Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Expedice Černobyl

Od: jarahosek* odpovědí: 12 změna:

Ahoj,

je tu někdo, kdo se chystá či raději byl v Černobylu a okolí? Láká mě to už asi 5 let se podívat do Pripjati, na elektrárnu, možná i do Černobylu do města. Hodně mě zajímá co se tam stalo a láká mě se podívat do města, kde je ticho, až to mrazí. Na netu jsem hledal popisy expedicí ale jsou kolem roku 2008 a nevím, zda-li se třeba v roce 2011/12 něco nezměnilo. Zajímalo by mě co nejvíce. Cesta, ceny, a vše okolo.

Děkuji moc

Jára

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

0x

Dost dlouhou dobu jsem strávil na stránkách Eleny Filatovové, má tam spoustu textu, informací a fotek z expedic do té oblasti na motorce, poslední z 2010. Je tam i snad kompletní český překlad.

jarahosek*
hodnocení

Tam jsem taky koukal. A právě že nevím, jestli kdybych jel, jestli s průvodcem nebo jako ona, na vlastní pěst(i kdyby ve dvou, třech lidech) Nevím, jestli by mě byť s povolením pustili bez průvodce. I se tam prý podepisují papíry že vstup je na vlastní nebezpečí:)

hodnocení

0x

Až tam budete, tak nevynechejte ,,ruského datla´´ - takovou matračku jen tak nespatříte :)

Shora je super rozhled!

bojongo.cz/...

cernobylaja.blog.cz/...

ladinpraha*
hodnocení

0x

emergency
hodnocení

0x
..mně zase láká expedice do Povarovo u Moskvy a tajemné rádio UVB-76..

To Povarovo mě přijde celkem o ničem. Stačí mrknout na Google Earth - to je jen pár baráků v sovětském army stylu. Totéž uvidíte i v Ralsku a je to podstatně blíž.

tomasgulas
hodnocení

0x

Čauec.

Mě to taky hodně zajímá, resp. jsem si prošel obdobím, kdy jsem se o to zajímal a nechci kecat, ale nepořádají se normálně zájezdy do této oblasti?

Aha, tak pravděpodobně byly nějakou dobu zakázány...

ceskatelevize.cz/...

hodnocení

0x

nebyl jsem v Černobylu, ale zažil jsem ten 1. máj pár dní po výbuchu a bydlím poměrně blízko... jen nějakých 800 km...už jsem si radiace nachytal dost tenkrát...

tato CK pořádá zájezdy i do Černobylu a Pripjati, nejbližší termín je tam duben 2012, rezervace na desirea.sk/... nebo desirea.sk/...

Poznávací zájazd Černobyľ

26.04.2012 - 29.04.2012
Krajna: Ukrajina,
Lokalita: Černobyľ, Pripiať,
Doprava: VlakAutobusKombinovaná

škoda jen, že tato CK nekoukala i na termíny, kdyby byla posunula zájezd o 1 den dopředu, mohli jste být u té elektrárny v den výbuchu, jen o 26 let později... bože, jak to utíká...

...letecky z Prahy nabízí maximatour.cz/... poměrně často, vícekrát za měsíc a se slevami...

makacek
hodnocení

0x

Ahoj, už tak cca 2 roky se s kamarádama dokopáváme k tomu, že se tam pojedeme podívat. černobyl, pripjat, datel. Co jsem se zajímala cca před rokem, tak existují "cestovky" co tě od tud dopraví do kyjeva a pak tam. (20 000+), nebo je se možné domluvit, že tě naberou až v kyjevě, a podle velikosti skupiny se cena pohybuje od cca 2,5 - 4 tis. kč. průvodce RU nebo AJ. Mám dojem, že úplně samotného bez nějakéh poučení tě tam asi fakt nepustěj.

Teď jsem hledala info, chtěli bysme vyrazit letos. Tak autobus Praha (či Brno) Kyjev - do 2000 tam.

jarahosek*

Ahoj, tvoje odpověď se mi celkem zamlouvá... Nejhorší je, že cestovce platíš ještě marži. Když půjdeš na vlastní pěst, tak mi to přijde za prvé levnější, zadruhé větší adrenalin... Jinak myslím, že když budeš mít povolení tak tě pustí bez potíží, je to přece "rusko" Jinak autobusem? To mi přijde značně nepohodlné a volil bych to až jako poslední možnost... Já jsem myslel, že bych jel vlakem... za devítku pro dva zpáteční... Pak jsem zkoumal jaký koupit gaigerův počítač pokud bychom šli na vlastní pěst a to jsou teda pálky:)) No ale něco prehistorického by se dalo pořídit levněji:)

No kdyby jste potřebovali ještě někoho do skupiny tak určitě vím o dvou "šílencích"

makacek
hodnocení

0x

Zdar,

mno na vlak jsem taky koukala, jen mě odradilo (snad na hranicích) skoro 12 hodinový čekání, prej se tam něco nějak mění na vlaku kvůli jinýmu rozchodu kolejí. tím autobusem je to snad rychlejší. Bratr jel už pár let na zpátek sice "jen" do bukuperšti, ale za to s kolem a prej cesty na východ s východními spolucestujícími stojí za to. Přiznám se, že já osobně nejsem mo pro shánět někde moc povolení, at už kvůli tomu, že nejsem jazykov nadaná tak i jiné věci. Ta agentura co to tam pořádá má nas tránkách, že to co budem chtít vidět je na domluvě.

Kdyžtak se můžem domluvit na mailu: makacek@gmail.com. nějak najisto jsme to zatim s kámošema neřešili

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

koukni na offroadforum.cz nekdo to tam psal ze tam byl, vlakem teda nejely ale docela podrobne o tom psaly

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]