Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strašně se nudím - co mám dělat?

Od: tatarcicka* odpovědí: 20 změna:

Ahoj chtěla bych se zeptat co mám udělat abych se tolik nenudila. Jdu ven a nikdo tam není, napíšu kammarádům-nejsou doma nebo jsou nemocní... Tak jdu domů a sednu k televizi- tam nic nedávají. Tak se znuděně procházím po domě a nevím co mám dělat, tak sednu k počítači jenže ten už mě taky nebaví nemohli byste mi pomoci? ;)

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Kupte si medvídka mývala...

martinaa*
hodnocení

0x

Dobré je se při nudě učit, uklízet, jít ven do přírody na procházku nebo si zacvičit - brusle, kolo, běh... malovat, hrát na hudební nástroj, fotit... prostě cokoli, co máš ráda;)

1jara*
hodnocení

0x

Nejednodušší by bylo začít uklízet, popřípadě jiné domácí práce.

hodnocení

0x

Začnětw číst ságu Píseň ledu a ohně. Věřte mi, pomáhá to více než dobře ;)

hodnocení

0x

Co připravit pro všechny doma večeři?

Vyluxovat?

Převléknout postele a vyprat prádlo?

Nebo si uklídit pokojíček?

Jít si zaběhat?

Přesně tak,jak bylo napsáno výše.

Nelenošit ale začít doma makat.

hodnocení

0x

Na takový stav mi moje maminka říkávala: Plivej do luftu a chytej to! :D

hodnocení

0x

Kdo nemá nějaký koníček, nebo zálibu, je člověk bez ducha, šarmu, švihu a elegance ...

hodnocení

0x

Co to je nuda? Já bych klidně bral den o několik hodin delší, abych všechno stihnul.

Ty máš asi školu, já mám práci. V zimě se motám kolem hokeje, občas si vluštím nějakou kešuli do zásoby na léto a v létě když zbude čas po práci u baráku se věnuji geocachingu a řeknu ti na čtení, na komp zbývá času minimálně, o televizi nemluvě.

Jen se tak ještě zeptám, jako se ptám snad všech, co si stěžují, že v televizi nic není. Co by měli tey dávat abys byla spokojená a líbilo se ti to?

hodnocení

0x

Co máš dělat?

To je přeci jasné...

Koukej si to se mnou vyměnit :)

olinlitomericko
hodnocení

0x

Neuvádíš sice svůj věk, ale dvanáct už Ti bylo... a co počítač/internet-nějaké staré filmy, nebo pokud máš ráda sci-fi+černý humor ČERVENÝ TRPASLÍK (RED DWARF) rezabek.info/... nebo dvd + přehravač , naučit se vykládat karty hadona.mujblog.centrum.cz/... + taroty a můžeš to dělat i za peníze když v tom budeš dobrá. Pokud se ještě učíš, tak Tě asi dnes v pátek moc učení nebere, ale gramatiku máš dobrou-až na čárky mezi větami a by jste No a potom jsou ještě FÓra a pokeci, nebo logická hra pro jednoho MAHJONG hry.cz/... a podobné. Je toho spousta. Osobně bych-jak už tu bylo řečenapsáno potřeboval taky den alespoň s pětadvaceti hodinami. Napiš nejoblíbenější činnost, když se nenudíš a něco všichni vymyslíme.

jumba
hodnocení

0x

To musíš domlouvat dřív a né, když je pomalu po prázdninách. Navštívit babičku, dědu, tety, sestřenice. Vyrazit na lyže, bruslit, stavět s děckama iglů, dělat prostě blbostí u kterých si i psychicky odpočineš. Nebo někam do bazénu. Já teda nevím, ale dá se toho dělat tolik, musíš mít chut něco dělat a nečekat, že to přijde za Tebou! Nevím, zda bydlíš na vesnici nebo ve městě, ale všude se dá něco dělat. Na vesnici je sice víc možností dělat nějaké akce, ale ve městě máš zase víc možností využít i kultůrních zařízení. Nebo jak už tady někdo psal, tak uklid doma. Já sice teda raději budu blbnout venku, ale ten uklid mě taky nemine, hlavně, když táta každé jaro před velikonocemi všude doma maluje.*ee* Zapoj mozkozávity a určitě něco vymyslíš.Večer doma můžeš s rodiči hrát nějakou stolní hru. A ty nemáš sourozence, abyste spolu něco dělali? Když budeš sedět na gauči, jak sůva(promin) nafouklou pusu a říkat si, jaká je to nuda, tak to nuda bude.

hodnocení

0x

Všechno už tady bylo napsáno. Když Tvé kámošky nejsou doma, asi se nenudí jako Ty a vědí, co je baví. Nebudou čekat přece na tu znuděnou holku, zda se k nim přivalí /nebo taky ne/.

