Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soused dělá bordel

Od: niko666 odpovědí: 13 změna:

Borec tady od 7:30 od ráda vrtačkou bourá zdí, rekontruje byt. Plaší mi tim koucoura a dělá bordel.

Když na něj zavolám Policii, vyřeší něco?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucie*
hodnocení

0x

V každém domě by měl viset domovní řád,kde je i uvedeno odkdy do kdy je domovní klid.V 7.30 je brzo,ale záleží co máte uvedeno v řádu nebo ve stanovách.Pokud dělá rekonstrukci,měl by v rámci dobrých vztahů vyvěsit cedulku,jak dlouho bude "obtěžovat"ostatní nájemníky.Jinak tyhle věci řeší nový občanský zákoník,ale myslím,že s tímhle Vám nepomůže.Tohle řeší stanovy a domovní řád.

Jedině vyřešit přímo s ním,jak dlouho hodlá opravovat a pokusit se najít kompromis.Spíš je to starost domovníka-důvěrníka,který by měl tohle řešit aby zachoval v domě klid a dobré vztahy.

doplněno 11.01.15 10:14:

Chce to toleranci,někomu ječí děti a nehnete s ním,buď je nechce ulkidnit nebo to nejde,jiní mají plovoučky a je jim fuk co ti pod nima prožívají,jiní opravují byt,protože je tlačí čas a pokud chodí do práce,tak ani není kdy jindy...tolerance na obou stranách a pevné nervy.

majsterjoe*
hodnocení

0x

Trochu tolerance by melo byt z obou stran. Je nedele, asi bych moc nevrtal, nadruhou stranu nocni klid je do 6.00, v 7:30 bych mu to proste odpustil. A jestli rekonstuuje byt, ma snad povoleni. Tak to vydrz. Kazdy chce mi doma pekne.

hodnocení

0x

V týdnu, až tam kocour bude sám, pak to bude lepší?

hodnocení

0x

Já si myslím, že soused nedělá "bordel" z plezíru. Potřebuje to a jinak to neumí vyřešit. Jestli ten člověk chodí přes týden do práce, musí víkend natáhnout o nějakou hodinu.Určitě by také raději ještě ležel a spal. Až to dodělá, bude klid. Vydržte to. Tohle jsme zažili úplně všichni a byla doba, kdy jsme před stěhováním a při stěhování dělali hluk také.

miklous*
hodnocení

0x
Zdravím. Některé obce městskou vyhláškou omezují hluk o víkendu. Ale žádná vyhláška nenahradí vzájemné pochopení a komunikaci. Pokud nechcete jednat přímo se sousedem (mnohdy ani nevíte, který je původcem hluku), můžete na příští domovní schůzi navrhnout nějaká pravidla pro drobné stavební práce ve Vašem domě. M

hodnocení

0x

Můj ty boha, a kdy jako má rekonstruovat? V noci? Nebo má obejít všechny sousedy, vyptat se jich, kdy by jim to asi tak nevadilo, dozvědět se, že jeden chce odpoledne v týdnu, druhý o víkendu dopoledne, pokrčit rameny a na rekonstrukci se vykašlat?

Byt nade mnou tady rekonstruovali tak dlouho, až jsem si myslela, že tam mají dílničku. Snad rok a půl se tam čas od času ozývalo vrtání a další zvuky, které nedokáži identifikovat. Ale nemyslím si, že by kdokoliv vrtal jen proto, aby nas*al sousedy, tak mějte pochopení. Dobrá, asi mohl počkat do 8:00, ale půlhodina nikoho nezabije a třeba začal brzy, aby to měl brzy hotové a Vás to bude kromě dvou dnů obtěžovat jen jeden.

hodnocení

0x

Jasně, zavolejte policii. Jenže jednak v 7:30 už není noční klid, takže policajti mu nemohou dát pokutu, ale jistě mu ochotně sdělí, kdo že je zavolal a proč. Takže příští týden tady můžeme očekávat od niko666 dotaz :

Soused mi začal dělat naschvály a já nevím proč.

