Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dnes jsem nějak přemýšlela o tom (nevím jak na to přišlo), kde třeba berou zboží Vietnamci v tržnicích- smíšené zboží. Víte co tím myslím- takové ty obchody, které vlastní Vietnamci a mají tam všechno- misky, nádobí, kosmetiku, svíčky, sladkosti, umělé květiny apod... něco na způsob lidovky nebo Vše za 39,-... a stojí to pár korun (narozdíl od "normálních obchodů". Nevíte někdo? Nepotřebuji to vědět nějak nutně, jen mě to tak napadlo... :D Díky
jedním úhlem pohledu je fakt,že nejsou "nenažraní" jako češi-čili žádné přemrštěné marže,jako třeba u benzínu a nafty(tam je marže dopravců a pumpařů cca.10 korun/litr-otázkou je proč?!)...Dalším úhlem pohledu je fakt,že nějaké placení daní apod."jde mimo ně"-ačkoli v tomhle jim zdatně sekundujem-jenže na nás si FÚ smlsne,zatímco u nich prostě nejsou páky(resp.jsou ,ale díky dobrému fin.zázemí není problém celníky "umáznout"-tím spíš,čím ozbr.složkám klesají výplaty) No a konečně další úhel pohledu je ,že celé jejich večerky,vše 39,- apod.jsou jen zástěrkou velmi výhodného pěstování marihuany,potažmo distribuce dalších drog...No a konečně-vietnamci mezi sebou(nejen)mlčí-nejsou jako my bonzáčci,takže i když občas proběhne médii jakože megazpráva,kolik zajistili kytek marihuany,tak spolu s tím max.jednoho dva tzv."zahradníky"-ale dál se PČR nedostane-tím jejich veškerá snaha o vyšetření případu končí-není se čeho chytit(zatímco češi udávají i to co není pravda) a vesele se pěstuje v jiném pronajatém baráku...
Marže pumpařů a prodejců paliv nepřekračuje 2 Kč z litru, stejně jako ve většině zemí Evropy. Vy si skutečně myslíte, že když natankujete běžnou nádrž 55 litrů, že prodejce má z toho 550 Kč? To snad nemyslíte vážně.
treba na E85 ne marze okolo 10kč/l normalni prodejni cena je 18kč/l zbytek je marze
psal jsem dopravců+prodejců...a mohu vás ubezpečit,že dle tvrzení rodinného známého(který vlastní menší sit čerpacích stanic) a do systému tvorby ceny,zdanění atd.hodně dobře vidí je tomu skutečně tak...V kostce z rafinerie (Čepro,Kralupol,Chemapol atd.) je cena za litr do 10 kč+zdanění(spotřebka+DPH) do 20,-kaček...No a jsme na ceně do 30,- kaček za litr(je jedno zda benzín nebo nafta-liší se to jednotky procent) a cena u pump 36,- a výše za litr...Jsou to jednoduché počty-takže marže dopravců a prodejců může být klidně až 10,-/litr...
Zboží berou tam, kde se dá levně koupit. Mají dokonalý přehled o slevách a akcích ve všech super-hyper a umí toho využít. A samozřejmě taky nakupují ve velkoobchodu, případně u výrobců a spokojí se s menším ziskem než "normální" obchody.
To je důkaz , jak se dá celkem solidně z obchodu žít , ale také jaké nehorázné marže mají naši byznysmeni. Myslím si ,že naši nejsou vůbec pozadu v přiznávaní daní , případně nabízení nekvalitního zboží. Možná spíše naopak. miro
to zrovna ne , ono si vemte at vezmu vietnamce co ma nejakej kramek tak nikdy neni platce protoze ani cinani mu nedaji papir taakze nejde dohledat kolik vydelal takze do platcovstvi nikdy nespadne.
