Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dokážete určit co to mám na ruce?

Od: krkovicka* odpovědí: 27 změna:
Zdravím.Přidám foto, nejhorší to je když prijdu z mrazu domů.Mazu měsíčkovou masti, štípe to.Sem tam svědí ale spíš mapy hřeji, jsou teplé.Pomůže něco jiného? Mockrát děkuji.Mám to jen na pravé ruce.
Dokážete určit co to mám na ruce?

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Krkovičko, vypadá to na suché ruce z mrazu, možná i se znaky atopického exému. Mazej to buď zázračným kelímkem z Oriflame, nebo v lékárně kup Excipial U Lipotio, to je na extrémně suchou kůži. Kožař to samozřejmě jistí :)

martinaa*
hodnocení

0x

Jako ekzematik bych Vám řekla, že to vypadá jako druh ekzému... ale nejsem doktor:( Svědí to kdy - spíše ve dne, v noci, pořád? Jsou mapy suché a šupinaté?

Pokud ano, je to s největší pravděpodobností právě ekzém, takže co nejdříve huráááá na kožní:)

Mě na podobné mapy lékař napsal hodně mastný krém Advantan...

krkovicka*
hodnocení

K večeru.ruku nemohu klasický natáhnout neboť praská.Šupinky semtam.Šlo to odmalych teď je to takhle.v dlani nic nemám.
doplněno 07.03.12 19:57: Kožnímu se stejně nevyhnu, ze jo? Co stim bude dělat? Ja tam nikdy nebyla...
martinaa*

Klasika, ekzémy začínají zlobit vždycky večer... a mohou být kdekoli. Může to být alergie na něco, čeho se dotýkáte, nějaký materiál, nebo se prostě objevila jen tak. Já mám šupinatá ložiska po celém těle, ale vždycky mě lechtá více pravá strana, netuším proč.

Lékař nejspíš předepíše mastičku, kterou si budete ta ložiska mazat... :) Dřív jsem používala drahé krémy z lékárny jako Lipobase, Excipial apod., ale na těžší ekzémy nezaberou. Proto jsem dostala ten Advantan, ale ten se zase nesmí užívat dlouhobě (je to kortikoid). Kamarádka na privátě je silný ekzematik, ale pouze na rukou, každou noc si je natírá jakýmsi speciálním krémem právě z lékárny a musí spát ve speciálních rukavicích...

cocinkamichalka*

Krkovičko, kožák by ti měl napsat to Excipial, nebo možná napíše nějakou mastičku (asi kortikoidy)... Nevím jak to bude s doplácením - jestli je ten Excipial s receptem levnější nebo ne... Každopádně u nás, než se dostanu ke kožákovi, tak bych se asi uškrábala :-D

doplněno 07.03.12 20:03:

Martina byla rychlejší noooo... :D

martinaa*

Já se kolikrát míním uškrábat i s těmi mastičkami a léky, zvlášť, když sním moc sladkého:D

Ale Excipial doporučit bohužel nemůžu, na mě byl slabý... zajímavé ale, že mi vyhovuje normální Dove krém na suchou pleť z obchodu:D

krkovicka*
hodnocení

Ale že zrovna ja a teď *modla* kortikoidy? To budu mít fáč? Je to nam neschopenku? Pracuji s potravinama.
martinaa*

Zní to hrozně, že?:D Nebojte... a pokud je to ekzém, tak ždáný fáč nepotřebujete, ekzém není nakažlivý. Hrajeme i s možností, že to může být začínající ložisko lupénky (bohužel), ale to také není nakažlivé. Práci s potravinami to nijak neovlivňuje:)

Jediné, co je na tom hloupé, jsou pohledy ostatních, kteří na ekzematiky a lupenkáře koukají jak na malomocné a velmi nakažlivé.

lidka*
hodnocení

0x

Krkovičko, možná je to blbá odpověď. Ale nedělají to třeba rukavice? To mne jen tak napadlo mimochodem. Já mám také s občas problém při mytí nádobí a vůbec - pokud se pohrabu v hlíně. Ale bohužel v rukavicích dělat neumím, nádobí by mi lítalo z ruky, tak se snažím vypátrat, co můžu a co ne. *ee*

krkovicka*
hodnocení

Umyvam nádobí v rukavicich, od te doby co to vzniklo.Musela jsem je sundat, ten pudr v nich mi to nejspíše rozjel.
Strejc: Ano, ruku nemohu natáhnout.Mám ty prsty nateklé.

Řešte příčinu otoků (a patrné deformace) a teprve pak další potíže. Pravděpodobně by pomohl názor neurologa a jím doporučená rehabilitace. Teprve pak by bylo vhodné řešit druhořadý problém s pokožkou - tedy s dermatologem...

martinaa*

Nemůže to být DNA?

krkovicka*
hodnocení

To myslíte dědičný? Nemáme v rodině atopicaky.Ale nateklé končetiny ano.Druhou ruku mám v pořádku, soudím že natekla, neboť se Údajný ekzém rozjel.Už jsem z alarmovala znamyho, jeho maminka je kožní.Ale teď večer mi nejspíš hned tak neodpoví.Tak abych se toho co nejdřív zbavila.
martinaa*

Ekzémy jsou dědičné, ale nemusí být. Mohou se prostě jen tak projevit. Stejně jako alergie, oboje se mění a vyvíjí.

DNA jsem myslela jako nemoc kloubů, ale ta začíná u dolních končetin, způsobuje otoky a neschopnost klouby hýbat...to se mi moc nezdá.