Jak už zde bylo uvedeno, soused si pravděpodobně nevrtá do panelu jen tak z nudy. Velmi pravděpodobně to také nebude dělat pořád. Stačí si třeba jen na tomto serveru najít, kam až dokáží původně malicherné sousedské spory dojít. Takže - pokud toužíte zažít in natura takovou menší ,,Válku Roseových´´ - tak jen do toho , volejte policii, pište stížnosti a anonymy...

pb®
hodnocení

0x
Jestli rekonstruuje, tak to prostě bez hluku nejde. Jde o to dělat to v době, kdy tím bude obtěžovat co nejméně lidí. Problém je v tom, že lidi vidí jen sebe a ne potřeby druhých. Když se nastěhovala sousedka naproti do bytovky, to byl kravál snad několik týdnů. Já v té době doma na rodičáku, takže mě to budilo. No v 9 ráno a pak po obědě, co bych chtěla, někdy to udělat musí. Když pak partner dělal bránu a řezal o víkendu rozbruskou, ne ráno ale dopoledne, mohla se sousedka zvencnout. Holt ona už měla hotovo, tak si myslela, že bude klid. To se ale přepočítala, protože na baráku nebude hotovo nikdy.

hodnocení

0x

Je rozdíl, jestliže je rámus omezen nějakým časovým úsekem, či zda není. Když někomu nestále, imrvére a furt ječí za zdí děti, manželé po sobě házejí kde co a hulákají na sebe, nebo pubescent pouští neustále "výživnou" muziku, asi bych taky zakročila. Protože tahle situace nemá nadějný konec. Nemá žádný konec.

Jestliže ale soused rekonstruuje, buďte kapku tolerantní. Přes týden je asi v práci, kouká to zřejmě dohonit o víkendu, aby s tím pohnul. A v 7,30 už není noční klid. Jinak je to činnost, která za týden, za dva či tři, skončí. Víte, že ten rámus nebude trvalý, že se zase dočkáte klidu. Tak se na něj neškareďte, až ho potkáte, usmějte se a zeptejte se, jak mu práce pokračuje. A dozvíte se třeba i to, jak dlouho to ještě potrvá. A až bude hotov, třeba vás pozve i na kafe a na prohlídku nového bydlení. *:)*

Chápu, že je to nepříjemné, ale ten člověk to udělat musí. Ta cedulka s omluvou a předpokládanou délkou rekonstrukce na domovní nástěnce by byla dobrá věc. Lidé by aspoň věděli, kdy to skončí. Jaga.

A proč hned do toho zatahovat policii? Dělá to, co udělat musí. Až budete něco předělávat Vy, oplatíte mu ten hluk. A je to!

culdabulda1*
hodnocení

0x

- pokud jde o rekonstrukci bytu - jak to chcete řešit ! - kvůli čemu volat policii? - možná, že s kocourem by se soused spíše domluvil ...

hodnocení

0x

Tento Váš dotaz by měl řešit Chocholoušek.

zyirzyi
hodnocení

0x

Já bych na něj zkusila zazvonit, zeptala se, jak dlouho bude rekonstruovat, a jestli to bude trvat dýl, tak bych ho poprosila, ať začíná třeba až po 8 (9). Jestli to není debil, tak by měl vyhovět.

Jinak rekonstruovat byt není nelegální, takže volat policii je absurdní (pokud nevrtá v nočním klidu 22:00 - 6:00).

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Jó holka, tohle taky jednou skončí. My bydleli ve fungl novém bytě v paneláku a byt nebyl náš. Proto, všichni sousedi furt něco do panelů vrtali a my ne. Majitelka si to nepřála. Tohle trvalo asi 4 měsíce. Jeden skončil a další začal. Dej tomu kus tolerance a čas. Ahoj. No, v neděli by mohl začínat až po sedmé ranní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]