Nejste přihlášen/a.
Vzhledem k ukončené otázce na téma " Povstání - co tomu říkáte ..." a také z důvodu poměrně velkého zájmu o tuto problematiku vkládám znovu toto vlákno - abychom si mohli zase pěkně vyměnit názory na fantastickou budoucnost, kterou nám po listopadových událostech (ČR/89) připravili naše zázračné vlády! Nechce se mi věřit, že by to takto někdo chtěl, ( když jsme cinkali klíči ) aby došlo k rozprodání a k tak extrémnímu zadlužení tohoto státu, - cílené degradace právní jistoty a demokracie samotné a tak by se dalo pokračovat.
Zdravím většinovou část naší společnosti.A pro všechny dobrý den. Aby mohla být úspěšně provedena revoluční změna , tak to potřebuje tyto nezbytné podmínky. 1. Nespokojenost společnosti se stávajícím stavem 2. Příznivou mezinárodní situaci pro uskutečnění změn a za 3. Osobnost ( schopnou , ochotnou , známou , požívající uznání ve společnosti ), postavit se do čela za revoluční změny. Byly tyto podmínky splněny npř. v roce 1989? Ano , jistě. Lidé byli nespokojení , Gorbačov s Reganem připravili mezinárodní podmínky a na balkon před masy , vystoupil V.H. Pak už stačilo , jen zazvonit klíči a skandovat známá revoluční hesla. miro
Miro,ja bych to videla slozitejc.Myslim ze dnes je nespokojenych lidi proti 89,daleko vic.ale Zajem neco zmenit projevili a zacali stejne ziskuchtivi a mocni pani a lidi se pak jen pridali s vidinou ŕaje na zemi.Chyba Ksc byla ze nenechala lidi presvedcit,co je kapitalismus.a zakazane ovoce lakalo uz jen proto,ze bylo neodhalene.na druhou stranu,kdyby KSC otevreli hranice,co by se dozajista stalo?No,to co nyni,podivejte se jak to tu vypada,co sem nalezlo za verbes mafianskou.ja nenadavam,nebo-li nevybijim vztek na beznych obchodnicichmjako je Vietnamec a pod.na nich ten pruser republiky nestoji.Problem je uplne nekde jinde,mluvim o tajnych sluzbach a mafiich,ktere sem nalezlyn a maji to tady sakramentsky pojistene .A ty hladovi priposrankove nasedli do rozjeteho vlaku a klidne jedou dokud se to neroztristi samo.
Přátelé, opravdu si myslíte, že by těch několik miliardářů, co ve skutečnosti tuto zemi ovládá prostřednictvím vy víte koho, dovolilo, aby se věci obrátily ve prospěch slušného, pracujícího a daně platícího občana? I kdyby se našel takový Juraj Jánošík, okamžítě by se o něj někdo postaral. Dokud se lidé báli postihu, bylo vše v pořádku, protože kdo se nebojí, dělá si co chce. Přesně takovými příklady jsou Irák, Sýrie, Lybie, kde si najivní obyvatelé mysleli, jak se mají špatně a jak se budou mít dobře, když zavraždí tzv. diktátory. Za několik let budou prstíčky hrabat, jak se měli dobře za diktátora, protže budou svobodní, nebudou mít co do úst a kapitalista, vlk v beránčím rouchu, si z nich pod záštitou demokracie udělá novodobé otroky... V Iráku to již začalo, neboť i několik let po válce v té zemi není doposud klid. Takže povstaň národe český, ale nic ti to platno nebude, neb kapitalista vykořisťovatel číhá na blízku.
Stany:
nejde o tohle, to asi těžko změníme. Jde o to aby zde nevládli negramoti, kteří vedou republiku do...
Žádné povstání ani změny v naší politické situaci nebudou. Není k tomu nazrálá mezinárodní situace. My se musíme vždycky s někým svézt, jako v roce 1989 jsme se svezli s Němci, Poláky, Maďary, Rumuny a Slováky. Teď musíme čekat, až se do Evropy někdo pustí a to může trvat i 100 let. Změnu mohou přinést jedině Číňani nebo Indové.
Znovu opakuju, myslím, že ani tak nejde o změnu politické situace, jako o výměnu lidí za kompetentnější a to i na nižších úrovnich, až po řízení firem.
Omlouvám se , ale nemohu zcela souhlasit p." bmbx". Vzpoměňme kolik za těch více jak 20 let , se vystřídalo vlád , kolik se vystřídalo lidí ve všech funkcích státu a nic se k lepšímu neděje. Jsou i tací kteří celé období kolují v nejvyššch a vlivných fukcích , od ministrů až po různé vlivné poradce. Z tohoto důvodu bych příliš nespoléhal na to , že jen výměna papalášů , přinese výzmanější změnu a obrat k lepšímu miro.
miro:
právě že tam kolují pořád stejní lidé A hlavně jsou tam jen pro peníze a ne proto aby byli alespoň trochu užiteční :D.
