče, která ani nebyla na mapě, do roku 1 670, kdy tam byl zapsán můj předek jménem Jiří. Ale jak to bylo z matčiny strany, to se už nikdy nedozvím. V pondělí jsem seděla v čekárně u očního a přišel člověk, říkala jsem si, že vypadá, jako většina chlapů z tátovy rodiny. Sestra ho zavolala, tak jsem věděla, že je to naše zvláštní jméno. Oslovila jsem ho a fakt, byl to bratranec, kterého jsem neviděla 60 let. Vypadá jako jeho i můj táta. Geny!
Taktéž velice zajímavé - hlavně to o těch sibiřských bratrech skoro bych si přála, abych taky měla v rodině někoho tak zajímavého, ale zároveň se mi to nezdá zrovna pravděpodobné :D ovšem na druhou stranu - to co píšete o tom, že žádná rasa není čistá - takže bych mohla předpokládat, že budu mít někoho odněkuď...o tom mísení jsem samosebou věděla, je to myslím i docela logické, spíš mne právě zajímalo jestli je možné, aby se to projevila po těch stovkách (i více) let na mně atd
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.