Nejste přihlášen/a.
Ahoj, by mě jen zajímalo, kde všude ta ledovka je. Já jsem z Turnova Liberecký kraj a po nějakém náledí ani památky silnice naprosto suché. Stále jezdím na letních.
Tady jižní Morava, Znojmo, Lechovice. Ledovka jak prase, hotová zimní krajina, naštěstí státní skvěle rozsolená, u okresek už je to horší. Ve městě dobrý, kloužou jen kostky - ale brutálně. Dvě známé paní už mají po pádu zlomenou ruku, jedna kostrč.
Mám echo z Vranova nad Dyjí, že tam je zamrzlo úplně a oproti nim tu máme příjemný podzim.
doplněno 02.12.14 22:51:Máme to krásné
Brno je o držku, se nedá nikan jít. Žena cestovala do práce místo 20min nějak kolem hodiny.
Syn šel včera domů z práce pěšky přes 2 hodiny. Hlavně že šalinkarta stojí na rok pro důchodce 2900,- a pro študenta 2300,-
občanská nějaká 4500,-
Ano Brno je opravdu hrůza, šaliny a trolejbus jezdí pouze někde, silnice jsou rozsolené, chodníky pouze někde. Dcera byla ve městě (musela) a šla do Bystrce 3km pěšky pak zavolala svému otci aby pro ni přijel, jezdí náhradní doprava ale dostat se do ni s kočárem nelze. Hrdino, těch "hrdinů" na letních gumách, skončilo včera minimálně v příkopu několik.
Jižní Čechy (alespoň co jsem dnes sjezdil, tj. Písecko, Táborsko, Budějovicko, Jindřichohradecko, Strakonicko, Prachaticko) naprosto v pohodě, náledí žádné, někde trochu sněhový poprašek, max do 1 cm. Též mám stále letňáky, naprosto souhlasím s prvním příspěvkem Samurraje.
Pobavily mě tedy dnešní radiožurnálové zprávy z Prahy. Mrzne první den, celý jeden stupeň pod nulou a ze stověžaté katastrofické vize: "Nevyjela ani jedna tramvaj! Integrovaný záchranný systém v pohotovosti! Kalamitní situace! Krizový štáb zasedá! Obyvatelstvo informováno o pohromě pomocí sirén! Doprava i obyvatelstvo kolabují!" Myslím, že lidé žijící někde v Bedřichově či Špindlu musí být mrtví smíchy.
i když pojedete po suché silnici na letních a nabouráte, pojišťovna vám nedá nic, pokud nemáte pžezuto po 1.11.
jinak Žďár nad Sázavou a okolí, taky ledovka, poprašek sněhu, ale tady jsme zvyklý, je to tu každým rokem v tomto období, ale nikde se o tom nepíše, až když to dorazí do Práglu, pak jo
severovýchod Moravy, skoro Slovensko, Trojmezí - od včerejška odpoledne mrholení, dnes ráno na autech 3-5mm ledu, silnice nasolené, celkem v pohodě, v noci pouze od hranice s Polskem (Český Těšín) na Frýdek Místek - rychlostní komunikace - kamiony stojí na okrajích, několik kolizí a desetiminutová jízda se prodlužuje na tři hodiny...dnes večer skoro normální, teplota nula a sněžný poprašek...
Dnes (vlastně včera) jsem trochu jezdil autem (okres Karviná) ale nějaká velká katastrofa tak jak o tom mluví v televizi to nebyla. Cesty většinou s rozježděnou slabou námrazou a posypané nebo solené. Sníh žádný. Nepamatuji si, že by při mrazu do asi -3°C někdy z toho dělali až takovou celostátní kalamitu a katastrofu. Co budou mluvit až teplota klesne na -10 až -15°C nebo i více. To už asi vyhlásí konec světa.
Včera jsem jezdil a chodil po Karviné a okoli a nebyla to až taková katastrofa jak se to všude zveličuje. Trochu namrzlé místy to bylo, ale pamatuji si už mnohem větší ledovku. Dnes už je teplota nad nulou a voda pomalu stéká ze střech a nenamrzá. Měl jsem přes noc venku vodu pro psa a do rana nezmrzla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.