Tofu vs. maso

Od: Datum: 03.12.14 11:05 odpovědí: 24 změna: 05.12.14 13:00

dobrý den,

pokud obsahuje tofu bílkoviny stejně jako maso, je asi nesmysl když maso běžně jím (nejsem vegetarián) ještě konzumovat tofu a myslet si, že jím zdravě že?

moc bílkovin najednou?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 03.12.14 11:17
avatar

Tofu je "sýr"... Tedy.. něco, jako sýr.

Maso, jako takové, je nenahraditelné.!

Člověk je všežravec a tím pádem, hlavně ve vývoji maso potřebuje.

Podívejte se třeba, kolik železa ono tofu má a kolik ho má např. játra.

Datum: 03.12.14 11:51
avatar

Ségra je vegetariánka a Tofu jí. Jednou jsem to ochutnal a málem se poblil. Něco tak odporného bych už do pusy nevzal. Maso je maso i když je mi líto, že při tom umíraj zvířata, ale k tomu jsou prostě asi určený no.

Datum: 03.12.14 11:51
avatar

Tofu nahradit maso určitě nemůže, ale pokud hledáte alternativy, docela bych věřil výrobkům ROBI. Což ale opět neznamená, že bych maso přestal úplně konzumovat. *hej*

Od: petr02
Datum: 03.12.14 14:16

Tofu nahradit maso téměř může, protože obsahuje stejně plnohodnotné bílkoviny jako maso. Neobsahuje ale všechny vitamíny B, no a co se týče železa, tak kromě jater maso zrovna moc železa neobsahuje. Položte si otázku, na co by potřebovaly svaly železo?
Pokud jinak jíte třeba mléčné výrobky a vejce, tak klidně můžete z masa přejít na tofu, nic se vám nestane a možná se budete cítit i trochu lépe, protože rostlinná strava je přeci jen lehčí.
A ještě co se týče využitelnosti bílkovin z tofu, tak ta je zhruba 70%, zatímco u masa je to třeba kolem 90%, takže pokud nejste kulturista, tak nic zásadního.

Datum: 03.12.14 15:51
avatar

http://cs.wikipedia.org/wiki/Tofu No, já úplně přesně nevím, jaké blaho mi může dát, velice často, geneticky upravovaná soja. Maso už mám odzkoušené. Tofu fakt nemusím!

Od: petr02
Datum: 03.12.14 16:02

GMO je hroznej strašák, ale většina lidí vlastně ani neví o co jde. Víte, že vyšlechtěné odrůdy zeleniny a ovoce jsou taky geneticky modifikované? A jíte to denně a máte to odzkoušené.

Datum: 03.12.14 19:25
avatar
Jestli se nepletu tak tofu se dělá ze sojového mléka. A to se samo od sebe nesrazí jako kravské čili se musí použít nějaká těžká chemie. Pak se zjistí že to nemá žádnou chuť a opět se dodá nějaká chemie nejmíň sůl a glutamát. Pak se to ještě pro lepší prodejnost zaudí. Jenže ono by se nám to v teplém kouři rozblemtalo tak to pro jistotu napatláme tekutým "kouřem" což je opět těžká chemie. No a pak se to strčí do igelitu a doveze do prodejny zdravé výživy. Zdraví přdevším
doplněno 03.12.14 21:31: S mými předsudky to není tak horké. Svoje období, kdy jsem kupoval a vařil sójové maso a mastil zásadně margarínem jsem si taky prošel. Současný stav je takový že mám v mražáku šest hus,12králíků dvě prasátkaa a dalších 7 v chlívku. Z toho je asi jasné že tofu byste u nás v lednici marně hledal. Nešlo mi o přesný chemický rozbor ale o přibližný popis výroby a v tom jsem se od skutečnosti moc neodchýlil.
Od: petr02
Datum: 03.12.14 19:54

Asi trochu trpíte předsudky neb to není tak horký, jak popisujete. Náhodou mám zrovna před sebou jeden tofu výrobek, není teda můj, já to jím jen vyjímečně, ale můžu zde opsat složení. Jedná se o mandlovo-oříškové tofu z DM drogerie.

Složení: voda, sójové boby*, pražené mandle*, pražené lískové ořechy*, sójová omáčka* Tamari (voda, sójové boby*, mořská sůl), zeleninový vývar* (mořská sůl, mrkev*, celer*, pórek*, koření*, bylinky*, česnek*, kukuřičná mouka*, slunečnicový olej*), koření*, bylinky*, srážecí prostředek: kalciumsulfát, Nigari (chlorid hořečnatý), kouř z bukového dřeva.
* z biologického zemědělství
Země původu sójových bobů: Rakousko
Vyrobeno v Rakousku
Nějak postrádám tu těžkou, vražednou chemii.

Datum: 03.12.14 20:01

Vy běžně večeříte sádru?

