Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem... už kouřím pěkných pár měsíců a poslední dobou zjistuju že mám psychickou závislost na cigaretách. Nejde mi o ten nikotin, ten kdyby tam vubec nebyl tak ziju dal ale jde mi to tu samotnou cigaretu..Vytáhnout jí, zapálit, šlukovat..To mi přináší psychický uspokojení..Když jdu třeba po městě a mám cigáretu tak mi to přijde mnohem lepší než když jdu bez ní..Prostě mi dělá dobře tu cigaretu mít...Nevíte někdo prosím co s tím?:/ začíná mi to vadit
snažím se...koupila sem si i elektornickou cigaretu abych do sebe nedostala ty hnusny skodlivy latky, tak snad to trochu pomuze..
Tam na začátku čtu = kouřím pár měsíců ... a už mně to vadí... a co mám dělat.... PŘESTAT! -úplně jednoduše! Ale jak já to vidím, tak se bude kouřit dál, protože si vždy najdete důvod proč kouřit! Ale zase na druhou stranu, až budete opravdu chtít přestat s kouřením, tak se také budete moci rozhodnout a hlavně připravit si důvody proč přestat. Z otázky nemám vůbec dojem, že by byla míněna úplně vážně. Do té doby nemá ani cenu více toho popisovat. A také do té doby než to pochopíte = přestat nelze.
a co přesně ti na tom vadí? bojíš se závislosti na nikotinu, o své zdraví? pak bys mohla zkusit "elektrickou cigaretu" - z té se taky kouří, můžeš potahovat, vypadá to hezky a není to tak škodlivé...
doplněno 04.03.12 14:15:no vida, už to radili nade mnou... jestli sis jí už koupila, tak jí používej a vydrž, ještě nemáš takovou závislost, to půjde...
Jedině pevná vůle a chtít přestat... Vím jaké to je... teď tím procházím... kolikrát má člověk chuť, ale nějak to přejde... Mě pomáhá žvýkat žvýkačku, jelikož jsem u ní nikdy nekouřil a podle mě to je hnus, ale spotřeba žvýkaček jsou asi 2 balíčky na den... Tak pak jen pozor abys nebyl závislej na žvýkačkách...
Je to u Vás jako u mnoha kuřáků - nejde jim tak o to smradit, ale o ten rituál - otvírat krabičku, vybírat si, zapalovat... Je to proto, že člověk třeba v restauraci u stolu neví, co s rukama, oběd mu ne a ne přinést a tak se takto zaměstná. Dost lidí říká, že kouří jen kvůli tomu pohrávání si s cigaretou.
Nechte toho, také jsem kouřila a také už nekouřím. Budete mít víc peněz, budete vonět, budete zdravější. Známá si spočítala, že prokouří přes 20 tisíc za rok. Tak s tím sekla. Ale nemá cenu tady dělat osvětu, na to musí přijít každý sám.
Jinak - píšete: když jdu po městě a mám cigaretu, přijde mi to mnohem lepší, než když jdu bez ní. Já mám přesně opačný názor. Nevadí mi žena s cigaretou v restauraci, nevadí mi snad ani v parku na lavičce, pokud nehází špačky dětem do pískoviště. Ale hrozně mi vadí ženská s cigaretou při chůzi. Pokaždé si říkám: To je ale štětka! Prostě, podle mě to cigáro nějak k té ženě na ulici nepatří. Dělá ji to takovou hrubou, protřelou a vůbec...Možná proto mám takový pocit, že často vidím chodit s cigárem po ulici cikánky.Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.