Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je mi patnáct a nevim jaký koníček...?

Od: nekdojiny*

Čáu, je mi patnáct a měřím 154 cm, takže jsem dost malej a nevim jakej koníček... Fotbal, hokej, tenis pro mě nepřipadá v úvahu kvůli mé výšce a ani se mi nechce hrát tyto sporty...bavil by mě kolektivní sport, který není fyzicky vytěžující a ve kterém nezáleží na výšce nebo se tam dokonce uplatní... cena pro mě nehraje roli a jsem sportovní typ ale žádný technik dokonce jsem uplně levej na technické věci... když mi pomůžete budu vám fakt vděčný :))

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Co třeba vodáctví? Tam je menší výška spíše výhoda a na vodě je všeobecně legrace:)

nekdojiny*
hodnocení

no to je fajn ale myslel jsem nějakej celoroční...

martinaa*

Těžko radit, když nevím, co tě baví, sportů jsou desítky... vodáci chodí v zimě místo lidí plavat:) Běh, kolo, brusle, squash, pingpong, badminton (to je úplně něco jiného, než tenis:))? Plavání, bojové sporty?

Přemýšlej, snad víš, co by tě mohlo bavit.

jouny*

Za sebe mohu doporučit badminton, léta jsem jej hrál závodně a dá se u toho dobře vyřádit i zapotit a určitě to není nic těžkého ;)

hop®
hodnocení

0x

Pokud hledáš sport, který Tě nebude fyzicky vytěžovat, tak snad zkus třeba šachy... *nevi*

jumba
hodnocení

0x

Bouldrování, tady můžeš začít v každém věku. Atletika-vytrvalostní běhy, lyžování-běžky,stolní tenis, plavání, karate. Je toho hodně co můžeš dělat se svou výškou, ale je ti 15let a určitě ještě pár cm vyrosteš. Když chceš dělat nějaký sport, tak musíš počítat, že to bude i fyzicky vytěžující. Žádný sport není leháro. Jedině ty šachy, ale tam musíš dost přemýšlet, ale zase můžeš jen sedět a nehuntuješ si tělo. Bud chci dělat sport a musím i dřít, i když to bude makačka, nebo o sportu ani neuvažuji.

viky*
hodnocení

0x

Píšete, že jste dost malej, 154 cm. Na to, aby jste svůj život, nějak začal vyplňovat, nemá vaše výška žádný vliv. Máte národy, kde jsou muži malé výšky a přitom se proslavili. Můžete mít malou postavu, ale vaše postava, může být vypracovaná sportem. Třeba Karate, můžete mít nejen pěknou postavu, ale budete se umět v dnešním světě i bránit. Jen můj názor.

amadeus*

V Karate prcek fakt neuspěje. Já mám o dvacet čísel víc a při kumite jsem proti podstatně vyšším protivníkům neměl velkou šanci. Navíc Karate je, co se sebeobrany týče, úplně k ničemu. Ať jde raději na lekce krav maga, nebo musado, které k můžou být v nouzi k něčemu platné. Pokud chce tazatel soutěžit, ať zkusí třeba ten stolní tenis, který tu někdo navrhoval. To je sport pro lidi menšího vzrůstu.

martinaa*

Nevím, co za bojový sport dělá Van Damme, ale ten má něco malinko přes 160:)

oriana

Tak nevim jestli to je něco malinko ,ale google ukazuje 1,77 m ;)

pepino82*
hodnocení

0x

co třeba zkusit KITE v letě kitebording v zimě snowkite nebo buggykiting vyceůčelový sport na každé období jen musí foukat větr

jedná se ovládání tažného draka v různých velikost podle váhy výšky

Prominte,ale ptát se jaký si máte vybrat koníček mi příjde trošku padlé na hlavu.

Na to musíte přijít sám co vás baví a čím chcete vyplnit volný čas.

nekdojiny*
hodnocení

to sice ano ale chci poznat něco o čem jsem neslyšel nebo nezkusil, jasně že chci dřít ale nechci aby se mi zastavil růst...

hop®

Neslyšel jsem o sportu, u kterého by se zastavil růst mladého člověka (do výšky), pouze sport zastavuje růst člověka do šířky v jistých partiích, což bývá pozitivní! ;)

nekdpjiny

no já hrál hokej deset let a byl jsem na ledě jedenáct krát do týdne a totálně mě to vytížilo a zastavil se mi růst a kvůli tomu jsem teď malý (vím to, podstoupil jsem speciální vyšetření)

takže ano, dá se zastavit (růst)

hop®

Nojo, ale tímhle tempem už to nelze brát moc jako sport, to je fakt spíš sebevražda!

To je jak když si jeden chodí do posilovny dvakrát týdně trošku protáhnout tělo a druhý je tam denně od rána do večera a k tomu žere bobule...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]