Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hra o body

Od: instalater* odpovědí: 10 změna:

Zdravím všechny rádce. Jenom tak pro zamyšlení. Připadá mi to tady , že některým nejde ani tak o to poradit a pomoci , jako získat bod. Stává se tím tak z dobrého skutku soutěž . Někteří se tu dokonce i rozčilují , že poradili dobře a nebyli za to náležitě odměněni body. Nějak jsme postižení touto dobou. Něco za něco. Někteří a přiznám se , že i ze začátku já jsem se do všeho motal , aniž bych tomu řádně rozuměl. Místo pomoci jsem tak mohl i uškodit. Pro ,,admina" nešlo by , aby měl každý za svým ,, nickem" třeba i profesi v které se cítí být profikem. Abych třeba od- Franty ajťáka- bral rady co se týče PC na jinačí váhu než od- Marušky účetní-. To jenom tak pro zamyšlení . Děkuji a přeji krásný víkend.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Tohle všechno se tu už řešilo a vyjádření k tomu je tu dost. Jenom nechápu, proč tě to jako "neregistrovaného" tlačí.

instalater*
hodnocení

Pro ladinpraha . nechci se registrovat , protože mne nezajímají body. Pokud mohu a vim tak pomohu a to nezištně. A proč mne to tlačí. Protože tu někteří ve snaze zvednout si ego radí věci , kterýma můžou ublížit. Ať už v dobré či špatné víře. Jinak pokládám tuto internetovou poradnu za velmi přínosnou a je tu spousta lidí a odborníků kteří mají co říci.

Je tu spousta rubrik, které se povoláním zaškatulkovat nedají, třeba Společnost, Domácnost a bydlení a další. Navíc spousta rádců je schopna kvalifikovaně poradit i mimo své povolání. A nemyslím si, že by jejich rady byly horší než těch, co mají dvě, tři školy.

No a někdo radí, protože chce a může a někdo se zase žene za body. Tak to bylo je a bude. Člověk tvor soutěživý :)

hop®

Při registraci nejde jen o body. Jak by se Vám líbilo, kdyby se někdo jiný připojil pod Vaším používaným, ale neregistovaným nickem a záměrně by dával špatné rady nebo zde urážel a dělal dusno, třeba jen proto, aby Vám uškodil? A jste vlastně vůbec dnes zrovna Vy ten "instalater@", který tu byl včera? ;)

instalater*
hodnocení

Pro hop . Vím jak to myslíš . Pokud někdo bude chtít vystupovat pod mým nickem , je mi to jedno. Pro mne osobně je důležitý , abych já osobně byl srovnán se svým svědomím.Proč by měl někdo zájem mi škodit? ( popravdě nevím jak bych jednal , kdybych tu byl uveden pod mým pravým jménem a někdo toho zneužíval) Já osobně mám rád lidi , život a mám chuť a zájem pomáhat , aby nám všem bylo dobře. Možná moje naivita pramení z toho že nejsem čech a vyrůstal jsem trošku v jiné kultuře. ( to je možná poznat na mém vyjadřování a bohužel pravopisu) Ale jsou kolem mně báječní lidi a chtěl bych se přičinit o to , aby nám všem bylo dobře. Přeji krásný den.

hodnocení

0x

To už se tu řešilo. Povolání je úplně jedno. Pokud jde o profesi jako samozvanou tak to by byl ještě větší bordel. Nevím proč by účetní nemohla například o daném IT problému vědět vít než ajťák, páč nelze znát všechno.

Pokud jde o body tak to máš z části pravdu, najdou se tací, hodně blbé "dobré odpovědi" občas odmazáváme a pokud si někdo o hodnocení říká tak je to ubohé, proti pravdlům a pokud na to přijdem tak je kárán a o body přijde.

hodnocení

0x

Milý Instalatére, nemyslím si, že dobré rady souvisí jen s povoláním rádce. Mohou, samozřejmě, ale i nemusí. Je tu několik dobrých rádců přes rostliny a pěstování a myslíte, že se živí jako zahradníci? Je tady paní, která ví snad všechno o psech a také není zvěrolékařka. Je to prostě v každém z nás, k čemu inklinuje a co ho zajímá. A o tom pak něco ví.

Pokud jste tady déle, jistě si vytipujete sám lidi, jejichž odpovědi dokáží pomoci. Já už takových lidí mám hodně a když vidím, že přispěli, vím už dopředu, že jejich rada bude rozumná. Opravdu to je o lidech a ne o povoláních. Švadlena, která se ráda stará o svou zahrádku a baví ji to, může vědět daleko víc, než vyučená zahradnice, kterou to naopak třeba moc nebaví. Jaga.

instalater*
hodnocení

Zdravím . Já jsem tím nemyslel profesi v které jsem zaměstnán , nebo vyučen. Ale profesi o které si myslím , že něco vím a můžu v ní poradit . Já například i když mám nick instalatér jsem vyučen v úplně jiné profesi. Ale o vodu a topení se zajímám a myslím že v ní dokážu v rámci svých nabytých vědomostí poradit. Ale je tu několik lidí typu Ferda mravenec , kteří lidi tak akorát matou.

profesi o které si myslím , že něco vím

Přesně o tom jsem mluvil. To není dobré měřítko. Když řeknu, že jsem expert na auta tak mi budete všechno veřit?

ladinpraha*

Ale je tu hodně lidí typu Ferda mravenec, kteří dokáží dát použitelnější radu než rádce vystudovaný nebo pracující v daném oboru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]