To já do práce chodím abych byl především něčím užitečný, kdybych tam chodil jenom kvůli penězům tak dělám úplně něco jiného, třeba poslance .
Samozrejme,vzdyt to bije do oci.a ja to tvrdim porad,ze tady liedem ho... chybelo a bylo vse sestrojene.Vzdyt nyni v takove hrozne nespokojenosti,ze by se nezvedli?To vite ze ne,to by muselo byt jeste daleko hur,aby se lide vzpamatovali a sli do boje proti temto vlastizradcum a vykoristovatelum.
Zdravím všechny slušné lidi a můj dík patří právě jim. Nechával jsem toto téma běžet bez mých reakcí na jednotlivé diskutující i na příspěvky. Můj postoj se nemění v tom, co jsem již dříve uvedl.
Poučná je i diskuse pod odkazem, který poskytl - "bmbx "tady =
A zase nic! Dokud se nenajde dobrý organizátor a ten se bude hledat těžko jelikož stáťáky co to v 89 měli ve své režii zrušili, budeme reptat jen v té hospodě u piva a čekat na zázrak.
A takhle to tady chodi.Na druhou stranu ve me okamura vzbuzuje strach,nevim proc,Je to predevsim obchodnik.Kdo vi jaky by byl.Ale proc nedat sanci.
Už jen to, že to není čistokrevný čech je zárukou, že by byl dobrý. Nemá vrozenou hamižnost a zlodějnu. Naopak prcovitost a disciplínu, taková mentalita jakou máme my by se těžko někde jinde hledala :D
doplněno 04.03.12 16:52:Zapoměl jsem na skromnost, ta je u všech těchto národů vrozená.
Bmbx: naprostej souhlas. A taky to že už se ho přes média snaží někdo diskreditovat(už jim vadí) je pro mě jistá záruka.
Jinak NA HRAD každej kdo nemá nic společnýho s naší prohnilou politikou a jejími zastupci.
Koukám, že jste asi neviděli dokument o tomto pánovi. Ono totiž nic není jeho-je pouze jednatel firmy kdesi ze zámoří, bere plat, figuruje v několika firmách co se tváří jako čisté ale jen tváří. Sice média nás oblbují denně ale můj selský rozum říká abych tomuto muži nevěřila ani slovo. Pokud ho někdo bude volit prezidentem tak bude dopad horší než když ti zbloudilci volili VV.
Nevím jak hluboká a opravdová je ta skromnost, když jsem v médiích slyšel , že před několika dny havaroval s nekolikamilionovým autem? miro
Já mu věřím už jen z těch důvodu jak jsem psal, lidus nemůžeme každého brát - soudím tebe podle sebe. Neberte to osobně, myslím nás všechny. Nedůvěřujem komukoliv kdo není čistokrevný čech, jsme dost velcí nacionalisti, všichni ostaní kolem nás jsou strašní blbci, ale na druhou stranu se nás většina může podělat z Ameriky a lézt jim do pr... jako třeba V.H. Který tím pohnojil co mohl a my jej oslavujem až do nebe
K přímé volbě. Nejsem plně přesvědčen o zýznamu a přínusu,pokud pravomoci , přímo zvoleného prezidenta zůstanou , tak jak jsou. Co tedy nám přímá volba přinese pro demokracii? Poku by se ale zvýšila pravomoc (to proto , že asi dostane víc přímých hlasů , než dostávají jednotlivé subjekty ve volbách parlamrntních - měl by na to právo,mandát ) , bylo by to logické , pak bych to viděl jako posílení pravomocí jedné osoby , sice podpořené většinovou volbou , tak jak je v některých tzv. "vyspělých demokraciích". Myslím si , že parlamentní demokracie je spravedlivější , přes všechny i fatální nedostatky. Zatím nikdo nic dokonalejšího nevymyslel. Je tedy nejúčinnější ,dokonale si pohlídat parlamentní volby - volit a volit odpovědně se znalostí věci. Zdravím- miro
Miro: To nám bude ho.no platný když budou po volbách páchat takový podvody na voličích jako to udělali VeVerky!.!.!
