Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

O nejbohatsi vrabci na svete

Od: vrabec odpovědí: 3 změna:

uzete nekdo jen tak strucne popsat, o cem vypravi pribeh "O nejbohatsnim vrabci na svete"?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

0x

Je to tak těžké? kosmas.cz/...

filip17*
hodnocení

0x

o lakomém vrabci s kterým to skoro nedopadne dobře, jelikož je to pro děti, tak je tam i happy end a poučí se.

hodnocení

0x

Je to z krásné knížky Pohádkový dědeček od Eduarda Petišky. Celá kniha je o tom, jak dědeček s vnoučkem jeli vlakem k babičce do Turnova a protože to byla dlouhá cesta, dědeček ji krátil vyprávěním hezkých pohádek. Jsou tam hodně pohádky o vlacích, o autu, měly tu knihu rády moje děti a vnoučata ještě víc. /namátkou: Jak se auto předhánělo s vlakem, O semaforu, který nechtěl cvičit, O nákladním vlaku, Na co Toník zapomněl, Jak se kluci neuměli spočítat.../

O nejbohatším vrabci. Vrabec se svými kamarády sbíral na nádraží zrníčka a uviděl odstavený vagón s otevřenými dveřmi. Vlétl tam a vagón byl plný obilí. Vrabec začal dělat :"Harpagona". Vše si nárokoval jen pro sebe, ostatní vrabce vyhnal. Říkal si: Já jsem ten nejbohatší vrabec na světě. Všechno to obilí je jen moje. Jenže přišel člověk a vagón zavřel. Ostatní vrabci si vesele čimčarali venku, dohadovali se, kam se poletí podívat. Nejbohatší vrabec seděl na hromadě obilí a zrníčka mu už nechutnala. Jak rád by letěl se svými kamarády. A nemohl. A ve vagónu se proletět taky nešlo. A tak seděl a plakal.

Ráno, když vagón znovu otevřeli, vrabec vylétl jako střela. Ostatním vrabcům se omluvil a oni ho znovu přijali mezi sebe. Byl pak daleko spokojenější, když se opět dělil s ostatními vrabci o pár zrníček u kolejí, než když měl plný vagón obilí jen pro sebe.

Hezká a poučná pohádka. Kam se hrabou ty mnohé dnešní moderní nesmysly. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]