Vzpomínám na své mládí, ale to Tě asi nenadchne. Byli jsme venku po celý rok. V létě u rybníka, v zimě na lyžích či bruslích, na podzim jsme sami lepili draky, pekli brambory na poli. Chodili jsme do lesa na houby či borůvky. Na podzim sběr kaštanů a žaludů / příjemný přivýdělek na dárky k Vánocům/. Rádi jsme se sdružovali, nebylo jediné dítě, že by nemělo kamaráda. Jo a na jaře kuličky - to bylo žůžo!

Dneska to máš jednodušší. Když není nic v televizi, jistě máte doma přehrávač DVD nebo video. A tam si můžeš vybrat. Já když už nevím, "co by", pokaždé zvítězí film Světáci. A to jsem ho viděla už asi tisíckrát! Možná máte pejska, co venčení a cvičák? Co se věnovat sourozencům? Mám sestru mladší o 6 let, ale přesto jsme si spolu dokázaly užít legraci. Co sport? Jít si zaběhat, zajezdit na kole, kolečkové brusle? Pokud jsi z města, tak kluziště, či plavecký bazén. Dobrá kniha. Naučit se šít nebo plést, bude Ti to slušet a budeš mít na sobě vlastní originály. To jistě potěší.

V neposlední řadě - učení. Jak ti to jde ve škole? Pokud se budeš poctivě připravovat, také to nějaký čas zabere. A bude to k Tvému dobru.

A pomoci mamce. Úklid, nádobí, vyluxovat, vyžehlit, pomoci s vařením. Bude se Ti to jednou hodit. Zkus třeba upéct sama nějakou jednoduchou buchtu, uvidíš, že Tě všichni budou chválit. Obalit řízky, oloupat a uvařit brambory bys jistě taky zvládla.

Je přece tolik aktivit. Každý preferuje něco jiného, každého baví různé věci, někdo šije, jiný sportuje, dělá si herbář, věnuje se svému zvířátku...Nejhorší je sedět na kanapi jako kapusta a vzdychat: Co mám dělat? Naštěstí jsem tohle nikdy nemusela řešit, měla jsem tolik prima zájmů, že jsem ani nestíhala... Tak do toho! Jaga.;)

doplněno 03.03.12 16:44:

Ještě mě napadlo: pokud nemáš žádné zvířátko a jsi z města, kde je útulek, choď jim venčit pejsky. Mají toho moc, nestíhají, a přece se každý pejsek celý klepe nedočkavostí, aby s ním někdo šel ven. Znám útulek, kde shánějí lidi pořád, bohužel, je to od nás 25 km. Být to blízko, venčila bych jako divá. Nic Ti za to neplatí, ale přesto bys měla prima pocit, jak by se po čase na Tebe hafani těšili. Měla bys pohyb a nenudila se.

hodnocení

0x

Otázku jsi založila včera odpoledne. Dostala jsi odpovědi od rádců, kteří se Ti snažili nějak pomoci a našli si k tomu čas, i přesto, že oni se nenudí. Ty se procházíš po domě a nudíš se a ani Tě nenapadne kouknout, co Ti kdo řekl a nějak reagovat. Hned bys měla co dělat. Já Tě opravdu lituji, protože žít nudný život, to musí být pocit plný beznaděje... Ale obávám se, že i kdybychom se tady přetrhli, nepomůžem. Z nudy se dostaneš pouze svým vlastním přičiněním a přístupem k životu. Tak hloupá určitě nejsi, abys nevěděla, že jsou na světě knihy a nepřehledná spousta zájmů pro každého. Ale když, jak píšeš, Tě nic nebaví, tak Ti není ani rady, ani pomoci.

tatarcicka*
hodnocení

promiňte že jsem všem neodpověděla ale byla jsem u kamarádky a naštěstí zabila trochu času. ale všem děkuji za rady *smich*

A proč ten čas zabíjíš, není to škoda, jen tak ho zabít?

A co třeba zabíjet čas tím, že budeš zde na poradně radit ostatním, kteří potřebují pomoc? ;)

buss
hodnocení

0x

Ty chceš aby tě někdo bavil. Najdi si nějaké zájmy, chodit fotit... toho je, že by to nešlo stihnout za život. Otevři okno a plivej...

tatarcicka*
hodnocení

To bych ale plivala na naše auto :D :D

ladinpraha*

Alespoň ho pak budeš moci jít umýt. A hned máš nějakou činnost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]