Pane luis , však píši , že si to musíme umět uhlídat , jak říkáte VeVerky a podobné , nenechat se nachytat na lákavé sliby a pod.Je to těžké-velm těžké. miro
Cit ke svemu narodu,rase je prirozena vec.Ano rekla jsem rase a nepokladam se za rasistku,neznamena to ,ze budu jine narody nenavidet.ale pravda je ,ze ke svym budu mit bliz.tak proc by mel byt OKamura vyjimka.Byva zvykem vse pokladat za rasisticke podtexty.Rasy byly a budou,pripada mi to jako kdyby nekdo rikal ze jezavcik a dalmatinec ma stejnou mentalitu .Ty rozdily skutecne jsou a i mezi nami lidmi.a kazdy citi kam vic patri a z kazdym se musi jednat jinak.A na co potrebuje clovek za miliony auto.kdyz tady nemaj lidi cim jezdit do prace.Myslite ze by se vzdal nejakych par milionu pro chude?Nejen na auto.Proc by to delal?a proc ne,takovy clovek mysli jen na sebe,zatim jsem neslysela ze by delal nejakou zasluznou obet pro lidi.charita a pod.No je fakt,ze pak tu jsou taky takovi,ze charitu delaji nekteri,jen aby byli videt a tech par babek je nezabije.Nemam rada kapitalisty a Okamura mezi ne patri.Leda nejakeho Janosika objevit.
jughlans:
Trochu to zavání závistí...A na co potrebuje clovek za miliony auto.kdyz tady nemaj lidi cim jezdit do prace...Jsou lidé kteří nemají kde bydlet, tak vyměním byt za miliony za chatrč? Nebo přestanu jíst dobré jídlo? Protože jsou lidé, kteří na to zkrátka nemají? Nemyslím si , že to auto má z úplatků nebo z tunelování jako mnozí zbohatlíci u nás a tak ať jej má třeba pozlacené
Bmbx,jak uz jsem rekla,kapitality rada nemam a ani sama netouzim mit miliony.Stacilo by mi na dustojne ziti a trochu na ty male radustky.Nikdy me nezajimalo,kdo co ma,fakte ne.ale posledni donbou me tyhle zbohatlici lezou na nervy,pak nevedi roupama co by.Jde o celkovy dojem jejich chovani,penize maloplatny kazi lidi.Nechtela bych byt na jejich miste,to radej chuda,opravdu.Ikdyby je mel vydelane poctive,tak je to proste kapitalista.Kdyz ma nekdo prilis,pak je kolem dost lidi,kteri nemaj vubec nic.Ti schopni by se tedy meli trochu postarat o lidi a dat jim praci a ne jen hrabat pro sebe.Jsi schopny,tak jo,vydelavej vic nez vetsina,ale trochu se rozhledni a pomoc ostatnim,aby nemuseli zivorit.Myslite ze by Okamura zacal stavet tovarny a vse co se zbouralo,aby se tady zilo lepe a nebo by radej dovazel a vydelaval?
Přeceňujete pravomoci prezidenta republiky. Skutečně si myslíte, že prezident něco staví nebo dováží?
Pani, aby někdo začal stavět továrny, tak nejdřív musí mít na ty výrobky odbyt. Z Vás kapitalista určitě nebude, o to se nebojte, protože s představou, že Okamura bude stavět továrny a všichni se budou mít dobře, se hodíte tak do mateřský školky, naivko.
Tesyk,kdyz byly tovarny,byla prace a lidi si vydelali na to,co zrovna potrebovali.ted jen cumej co se priveze a stejne uz abńi pomalu na ty smejdy nemaj.kdepak ´by na to asi vydelali.Samozrejme ze jsem to s Okamurou uvedla vicemene obrazne.Vubec si nemyslim,ze by Okamura myslel az tak na druhy.
Já si jen myslím, že se nebude chovat jako PRASE, protože nemá českou mentalitu a jestli mi někdo začne tvrdit, že to z nás udělal minulý režim, tak se mu srdečně vysměju, protože za komunistů se lidi chovali k sobě líp.
Aha, tak pro nechápavé - běžní, řadoví lidé se chovali k sobě líp a ti co měli něco společného s STB? Takoví podobní existují i dnes - takoví existují za každé doby
Ano, STBáci byli stejně korektní, jak ti dnešní. Některý víc, některý míň. Odviselo a odvisí to od vrozené inteligence každého takového...jedince.
Zato,ted nic takoveho jako Stb neni,ze?,,,Az se jednou provali zlociny co se deji ted,se budete divit,nebo uz vase deti.Ja nestranim ,nicemu ,jen dobrym lidem.A ty jsou ted teprva utlaceni.Vy se dokazete akorat ohanet 50.letama a nebyt toho,tak nevim co by jste rikali.LIdi meli studium a zdravotnictvi zdarma,mohli pracovat a bezne zit ,kdyz nerypali do politiky.Dnes?co muzou obycejni lide dnes,stari,bezmocny?.Tak akorat hovno.Pardon.Tak tady nezvante ze nekdo chce brecet na hrobu a zpivat ksc pisne.chtela bych aby lidem nehrozilo,ze zkonci na ulici a bez pomoci.O to se ty komunisti starali,vite.A obycejny clovek vic nepotrebuje,nez mit smysl zivota,praci a jistotu,ze si ho ve stari nikdo nevsimne.Komunismus chtel ,aby clovek dokud muze ,udelal neco pro spolecnost,nikoliv jen pro sebe,aby jednou prezil a mohli mu to mladi oplatit.Vedeli,ze kazdy se nenarodi se stejnymi schopnostmi a ze si lidi maji pomahat,pokud jsou lidma,ze?Dnes uz lidsky pristup se stal prezitkem,je jen hyenismus.Vy chcete aby platili mezi lidmi zakony tvrde,jako mezi zviraty,silnejsi preziva.?Tak budto jsme zcivilisovani lidi,nebo tedy at nas nechaji jako zver a kazdy si vyresi po svem.No to by nas moc nezbylo ,ze.
