Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to?

Od: hop® odpovědí: 12 změna:

Zdravím, někde jsme likvidovali nějaký nepořádek a mezi ním na mne vykoukl jakýsi předmět. Zaujal mne tak, že mi bylo líto jej vyhodit. Akorát vůbec netuším, jestli je to nějaký hlavolam nebo spíš praktická záležitost, třeba původně nějaký dveřní "zvonek" či klepadlo. *nevi*

Je to asi klasická kovářská práce, k tomu nějaký řetízek, kroužek, dřevěná kulička. A s největší pravděpodobností je to trošku "zauzlované", ovšem nechce se mi to nějak násilím rozmotávat když neznám původní tvar.

Znáte to, viděli jste to, víte k čemu to je, poradíte? *hej*

Co je to?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

101522*
hodnocení

0x

jasně je to hlavolam, moc se mi líbí, miluju hlavolamy a tento je fakt parádní, jestli je to ručně udělané tak je to super, teoreticky by se měl ten kroužek z toho nějakým způsobem dostat ven:) hodně štěstí při řešení:)

hhh*
hodnocení

0x

Je to hlavolam

hodnocení

0x

Jo, tak to bude na 90 % hlavolam. ;)

Ale řešit bych ho nechtěla ... *ee*

robin1*
hodnocení

0x

Taky bych si typnul na hlavolam

joshua*
hodnocení

0x

je to 100% hlavolam. A hodně kvalitní, tohle bych nevyřešil do konce života *smich*

fran
hodnocení

0x

Já bych tipla, že někdo rád spojoval kovový matroš a vyrobil imitaci hlavolamu. Nebo parodii na hlavolam,

martinaa*

Tyto hlavolamy jsou běžně k vidění na různých středověkých tržistích u příležitosti vinobraní aj:) Sama mám jeden střední doma, konkrétně Houslový klíč, a dal nám dost zabrat:)

doplněno 05.03.12 11:45:

Konkrétně od pana Mosteka, který u nás na vinobraní tyto hlavolamy prodává:)

hlavolamy-mostek.ic.cz/...

martinaa*
hodnocení

0x

Je to hlavolam, model Houslový klíč:D Já si říkala, že je mi to povědomé, mám ten samý doma:D

doplněno 05.03.12 11:49:

A je v původní tvaru, nebojte:) Já mám momentálně kroužek dole, protože pro přítele ani tchána nebyl problém jej sundat - ale už nikdo ho neumí nadasit zpátky..

hop®
hodnocení

Ano, Martino, máte pravdu, je to hlavolam Houslový klíč, a ještě k tomu opravdu trošku zauzlovaný (jak jsem si myslel). *palec*

Tuto odpověď jsem ale slyšet nechtěl, teď ho budu muset rozmotat a vyřešit. :(*smich*

Díky všem za reakce, jestli ho rozuzluji, nafotím rozebranou verzi... :)

P.S.: ono bude chvíli trvat, než ho dám do výchozího stavu podle fotky...

Co je to? #2
martinaa*

Když budete mít potíže s rozuzlením, napište panu Mostekovi, on ke každému hlavolamu posílá i návod na vyřešení (bohužel my ho jako na potvoru ztratili), a možná by Vám zaslal řešení.

hop®
hodnocení

Díky za radu, ale nejdřív se s tím poperu (a z toho po...) sám! ;)

doplněno 06.03.12 01:15:

Zatím dobrý, už jsem to aspoň rozmotal do výchozího stavu! *tanec**smich*

doplněno 06.03.12 01:15:

Asi tak:

Co je to? #3
martinaa*
06.03.12 09:54

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]