A pak si vemte ze treba ja kdyz jsem platce
Vietnamec koupi za 100 (doklad nedostane) proda za 150,- a ma 50 zisk
Ja koupim za 100,- (doklad bez sance) prodam za 150,- zaplatim dph 25,- zustane 25,- socka zdravka a dan z prijmu ktera je velka kvuly neexistenci prijmovych dokladu a mam z 25,- ubohou 10,- takze jsem presunul podnikani na net abych zvedl obrat a pripocitam do toho postu ppl a dalsi veci a diky tomu mam z 25,- alespon 13,-
Takze pokud jsem poctivej a platim dane jak se má (coz delam jinak to na netu nejde) tak se nikdy nedostanu a vietnamcovo 50,-
doplněno 24.02.12 20:01:a pak se divte ze lidi z malim obratem to musi dohanet na marzi protoze treba maji prodavacku ktera zadarmo delat nebude protoze ani vy by jste nedelaly a pokud chce nabidnout trochu kvalitnejsi zbozi tak v cr nema sanci protoze nehraje roly kvalita ale vzdy cena a tomu cesky prodejce pokud nakupuje od cesky prekupniku nemuze konkurovat . I z toho duvodu ze maloktery zivnostnik ma par set tisic aby nakoupil za ceny co dostavaji vietnamci od cinanu, pokud tam nakoupi za placnu 50 000 tak je na tom v nakupu hure nez vietnamec. A ukazte me vietnamce ktereho chodi co mesic buzerovat z uradu kvuly kazde prkotine, ja takto jeden kram zavrel jen proto ze tam byl porad nekdo min jednou za mesic, byl jsem posledni ceskej prodejce obleceni v tom mestecku a nakonec jsem se na to vykaslal. A od te doby na urady posilam ucetni protoze urady jdou jenom k cechu a nikdy k vietnamcum, tam chodi max pro uplatek
protoze maji velkoobchody kde nakupuji, jsou z 90% vlastneny cinany a vietnamci jsou neco jako ukrajinci, maji tam od levneho zbozi co prodavaji vetsinou vietnamci az po kvalitni zbozi coz je logicke kdyz vetsina vseho se vyrabí v cine. Jen cesi si z toho udelaly svuj kseft ze to tam nakoupi a prodavaji dal velkoobchodne s 100% marzi jako primy dovozci a podobne kecy. S cinany v cr obchoduji a muzu rict ze solidnejsi partnery jsem jeste nevidel je na ne 100% spolehnuti ze dodaji co slibily v danne kvalite . Z cechy obchoduji take a nejde to vubec srovnavat nespolehliví ceny urcuji jak se vyspi a pak se diví že krachují
a kde by jste tu vyly hledal? v tech arealech protece par desitek milionu denne nacerno a to se drzim pri zemy , policii tam odchytava jen vietnamce kvuly uplatkum a urednici tam chodi jem pro penize do kapsy, akorat nechapu tu ironii? ja si nestezuji ja pouze konstatuji fakt. Stezuji si spise ti mensi kteri si nemohou dovolit co ja
V žádné směru nebyla moje ironie směřována k Vám , je míněna a byla použita obecně.. Buhužel ji šlyším dost často i například u piva : Pokud se Ti zdá příliš drahé tak jej nemusíš pít. Je to v podstatě uzemnění nespokojeného - neprivilegovaného spotřebitele , pod hlavičkou demokracie. Jak je možné , že se někomu pivo za 30,- Kč nebo i vice a nebo pohonné mnoty za téměř 40,- Kč. nezdájí drahé , pro mnoho příslušníků společnosti , teměř nedostupné . miro
ono nejjednodussi zpusob jak prijit v cr k penezu je nechovat se jako clovek , ale jako zvire . Nerikam ze jsem nejaky milionar ale nestezuji si, ale nejvice tratim na tom ze jsem měkej . A prad si rikam ze je nejjednodussi chovat se jako prase a mel bych klid. Nedavno v jednom meste kde mam obchod zavrely fabriku co zamestnavala pulku mesta (nebylo tak velke) a klesly tam trzby takovym stylem ze je obchod dotovany a bohuzel je vazany na jeden eshop ktery me delala jedna velka firma a ted jdu s nima k soudu protoze je nepouzitelny a ja nemam pristup k ftp abych to nechal opravit nekoho jineho. Takze nemohu nakupovat zbozi na ten obchod takovym stilem jako doposud a nakupni ceny tim padem budou jinde a ja to na tom krame neprodam. A v pondeli musim zrusit kram a dat vypoved holkam a jedna ma manzela bez prace 2 deti ve skole a praci v okoli nesezene ani nahodou protoze tam neni. Sice by me to mohlo bejt nekde ale nejak jsem z toho na bednu.
A pak me ty privilegovane a ty co nejsou, u me prijdou o praci jen kvuly neschopnosti IT firmy (ten shop stal pres 250 000,-) o praci lidi kteri s tim nemaji nic spolecneho a delaly u me pres 4 roky
Berte to tak, že jsou prostě schopnější, už jen to, že se vystěhují sem do jiného prostředí. Kdo by se stěhoval od nás tam? Jsme usedlí, pohodlní. Mají tam rodiny, styky. Kolik našich se třeba odhodlá nakupovat v čajně, HK ... přes int. Nedej bože zajet tam. Pamatuji, jak za komuny šili třeba rifle, kde brali riflovinu? Když to tak půjde dál, tak menší obchody budou jejich a pak dál a dál. Ale i oni krachují. Co se týká kvality, můžeme smlouvat, nebo nekupovat. Stejně jednou budeme v menšině.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.