Volit bych ho nesla,intuice rika ne.Prala bych si za prezidenta ,nekoho,kdo chova lasku k narodu,dokaze videt a pozvednout kvality nasi mentality a neleze nekomu do zadku.Okamura je chytry,ale sam pro sebe.Jinak k vypsanym vlastnostem -asi tedy nejsem ceska.vsude se najdou takovi makovi lide.Japoncici dovedou byt taky pekne vztekli.
Já bych jej za prezidenta nevolil, ale v politice by mohl udělat trochu průvan, jenže do té doby se někdo postará aby byl před celým národem znemožněn.
Ja myslim ze pruvan by stejne delal,aby se dostal vys. Neni to panacek,ktery by se spokojil se spodni latkou,otazka proc.
Mě je to jedno, ať se stane třeba ředitelem vesmíru, ať má třeba 10 000 000 měsíčně plat, nebudu mu to vůbec závidět a pokud by udělal takový průvan, že by ti diletanti konečně skončili a někteří šli za to co napáchali sedět...
doplněno 04.03.12 21:32:To je lidská přirozenost, být lepší nespokojit se s tím co je a dosáhnout pokud možno výše, nebýt toho tak jsme do teď na stromech a neznáme ani oheň, ale ne vždy to musí být "hrabivost" což se u nás stalo už národním sportem.
Mne by take bylo jedno kolik berou pani,kdyby to tady fungovalo.v zivote me nenapadlo zajimat se kolik ma druhy,to opravdu ne.ale jén aby se pak jen zas nehrabalo a sliby nesly nekam.zadny nevime,jak by to bylo,verit se neda nikomu.vjadrila jsem se o Okamurovi jen pocitoe,ale samozrejme,ze nemuzu tvrdit,ze by byl spatny.Myslim si ze vse je spinava politika od jinud,takze ikdyby ćhtel nekdo vladnout dobre,tak ho nenechaji.
Ne je to jen hrabivost a nulová zodpovědnost. Největší starost po 89ˇ byla o dostatečně vysoké platy, aby byli neúplatní, ale o tom to přeci není. Neexistuje přeci tak vysoký příjem, aby jej nemohl někdo "přehodit" a proč se o něco snažit, když ať dělám co dělám dostanu a když se malinko zasnažím dostanu 100x větší odměnu než je průměrný plat v ČR? Ministr, školství, obrany, ministr práce a soc. věcí, nejsou dostatečným příkladem toho, že není něco v pořádku? Své resorty těžce nezvládají a ani se u toho nezačervenají :D. Tak jakápak politika od jinud...
doplněno 05.03.12 08:21:Další nemalý příklad HRABIVOSTI!
Hovoříte , že vám nezáleží na tom kolik berou , hlavně že to dělají dobře! Mělo by nás to velice zajímat . Uvědomujeme si , že na jejich platy musí někdo vídělat , kdo , nejsme to mi obyčejní a za podprůměrnou mzdu. Od nás se chce pod pohrůžkou vyhazovu , odpovědná práce za daleko menší mzdu než je průměrná. Jak odpovědně by se měli vykonávat práci ( funkci) za vysoce nadprůměrný plat a to i bez jakýchkoliv dalších odměn? miro
doplněno 05.03.12 08:28:Hrabivost se úspěšně rozvíjí tam , kde jsou k tomu podmínky. Kde podmínky nejsou je to mnohem složitější , nejen z hlediska trestnosti.
Pokud by dokázal někdo udělat pořádek, tak by to měl hodně zasloužené a museli bychom to pozitivně pocítit i my ostatní, pak by nám opravdu mohlo být jedno kolik bere .
Doporučuji shlédnout mnou výše uvedený odkaz, to už je opravdu moc!.!.!.!.!.!.!
Důvody této žaloby, tedy platnost zmíněných dvou zákonů z r.1919, a 1947. Tak na tyto dva zákony upozorňují komunističtí poslanci ve sněmovně již od té doby, kdy se požadavky na restituce objevily ve sněmovně poprvé. Je smutné, a opět to ukazuje na úroveň demokracie, jak dokonale dokázala média jakoukoliv zmínku o tomto "vygumovat", a jak dnes lidé pomalu objevují to, o čem se mluví už dlouho. Vygumovat ze svých pořadů a zpráv jakoukoliv zmínku o aktivitě poslanců jedné strany, ne proto, že by říkali něco závadného, ale JEN a JEN proto, že se to "někomu nehodí". Média z Vás vážení přátelé dělají hlupáky. Tím, že Vám neříkají pravdu. Kdybyste neměli internet, svobodný internet, tak dodneška nevíte, že se něco kolem děje, že se věci mají jinak, než je o nich slyšet z mainstreamových médií.