Od: petr02
Datum: 03.12.14 20:06

http://www.emulgatory.cz/seznam-ecek/E516
Dál už snad na vás ani nemá smysl reagovat.

Datum: 03.12.14 20:15

Ono jde totiž především o to, jak ta sádra byla vyrobena. A co krom síranu vápenatého obsahovala. Ona totiž v tom produktu není cíleně. Používá se jako srážedlo. A u dálněvýchodních výrobců bych se nedivil ničemu.

Datum: 03.12.14 19:33

No, přírodním šlechtěním nezařídím výrobu pesticidu v kukuřici nebo rybí bílkovinu na jahodě.

Datum: 03.12.14 19:38
avatar

Tofu - vyrobeno je ze sojové mléka. Soja je luštěnina, která není původem z Čech, Moravy ani Slezska. A jíst by měl správně člověk víceméně místní potraviny, na které byli zvyklí i naši předkové. Sice ano, je nyní moderní se úplně vykašlat na českou kuchyni a jíst to, co Číňani či Thajci, ale proč? Tím, že se krmíte tofu a masem, ještě neznamená, že jíte zdravě...

Od: petr02
Datum: 03.12.14 19:59

Tak v tom případě vyhoďte všechny brambory a většinu ovoce a zeleniny. O rýži a čočce ani nemluvě.. A mořské ryby pro jistotu taky nejezte.

Datum: 03.12.14 20:41

To je v hlavě. Každý ať jí co chce. Lidi s tofu tak či tak pojdou... (většina vychrtlin)

Od: bmbx®
Datum: 04.12.14 12:34

gumidek:

přesně tak, *palec*

Od: petr02
Datum: 04.12.14 13:10

Samozřejmě, že zemře každej, nevím proč to zde vůbec zmiňujete, když to ví téměř všichni. Člověk už ale není jen barbar z pralesa, ale disponuje znalostmi, jak svůj krátký život zlepšit. Může jich využít a nemusí. Strava může ovlivňovat výkon, ovlivňuje ale i inteligenci a v neposlední řadě naše zdraví. Já se nezastávám nikoho, nejsem vegetarián ani vegan, jsem racionálně uvažující všežravec a prakticky žádnou potravinu nezavrhuji, protože vše má své klady i zápory. Spousta lidí, ale nemá o stravování ani základní znalosti jako třeba, co je to plnohodnotná bílkovina, jaký je rozdíl mezi jednoduchým a složeným sacharidem nebo důležitost příjmu omega 3 mastných kyselin během těhotenství a samozřejmě by se dalo pokračovat.

Od: bmbx®
Datum: 04.12.14 18:19

Málo se ví, že z těchto "zdravých" stravovacích pokusů vzniká velké množství alergií.

Znám pár lidí co si hlídají co jedí a kupodivu vypadají jak reklama na smrt *smich*

Takže, propaganda je to hezká, ale praktické výsledky tomu neodpovídají.

Proč už na první pohled vypadají zdravěji ti lidé, co si se základními znalostmi... jako třeba, co je to plnohodnotná bílkovina, jaký je rozdíl mezi jednoduchým a složeným sacharidem nebo důležitost příjmu omega 3 mastných kyselin během těhotenství a samozřejmě by se dalo pokračovat ...nelámou hlavu *smich*

Od: petr02
Datum: 04.12.14 19:57

No tak se zkuste cukrovkářů zeptat, proč jim museli uříznout nohu. Nebo lidí s rakovinou tlustého střeva, proč chodí na chemoterapii. Oni si s tím taky pravděpodobně nelámali hlavu.
Víte vy vůbec, proč je dobré (samozřejmě, že nikoliv nutné) zvýšit příjem omega 3 kyselin během těhotenství?
Co je podle vás zdravý stravovací pokus? O ničem takovém jsem ani nehovořil, ale já vím, že se potřebujete za každou cenu vůči mě vymezit a být jakoby oponent. Ale spíše to působí tak, že vůbec nenavazujete na to, co jsem psal, ale vytváříte úplně nové konstrukty.
O žádném hlídání jsem nehovořil. Hovořil jsem o racionálním uvažování, člověk by měl vědět, co jí a co mu ten a ten pokrm dá či nedá. Já neodsuzuji žádnou potravinu a radím to všem kolem sebe, člověk se ale s tím jídlem musí umět sladit, aby to pak nekončilo tou cukrovkou, rakovinou, apod.. Dříve to lidi zvládali, dneska to spousta lidí přestává zvládat, protože si s tím asi "nelámou hlavu". A zrovna Češi jsou v nemocích způsobených špatným stravováním ve světové špičce, bohužel. Přitom k prevenci postačí mít základní znalosti o stravování. Zkuste se jít eskymáků zeptat, proč u nich téměř neexistujou infarkty.
Samozřejmě ani jídlo není všemocné, ale u některých lidí může hrát zásadní roli. Každé tělo je totiž individuální a snese úplně jinou míru negativních vlivů. Proto někdo kouří celej život a přesto to jeho plíce unesou. A někdo kouří a po dvaceti letech překročí svojí snesitelnou míru a je po něm. Ano, každej ať si dělá co chce, ale já si říkám, proč bych měl pokoušet svoje tělo? Proč bych měl zkoušet, co moje tělo snese? Nemůžu vědět jestli snese hodně nebo ne. Nemůžu ani vědět, jestli moje tělo snese, když budu každej den k večeři jíst tučnou klobásu, k snídani párek a k obědu vepřovej řízek smaženej na sádle. Někdo to asi snese, někdo ne. A proto se chovám racionálně, vím kolik toho moje tělo potřebuje vzhledem k fyzické aktivitě, k váze a výšce. Plus vím, co může působit preventivně třeba proti infarktu. Čočku jsem si dneska nedal, protože by to bylo nějaké "zdravé" jídlo. Zdravé není nic, všechno vás může zabít. Dal jsem si jí, protože vím, že čočka obsahuje hodně železa, které já potřebuji, protože jsem trpěl nedostatkem železa, což se negativně projevilo na mých schopnostech se učit a byl jsem tak unaven, že jsem musel přes den spát. Stačilo si nastudovat něco o stravování a již se dokážu věnovat četbě dlouho do noci a přes den na spánek ani nepomyslím. A rozhodně vypadám zdravěji teď než když jsem si s tím nelámal hlavu.
Očividně jste mne nepochopil, co myslím pod pojmem racionální stravování a tak jste začal zpívat tu svou.

