Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malování-uklid

Od: macc* odpovědí: 20 změna:

Dobrý večer, nechal jsem si vymalovat , ale po malířích zbyla spoušt, barva na zemi, apd, nějaký učinnou věc věc jak to odstranit, aby to nenechalo čmouhy apd. diky za rady

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Nezním nic lepšího než kýbl, voda, hadr, houba, kartáč a ruce.

doplněno 07.02.13 21:10:

Jinak já pokud si nechám malovat, tak je to i s úklidem.

hodnocení

0x

Vůbec nerozumím otázce a už vůbec nerozumím tomu že si někdo pozve domů malíře.

majsterjoe*

Hm ja treba otazce na malire rozumim. Ano cesky kutil-clovek co si mysli ze dokaze udelat vse. Ale ma zkusenost s dobrym malirem je takova, ze urcite veci bych proste sam uz nemaloval.

Rozhodně vše nedokážu.Ale hodně.V životě si do baráku už nepustím řemeslníky.Jedině plyn,elektřina.Ale vymalovat si :)

hop®

Habine, nejde o to, co dokážete nebo ne. Jde i o to, že třeba rozumnému malíři za kvalitní práci zaplatíte daleko méně, než ve své práci vyděláte za dobu, kdy místo toho budete malovat...

Hope, sorry ale tyhle teorie výměny svého času za peníze se v běžném životě praktikovat nedají. Příklad. Najmu si malíře za jistou cenu. Bude dělat dejme tomu tři dny. Ať už budu ty tři dny chodit do práce (zaplaceno) nebo si vezmu dovolenou (zaplaceno) pořád můj výdělek vychází v obou případech přibližně stejně. S tím rozdílem že: chodím do práce=dělá malíř=platím malíře. Nechodím do práce=dělám já=neplatím malíře.

hop®

Nesouhlasím! Spolehlivému malíři předám klíče od bytu a jdu vydělávat. Sakra, to jsme snad jediná firma, kterou se zákazníci nebojí nechat v bytě bez dozoru? *zed*

Tak dobře, jednodušeji. Nepředám klíče od bytu, vydělávám i tak a jako bonus neplatím malíře. Nešlo o to nechat někoho v bytě bez dozoru.

hop®

Pokud nepředáte klíče, bavíte se o tom, že nechcete nechat řemeslníky bez dozoru. Podle mne si sám odporujete...

Bez kecání.Vy by jste dal řemeslníkům klíče a nechal je tam? Cizím? Když toto udělám tak to musí být jedině můj známý.

hop®

Pokud bych si dobrovolně pozval nějakou firmu do bytu, předem bych si ji ověřil. Samozřejmě nechytím na ulici prvního "zedníka" a neřeknu mu "tady máš klíče, udělej mi příčku" - nejen kvůli těm klíčům, ale i kvůli kvalitě práce, fakt nejsem dement...

JJ.Já měl na mysli cizí firmu.Pokud budu o tý firmě mít 100% reference a budu vědět že bude vše OK tak proč ne

OK.Jenže rozumný malíř - zkrátka jakýkolv řemeslník snad neexistuje.Vždy sem řemeslníky hledal jen na nejremeslnici protož AAA poptávka a pod,tam se ozvou samí zloději.Nedávno jsem pro zajímavost na AAA poptávka dal poptávku na výměnu čerpadla.Ozvalo se jich několik ale jeden co mi i čerpadlo nabízel (něco obyčejnýho) chtěl 10 000.

hodnocení

0x

Použijte teplou vodu s přídavkem octa. Zaschlé fleky rozmočit, pokud to nejde, tak použít kartáč, pak stírat pokud možno dosucha, vyměnit vodu a celý proces opakovat, vždy s čisou vodou.

hop®
hodnocení

0x

Pokud po sobě neprovedli alespoň hrubý úklid, tak jsou to PRASATA a ne malíři, bývá zvykem použít zakrývací fólie, olepovací pásky, a další podobné vymoženosti...

JInak na úklid podlahy po podobných prasatech se do vody (stačí bez saponátů) přidává ocet...

krkovicka*
hodnocení

0x
S octem souhlasím.V dřívějších dobách nebylo nic a vše naše prabáby dělaly octem.

hodnocení

0x

kartac a kartacovat , jinak vetsinou malirske firmy to maji i s uklidem , nebo existujou prece na prekryti folie a ta se pak vyhodi a je to. nevim proc to nebylo pouzito... jinak malir proc ne?! vetsinou to banda udela tak ze pred nastehovanim dava byt /barak/ dokupi , tak ze mu necham klice nevadi , kdyz tam nic nemam ;)

hop®

Někdo nedá klíče od bytu nebo domu, ani když tam ještě nemá okna, ale to jsou extrémy. Většinou pracujeme pro stálé zákazníky nebo jejich známé, na doporučení, a věřte, nebývá problém se zapůjčením klíčů, je to o firmě a o důvěře k té firmě...

hodnocení

0x

O odpovědích na vaši otázku, dost dobře nevím, co si o nich mám myslet. *sok* Do vody, kterou budete potřebovat k vytírání, se dříve dával ocet. Dnes se používají všelijaké, ale úplně obyčejné Universály, ty nejenže čistí a myjí, ale nenechávají šmouhy od barvy. Jen Jar ne, po umytí podlahy Jarem vydávají podrážky bot mlaskavý zvuk. Je však třeba po kusu vytřené podlahy, vodu s přípravkem vyměnit. Nešetřit vodou ani hadry. jestli jste ještě nezačal, nejprve seškrábněte a zameťte zaschlou barvu špachtlí.;) První pohled na podlahu po malování je k uzoufání, ale to bude dobré. Příště se pokuste podlahu přikrýt a najít malíře, kteří nepoužívají nástřik a jsou opatrnější. Jsou to rabušáci.*cert*

doplněno 08.02.13 07:43:

Kruci, chlapi! Co vy jste vposlední době tak hašteřiví! Horší jak baby na pavlači! *ee*

hodnocení

0x

Nic moc účinného asi není, hlavně, když vše už "uschlo", ale je to pro Vás poučení, pro příště hledat malíře, který si po sobě alespoň z větší části uklidí ;) já s tím tedy alespoň takové zkušenosti mám, malíři si vše zakryjí, oblepí, přikryjí, uklízet pak nemusím téměř vůbec, a cena? jsem nadmíru spokojená :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]