Bohužel je to tak = samé lži, polopravdy - vlastně jako by se nic nedělo všichni jsem spokojení a šťastní, že žijeme v "demolokratickém" státě! Zde je opět odkázeček jak vzkvétá naše vlast a jak dobře se máme tedy mají!
doplněno 07.03.12 10:07:Po přečtení má člověk hned náboj pozitivní energie, kterou chce věnovat do dalšího rozvoje společnosti svou bezednou trpělivostí - nebo blbostí?
Zapomeňte na něco takového, nejsou lidi.
Já, národ český,
a příliš brzy
jsem vystřízlivěl z krásného snu
o kvetoucí zahradě,
kde svoboda, bratrství, mír
tančily jako dívčin veselý vír
a kde se spravedlnosti dostalo
mně a každému z mých.
Den ze dne
mrskán a bičován
podlými žurnalisty a hrabivými politiky,
krmen a napájen
podvody, lžemi a triky,
nemaje jediného přítele
na vyjedeném ostrově sedím,
do zmatků hledím,
nemoha se nadchnouti pro nic,
věřiti nemohu,
milovati nemohu
a naděje jako kocábka z korku
kalnou pěnou a po vlnách beze směru
se zoufale potácí... 1919
Já jsem tu tak listoval knihovnou a tohle mi padlo do ruky. Hádejte jak je to staré.
. . . . . Lidé vždy byli a vždy budou velmi naivní obětí klamu a sebeklamu v politice, dokud se nenaučí za nejrůznějšími morálními, náboženskými, politickými a sociálními frázemi, prohlášeními a sliby hledat zájmy určitých tříd. Zastánci reforem a různých zlepšení budou vždy klamáni obhájci starého, dokud nepochopí, že se každá stará instituce, i kdyby se zdála sebevíc nesmyslná a prohnilá, udržuje silami těch či oněch vládnoucích tříd. . . . . . . . . . . .
Nevím jak je to staré - odhadem 400 let? Vím jen, že dochází k distribuci letáků na 15. 3. 2012!
KDOKOLIV-Je dobře že jsi toto vlákno znovu založil,někdo toto nazívá nesmyslným tlacháním ale já si myslim že je to velice užitečné.Je jedno jestli bude všelidové povstání 3.3. nebo 15 ale důležité je že se o tom hovoří a je vidět že nespokojených lidí je čímdál víc.A dřív nebo později k náké formě povstání dojde,ono ke změně dojít musí protože současná situace je už neudržítelná.Ze všeho je nejdůležitější aby této situace nevyužila zkupina vychcánků která lidi zblbne sliby které se opět nedostaví.Tak jen doufám že se lidé u nás po zkušenostech už nenechají opít rohlíkem.
Dokud se o tom mluví, tek je to k ..., toho se nikdo nebojí, pokud není akce. On i Masaryk říkal, že mu ulice nebude poroučet.
pepis, podařilo se ti vystihnout největší slabinu chystané akce. Už teď je jasné, že i kdyby náhodou "k něčemu došlo" zase se necháme oblbnout populisty, kteří naslibují všechno možné a opět se příležitosti chytí vychcánkové, kteří pod hesly nové doby budou tiše pracovat pro prospěch svůj a spřízněných skupin. Historie to potvrzuje na 100% a skoro všichni si pamatujeme dny, kdy k tomu došlo naposledy. Znovu zacinkáme šperháky, do čela vyneseme nové tváře (hlavně ty co budou nejhlasitěji křičet to, co chce teď většina národa slyšet). A až bude hotovo, vrátíme se pokojně ke své práci, rodinám, zálibám a budeme s nadějí očekávat, jak to naši noví čestní zástupci dají všechno do pořádku. A za pár let se sejdeme v nějaké internetové diskuzi, kde budou ti samí lidé co dnes brblat fráze o ukradené revoluci, že tak si to nepředstavovali nebo tvořit konspirační teorie o předem naplánovaném převzetí moci ...
Proto nemám rád revoluce. Mění směr vývoje, občas i správným směrem, ale hlavně přinášejí zmatek a chaos. Chaos slouží jako zástěrka těm, co se rychle orientují v nových podmínkách a umožní prostřednictvím právě oněch nových tváří nenápadně si zachovat vliv a kontrolu svých stálých zdrojů. A prostý lid v euforii z převratných změn nechá zase věcem volný průběh. Dokud lidé nepochopí, že spravedlivější vládu je nutné nejen vybojovat, ale hlavně nad ní udržet dohled a veřejnou kontrolu, budeme se jenom potácet od jednoho pseudopřevratu ke druhému. Trvalá občanská aktivita, zájem o veřejné věci, tlak na zastupitele ... to je jediná cesta, jak donutit politiky konat to co mají. Ale to bychom mohli i teď že ano?
