Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám nějaké úmysly s naším firemním webem a rád bych věděl, jaké vyhledavače lidé používají, pokud chtějí vyhledat nějakou firmu nebo službu. Jde mi především o google a firmy.cz (seznam). Ptám se tedy - nevíte, jestli je někde dostupná alespoň orientační statistika, přes jaké servery lidé hledají?
Předem díky za tipy!
doplněno 09.03.12 11:06: Používání - omlouvám se...
Admine, odhadl jsi to asi velmi přesně, záleží také na kategorii, kterou lidé vyhledávají. V mém případě (tedy ve stavebnictví) vede spíše seznam. Potřebnou statistiku jsem našel na toplist.cz/... - zkusím tento web brát jako věrohodný.
Díky za reakci, nedá mi to abych Ti také neudělil "bodíka", třeba na to tričko časem dosáhneš!
Ale Ty to tričko, prostě nechceš...
Dala jsem hlas pro Google. Ale pokud hledám firmy a služby, tak hledám jedině na stránkách svého města. Je tam obsáhlá databáze firem z okruhu asi 20 km. Nevím, v čem podnikáte, ale třeba kominíci, topenáři... se hledají v nejbližším okolí.
doplněno 09.03.12 14:02: Promiňte, hope (viz vaše další reakce), ale zároveň vám děkuji, ověřila jsem si to a ejhle, ano! Co se týče využítí počítače, jsem někde zamrzla, ani googlovat tedy vlastně neumím . Ale jsem teď zavřená doma, zahrada je plná sněhu, číst zprávy mě deptá a tady mě to začalo bavit, tak píšu asi i blbosti a zbytečnosti.
Podnikáme všeobecně ve stavebnictví, samozřejmě preferujeme zakázky co nejblíže firmy. Ovšem jak Seznam tak Google při vyhledávání umožňuje "zúžit" region, pro který se hledané výsledky zobrazují.
Já hledám výhradně přes Seznam. Vyhledávání ve světě Seznamu zajišťuje Bing, který je též velmi dobrý. Seznam má v česku podle mého názoru lepší index než google a tak vyhledávání je lepší.
Jinak já na svých stránkách ale používám jednoduchý "parazitický" Jyxo vyhledávač. Jyxo míval nejlepší index českých stránek, neívm jak je tomu teď, každopádně je to lepší alternativa k Seznamu než google.
Statistiky konkrétně na hledání firem asi nebudou, ale jak říkal admin, je to +/- 50:50.
SRANDA PRO INFORMOVANÉ - Ve volbě chybí Hejlův Hledač, ten co nevidět porazí všechny KONEC SRANDY PRO INFORMOVANÉ
Jinak u nás je to orientačně 50/50, ale ten Toplist bych nebral jako zcela přesná data. Nejsou to globální čísla všech webů, ale jen těch co Toplist měří. Ty největší "hráči" tam nejsou.
Vliv má i to o jakou službu by šlo, "odborná veřejnost" používá Google daleko víc než BFU. Ti mají často Seznam jako domovskou stránku a jeho hledání používají i k přechodu na web u kterého znají přesnou adresu - v tom případně vlastně nejde o žádné hledání, přesto se to ale ve statistikách projeví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.