Datum: 05.12.14 06:06

Eskymáci nemají infarkty, protože se živí tulením špekem?

 

Od: petr02
Datum: 05.12.14 09:32

Protože v jejich jídelníčku se nachází ryby ve větším množství a mořské ryby mají vhodný poměr omega 3 a 6 mastných kyselin a častá konzumace těchto kyselin ve vhodném poměru prakticky zabraňuje vzniku srdečních chorob. Jejich jídelníček je velmi specifický a daný podmínkami, ve kterých žijí. Nevyskytuje se u nich ani rakovina. Jakmile ale přejdou na "západní" stravování, začnou se u nich objevovat naše typické choroby ještě ve větším množství než u běžné populace.

Datum: 05.12.14 11:13
avatar

Vzpomínáte si, jak se ze žraločích chrupavek začaly vyrábět prášky jako prevence proti rakovině? Říkalo se, že žraloci, jediní na světě, mají vyspělou imunitu, kterou léky získáme také. Tenkrát to byly ještě léky, označení potravinové doplňky přišly později. Svět se mohl utlouci po těch tabletách. Pak odchytili žraloka s rakovinou a bylo po bublině. ;) Nám říkali, že pouze Indiáni a Eskymáci nemají lupenku. Taky říkali něco výživě. Pak odhalili, že je to genetickým zatížením, ale stravou ne.

doplněno 05.12.14 11:16:

Gumidku, máte na mysli slisovanou kulatou věc z kukuřičného popkornu? Nebo z nafouknuté rýže, z burizonů? A co křupky? To je totéž, jen obalené v mletých burácích a dochucené.

Od: petr02
Datum: 05.12.14 13:00

O žralocích teda nic nevím (snad jen to, že žraločí maso je silně nevhodné kvůli vysokému obsahu rtuti) a žraloci s eskymáky nijak nesouvisí. Strava eskymáků byla poněkud jiná a účinky správného poměru omega 3 a 6 kyselin jsou natolik notoricky známé a potvrzené, že o tom snad ani nemá smysl pochybovat, minimálně bez jasných studií v ruce je to bezvýznamné. Ale spousta lidí má již z principu ke všemu odmítavý postoj, hledaj výmluvy, apod.. pak nás tu kosí infarkty, rakoviny a všelijaké jiné lahůdky, no komu není rady, tomu není pomoci. Strava není všemocná, má na to vliv i dnešní styl života, samozřejmě.

Datum: 04.12.14 22:23

Já tedy potraviny velmi dobře vybírám a zavrhuji veškeré masné výrobky, kde je pár procent masa a zbytek je nějaká sečka co nemá ani chuť a má i umělou barvu.

Potraviny je potřeba vybírat a nejíst vše.

doplněno 04.12.14 22:26:

A takový ten polystyrénový puk bych taky nepozřel :-D. Co to člověku dá krom plného žaludku?

doplněno 05.12.14 15:21:

@babkazov Co to je za polystyrén jsem nikdy nezkoumal. Spolužačka ho jedla a při okušení jsem zjistil, že to nemá chuť, takže oči nelhaly.

Křupky nejím . Mám rád ze zeleniny kedluben a kvalitní masné výrobky

 

 

 

Poslední otázky Poradny volná diskuze
Nejnavštěvovanější otázky v rubrice

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.