,,paaja" Popsal jsi poměrně přesně moje myšlenky,ono se to dá shrnout do jedné věty ,,Dobrou myšlenku jednich zneužijí druzí k vlastnímu prospěchu"a toto se děje po staletí pokaždé se najdou bezpáteřní patolízalové kteří jsou schopni udělat pro své zájmy v podstatě cokoliv a pokud budou takový lidé v politice žádné velké změny se nedočkáme.To ale neznamená že by měl člověk rezignovat s pocitem že nic nezmění.Jak píšeš že i dnes občan múže nutit politiky konat dobro v prospěch občanů,je pravda jen na oko jen se o tom mluví jeko že to lze ale ve skutečnosti nikoli.Mám pocit že při volbách si může demokraticky občan zvolit pouze lumpa ze strany A,B a nebo C,protože jak se dostanou ke korytu úplně je přestane volič zajímat.Těch pár užitečných věcí které udělají nemá cenu ani zminovat nebot jsou to jen kapky v moři.Je špatně nastavený celý sistém,občan se stal ekonomickým rukojmím několika společností a při snaze uživit rodinu a stát nemá a ani nemůže mít čas na politickou činnost.Ale jsem optimista vzhledem tomu že se proti nenažraným mamonářum krytými politiky bouří lidé na celém světě,myslim si že změna přijde ale je obrovskou otázkou zdali pro běžného občana k lepšímu.
Ano děje se to po staletí a na celém světě, ale u nás to překračuje únosné meze a kdo si myslí, že je to normální, si tady rád popovídám tak za rok za dva až to pocítí na vlastní kůži.
asi nepochopen ... i to moře se skládá z jednotlivých kapek a že je to zatím jen louže je důsledek toho, že kapek je málo. Volby jsou důležitá věc, ale jak jsem se snažil naznačit, vhozením lístku do urny to nekončí ... nesmí končit. Pokud ano, je úplně jedno, kdo přijde po "těch lumpech" protože se z nich zanedlouho stanou stejní lumpové. Prvek očekávání bude vystřídán prvkem zklamání. Ale ta euforie z převratných změn přece stojí za to
Osobně si myslím, že být lumpem je u nás národní sport a v tom to je. Proč prostě jednoduše lidi, kteří na to nestačí už nejsou dávno v pr...
Prostě si ti nad náma pořád přizpůsobují pravidla k obrazu svému a nic se neděje, nikdo nemá žádnou zodpovědnost. Takže to chce zásadní změny, jinak se s tím nic neudělá!
Tak si projeďte tuhle debatu celou ještě jednou. A přemýšlejte. Všimněte si, co se establishmentu dokonale podařilo. Hádáte se jak malé děti, jestli Okamura ano nebo ne.
Všímate si, jak Vám naprosto nenápadně naočkovali, že přímá volba prezidenta je to jedině pravé? Přitom to vůbec nic nemění. Je přeci úplně jedno, jestli prezidenta zvolí parlament a senát nebo Vy. Na výsledku to vůbec nic nezmění. Jen ve vašich hlavách vytvořili dojem, že je to bůhvíjak důležité.
Chléb a hry. Ještě to nezačalo a už se tu dohadujete. Dokonalá manipulace s lidským podvědomím. Lidi nenechte se takhle ovládat. Snažte se věnovat věcem podstatným, a ne těmhle hloupostem, které nám předhazují.
lui:
máš naprostou pravdu, jen upřesním kromě toho že nám vnukli, že přímá volba prezidenta je důležitá, tak kromě toho si většina lidí bude myslet, že je to krok k větší demokracii - můžem si zvolit figurku s mizivými pravomocemi - no, mizivými - amnestie jdou těm novodobým docela "dobře"
Celé jsem to tady nečetl ale...
Co se týká 15.3. tak tím myslíte tu demonstraci organizovanou NR?
Jestli jo, tak to není zrovna akce kterou bych podporoval a proto se na ni ani nechystám.
Národní rada je divná skupina lidí, historií spojená s komunisty a STB
pan Vlastibor Čermák - členem předlistopadové KSČ, důstojníkem ČSLA a spolupracovníkem VKR (vojenská kontrarozvědka, rodná sestra Státní bezpečnosti.)
pan Josef Horl - bývalý dlouholetý důstojník bývalého SNB, tedy komunistického represivního aparátu s názvem Státní bezpečnost.
plk. Ing. Josef Mrázek, CSc. - náčelník sekretariátu ministra národní obrany 1986
Tady ještě něco ke čtení:
Toto vážně není nic co bych chtěl podporovat. Nezapomínejte na historii a na to co se dělo. Taky bych si v dnešní době dal celkem pozor na to, komu věřím a koho podporuji. Spousta lidí je nespokojených, takže není těžké situci zneužít ve svůj prospěch.