Ale ruka nikdy nenateče vinou ekzemu. Ten postihuje kůži, nikoli klouby. Jak je psáno výše, je to na revmatologa.

krkovicka*
hodnocení

Tak teď mám opravdu bobky...Se tady zeptám a už mě pohrbivaji...No doufejme že to zas tak zlý nebude. *modla*
martinaa*

Jakýpak pohřbívají?:D Houbeles. Prostě Vám jen otékají klouby a bylo by dobré zjistit, proč.

hodnocení

0x

Postavení prstů zobrazené ruky není zcela běžné, soudil bych na velmi sníženou pohyblivost a tím nedostatečnou prokrvenost. Pravděpodobně by byla velmi účinná prevence - tedy použití teplých rukavic či jiné účinné ochrany před mrazem. Pokud se mýlím, budu jen rád...

hodnocení

0x

Tipovala bych začínající lupénku. Mám ji taky. Nijak zvlášť to nevadí, nesvědí, jen to prostě není hezké. V létě mám kůžičku jako samet /sluníčko, opálení, dostatek vitamínu D/, v zimě jsem jak svlékající se had. Přestože se mluví stále víc o tom, jak je opalování škodlivé, opaluji se a pomáhá mi to. Na rukou by to mohla být i nějaká alergie na úklidové a mycí prostředky.

Pomáhala mi na to mastička Locacorten - dehtová, byla černá a smrděla, no jako dehet. Když jsem ji otevřela, v duchu jsem viděla, jak slunce praží do kolejí - do těch pražců. Přesně tak to vonělo. Dovážela se z tehdejší Jugoslávie, dneska už se nedováží, ani nedělá. Já to neléčím, protože vím, že přes léto se to vyléčí pokaždé samo. Chce to jen stále promazávat, po koupeli, na noc. Mastným krémem a budete se mi smát, škvařeným vepřovým sádlem. To je ten nejlepší kosmetický přípravek.

Jinak - nakažlivé to není. Ale pokud to rodič má, je u dítěte 30 % pravděpodobnost, že ji bude mít také. Já jsem k ní přišla až po třicítce - angína, antibiotika, nic platné, druhá angína, ještě větší dávka antibiotik. A po nich se mi to rozbouřilo, do té doby nic. A od těch dob jsem se toho už nezbavila. Jen je to některá období v klidu, jindy /v zimě/ to vypukne. S tím souvisí i zvýšený výskyt lupů ve vlasech. Používat mýdla a kosmetiku, která nevysouší. Mně vyhovují výrobky Douve. Jaga.

krkovicka*
hodnocení

A to jsem si myslela ze nemoci si nechám na stáří...Ekzém už mi podhnisaval, proto jsem to měla takhle oteklé.
martinaa*

Jojo, co bych za to stáří taky dala:D Alergie a ekzémy mám od mládí, k tomu se v 19 přidalo vitiligo a poslední dobou ty záněty čípku... přítel se směje, že jsem chodící lékárna:D

krkovicka*
hodnocení

Marti, to chce to mimco a spraví se to. ;)
martinaa*

Ještě musím počkat, až mi doroste přítel:D I když už teď v noci někdy nemůžu usnout, protože přemýšlím, jestli s těmi svými gyn. problémy budu vůbec moci mít miminko:(

krkovicka*
hodnocení

Miminko prijde, nebojte.
Říká se ze po sedmi letech se mění krev? To už máte nárok ne?

martinaa*

Tak zatím to moc neřeším:) Nám bylo řečeno, že trvá 7 let, než se vymění v lidském těle kompletně všechny buňky. Údajně proto jsou největší krize po 7 a 14 letech, protože člověk se vlastně stane "novým"...

hodnocení

0x

Takhle se to opravdu neda urcit i kozni lekar pouziva nekdy lupu.Ale poradim vam co by mohlo pomoci na vsechny exemy.zajdete k obvodni,nebo at vam to nekdo necha napsat-Leniens.neni to zadna mast s primesi,kdovi ceho,je to jako lekarenske sadlo.budete se divit ale nebyt toho,tak ma dodnes dite exem kdovi jak hrozny,ponevadz vdśecny maste spis zhorsovali.Pak shodou nahod jsem potkala taky pani s deckem,ktera uz i brecela,ze radej dite kolikrat nemeje,jak ji pak lituje,ze se muze udrbat a nemuze spat.dala jsem ji zbatek masti a at si to opatri.Pomohlo,jsou stastni.Lekarka ktera mi to napsala neumela nic a i jsem od ni odesla,ale tohle byla jedina vec ,co ovladala,lecit exemy,to se ji muselo priznat.Porad s tim promazavejte,pokud poslechnete me rady a doufejme,ze pomuze i vam.

krkovicka*
hodnocení

Dostala jsem obvazy a mast Beloderm.Nechat zafacovany aspoň půl dne, nenamacet, nedrazdit.Zkontrolovala mi i meziprsti na nohou.Říkala že z důvodu dlouhé zimy se ekzémům daří.*hi*
doplněno 08.03.12 10:09: Kortikoidy prý pomohou jen krátkodobě, bude se mi to nejspíš prý vracet.
martinaa*

Jj, dlouhá a suchá zima... tak se škrábu každý večer:D To jsem ráda, že to zatím vypadá dobře.. napište za pár dní, jak ručka vypadá:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vitiligo

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]