Zdravé to rozhodně není - tyto nudle jsou "impregnované" speciální směsi chemikálií, díky kterým jim stačí právě jen namočení k tomu, aby byly po namočení poživatelné bez vaření Nehledě na to, že to obsahuje docela dost tuku, solí, atd...
Stačí projet složení, neznámé názvy a čísla typu E 450 atd. naházet např. sem emulgatory.cz/... a divila by ses jaké jedy do sebe člověk dostává a to nemluvím jen o těchto polévkách, bez zeleniny, celozrného pečiva, pravidelnosti a hlavně POHYBU to člověk nikdy nedokáže cvičení např. zde- parádní stránka zdarma- cviceni-doma.cz/... rozhdoně všechno pročíst přeji PEVNOU VŮLI
je třeba rozdělit chuť a zdraví...jestli se jedna o zdraví a dietu a rozhodně nepoužít...ale jestli jde o chuťe tak klidně jíst,ovšm v míře,to se ztratí...sam si ji občas dám
Já si myslím, že čínské polívky nejsou příliš zdravé. Čas od času na ni dostanu chuť a neodolám. Ale velmi zřídka, zvláště pak, když jsem líná něco vařit. Myslím si, že složení bude opravdu šílené, že tam je celá abeceda. Poklikejte a pohledejte recept na tukožroucí polévku, zeleninovou. Ta je velmi zdravá a vymyšlená přímo hlavou. Jsou v ní vitamíny, nerosty a všecky ty zdravé věci, nad kterými tělo zajásá. A je velmi dobrá.
Čínská polévka je jistě zdravá ale určině ne ta kterou koupíte v hyper-super v sáčku. Chcete zhubnout, uvařte si tukožroutskou polévku-veškerá zelenina a nezasmažovat.
Občas vidím přítele nebo mámu, jak si je dávají. Už jen ten nepřirozený smrad je pro mě hrůza, natož chuť. Vyrábí se možná i lépe ochucené, ale nic to nemění na tom, že jeden chemický humus je přebitý druhým, vonícím chemickým humusem.
Jestli myslíte ty s dlouhými nudlemi, tak nudle se dají koupit zvlášť.Ten prášek co ma udělat chuť polévky je plný soli, glutamatu a éčko, barvivo, konzervatu...Nic zdravého.
V čínských polévkách jsou schválně přidáváné látky, které nám mají zvýšit chuť! Vím to ze seriozních amerických pořadů. Nejenže jsou nezdravé, ale jsou PŘÍMO proti hubnutí...
majsterjoe*
Vím to ze seriozních amerických pořadů. tak to pak jo
Je dneska velká móda považovat glutaman sodný za škodlivý a nežádoucí. Tato látka má přírodní původ a nelze jí považovat za nějakou hrubou a škodlivou chemii. Je to látka, která zvýrazńuje chuť a její škodlivost s nikdy neprokázala.
jack*
Ano i yperit je chemie čili organický sulfid- čili příroda Zde jsme něco našel- Glutaman sodný- Je sodná sůl kyseliny glutamové. Je to jedna z nejpoužívanějších přídatných látek pro její schopnost zvýraznění chuti. Zvýšený příjem této látky může způsobovat bolesti hlavy, zvracení, nevolnosti, dýchavičnost, astmatické potíže, popř. i halucinace.Myslím si že v dnešní době se dá jídlo připravit mnohem zdravěji
Je to jako se spoustou jiných věcí - jedni tvrdí to, jiní ono :D Globální oteplování taky není dosud prokazatelně spjato se skleníkovými plyny. :D Ale ať si každý věří čemu chce... Fakta o glutamanu sodném: glutaman je sůl kyseliny glutamové, která je základní aminokyselinou a tedy běžnou složkou živých organismů včetně člověka (lidské tělo s ní tedy umí přirozeně pracovat) glutaman je přirozenou součástí mnoha základních potravin (rajčata, kuřecímaso...) glutaman sodný se vyrábí "přírodní cestou" (biotechnologicky) glutaman je jako aditivum povoleno pro používání do potravin Ministerstvem zdravotnictví _ nejsou žádné informace, že používání glutamanu sodného v rámci pravidel stanovených potravinovým zákonem a vyhláškami má nějaký negativní vliv na zdravídoplněno 09.03.12 15:59: Do všeho se dnes perou umělá sladidla, která jsou hooodně velké svinstvo a nad tím se nikdo nepozastavuje
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.