Jiank ta jména nejsou z mojí hlavy. O tomto se vedla trošku diskuse na facebooku (ale dá se to jednoduše na netu ověřit), takže jsem to tady hodil, aby jste se popřípadě zamysleli co podporujete a popřípadě si ověřili komu věříte.
hmmmmm z hlediska logiky: nevěřit organizátorům holešovských nebo jiných výzev ještě neznamená věřit Kalouskům a Nečasům
Právě že nikdo zde nezapomíná na historii a jestliže někdo zneužil situaci ve svůj prospěch, tak toho jsme byli svědky po celou dobu po roce 89! Podporovat může každý jen to co uzná sám za vhodné - a nemalá skupina lidí už nechce podporovat další "ustájené "praktiky dnešních "DEMOKRATICKÝCH VLASTENCŮ ", kteří zdegenerovali v něco nepopsatelného! Ale také můůůůžeme čéééékat až se narodí něěěěěkdo, kdo bude vhodný = jen si neumím představit jak ho vlastně někdo pozná, protože my už tu nebudem!
doplněno 08.03.12 09:18:Nesouhlasím s tím, co se tady děje, ale totalitu a komunismus taky zpět nechci. A bohužel je to tak, vzhledem k tomu, kdo za NR stojí, to nemíním podporovat a uznávat. Když už změnu, tak pořádně a né, že se necháme jen tak někým znovu zase oklamat.
Píšete tady, že to jsou bývalí komunisti, ale i když já jsem byla za komunistů popotahována za to, že můj otec emigroval-tak bych to klidně vrátila, protože lidi se měli líp. Mě popotahovali po výsleších, ale stejně bych to vrátila a ptáte se proč?
1. lidi měli práci-každý musel pracovat
2. lidi měli byty - někdy i služební
3. zdravotnictví, školství bylo zdarma
4. byla nějaká sociální jistota
5. sice byly zavřené hranice,ale teď jsou otevřené a co z toho, když většina lidí z mého okolí na dovolenou prostě nemá - jsou rádi, že koupí jídlo pro rodinu, zaplatí ve škole,školce,u doktorů poplatky a jsou rádi že vyžijí.
Takže opravdu jsem pro to, aby se něco změnilo a je mi jedno, jestli to budou zase komunisti
Tak jsem si přečetla tuhle diskusi a docela mně překvapilo, že tu řešíte budoucnost České republiky, jako by to byl izolovaný ostrov uprostřed moře. Tenhle stát je převázaný s okolitým světem politicky a hlavně ekonomicky. Nechci politiky nijak bránit, ale opravdu si myslíte, že oni mají všechno v rukách bez ohledu na to co se děje okolo?
Tahle výzva k povstání je divná, už ta první mi zněla, že ji sepsal někdo před sto lety. Nevím, povstání ve mně evokuje násilí a vzbořené vášně, davovou psychózu a to se pak lidi ovládají velmi lehce.
Jinak souhlasím s tím, že jsme /jste, já jsem Slovenka, ale u nás je to to samé/ národ zlodějú. Kdo má příležitost ukrást rohlík v supermarketu, ukrade ho. Kdo má příležitost vytunelovat firmu, vytuneluje ji. Jaképak-copak. Kdo tu příležitost nevyužije, je pokládan za blbce. Tak nevím čemu se divíme.
Jasné je, že žádné převratné změny v ekonomice / politice docílit díky provázanosti s okolním světem docílit nelze, ale mít vládu co krade, tuneluje, zadlužuje, dusí nejslabší, atd..atd... bychom mít nemuseli.
A kolik toho vlastně všude je a o čem se neví, co vše je zatajováno a jak to máme chápat a co máme dělat a jak se máme cítit a kde najít hrdost a proč! hledejsi.eu/...
Proto bychom měli 15.3. jít do ulic a požadovat odstoupení kompletní vlády - už je minimálně ne za pět minut dvanáct, ale několik hodin po dvanácté!.!.!.!.!.!.
Myslím, že na ozdravení celého státu by stačilo vzít k odpovědnosti všechny ty, kteří jsou za stav v této zemi za celou dobu v porevoluční době odpovědní. Když uměli rozhodovat za nás bez nás tak by také měli za množství křivd na České republice umět převzít tuto odpovědnost a být k tomuto úkonu vyzváni. Každé špatné rozhodnutí aby mělo zpětnou vazbu a to by si potom každý dobře rozmyslel, jak nakládat s osudy lidí a této země!
To je celý problém nepořádku v naší zemi, zodpovědnost klesá s množstvím pravomocí a s výškou platu :D
doplněno 10.03.12 14:05:Tak kdo z vás půjde 15.3. demonstrovat za odstoupení zlodějské, diletanské, tunelářské vlády? Nebo o tom budeme dalších 20 let jenom kecat?
Nejdu a nepodporuji. Chci změnu, ale né takovou a s těmito lidmi z NR. Nechci tuto falešnou "demokracii", ale ani komunismus a totalitu.
Jak jsem již jednou reagoval, bude se o tom jen psát a kececat. Všichni jsou navenek nespokojení, ale uvnitř je kačdý rád že má na jídllo. Lidi se uskromní, neboť popelnice jsou stále plné vyhozeného jídla. Hospody jsou zaplněné i ulice ucpaná auty, tak kdo je na tom špatně? Můžeme mít vlastní počítač a místo práce sedíme u klapičónu.
se mi líbí to pivní vykecávání pivních revolucionářů . Kdyby teď byl premiérem Sobotka a ve vládě byla ČSSD s podporou KSČ, pak by tu všechno jelo jak po másle? No to zrovna. Průsery by byly jiné, ale výsledek úplně stejný. A pravděpodobně by byl ještě horší, protože státní dluhy by byly větší o nějakou tu stamiliardu nebo dvě. Proti čemu to vlastně chcete povstávat?
Povstání, nebo revoluce je namíste tam, kde je diktatura, což tady není. Šíření paniky, hysterie a ovzduší strachu z budoucnosti není dobré. Je to nekonstruktívní a když ho někdo vyvoláva záměrně, za účelem získaní moci, je to i podlé.
Když lidé uplácejí a nechávají se uplácet v čím dál větší míře jednou to dojde do stadia, kdy už je to neúnosné. Možná je to právě teď. Pokuď bude platit poctivost=blbost, bude se žít těžko a to platí o kterékoli společnosti na světě.
Povstání nebo revoluce je na místě tam kde je většina občanů nespokojená s politickou nebo sociální situací.U nás není diktatura politická ale ekonomická což je v podstatě totéž většina je držena ve finanční pasti a to je podstatný dúvod pro změnu.Velkou otázkou je zda by tentokrát změna vedla k lepší budoucnosti,pokud se objeví nové strany jako před volbamy VV které hlásaly jak budou tvrdě bojovat proti dinosaurúm a korupci,tak nikdy žádná změna k lepšímu nebude.Občané musí použít svůj vlastní rozum a nenechat se zblbnout keci z úst známých osobností.O co od začátku VV šlo už je asi dnes všem jasné.Takže změna je nutná a určitě na místě ,zbavit se všech lobistů,prospěchářů,vyčistit celý státní aparát od šmejdů kterým jde jen o vlastní prospěch,vláda musí být složená z odborníků a né politiků.Ale hlavně jednoznačné a ůčiné zákony.Teto dnešní bezprávý,rozkrádání,obohacování už dlouhou životnost nemá.Ale je to jen na nás občanech kdy půjdeme do ulic a změny dosáhneme.
Konference holešovské výzvy: piratsky.cz/...
Toto je pěkná šaškárna. Jestli chcete toto podporovat, tak prosím... Prostě je to jen banda bývalých STBáků, kteří jen chtějí využít situace a dostat se k moci... toto fakt ne...
No nevím, když vídím jednání těch našich vládců tak je to šaškárna větší . Banda bývalých STBáků? To teda nevím jak nezvat tuhle bandu tunelářů co jsou teď u korita
lonik67 a dalším Vám podobným = v tomto levelu nejde vůbec o to koho podporovat a koho ne ale jde o výraz nespokojenosti s událostmi v republice! = to je to nejduležitější aby se to oni nahoře vůbec byli schopni dozvědět, protože oni jsou tak vysoko, že sem dolů vůbec nedohlídnou! Když to shrnu / toto fakt podporovat nebudu/ = je to každého věc ale u slov (toto fakt...) neznamená jednoznačná podpora čehokoli propagovaného od každého zúčastněného ale pouze postoj a vyjádření.
doplněno 12.03.12 11:50:Copak nás asi ještě bude čekat, až nebudeme mít zastání ani u US v době až odejdou nynější představitelé a na jejich místa příjde KDO? =
Čtení pro všechny i pro ty ostatní = blisty.cz/...
Dnes je snad každému jasné, že 17. listopad 89´ byl zneužit, tak proč by nešel 15.březen 2012 využít :D
Mám na mysli využít konečně ve prospěch normálních lidí, kteří chtějí normálně žít v normálním státě...
Jestli se nepletu, tak 15.3. tady už jednou bylo. Tak opatrně s tím datem. Aby se dějiny neopakovaly.
Určitě už tady byl tento datum a dříve o těchto událostech bylo i zmiňováno v dějepise. Rok 1939 je z tohoto pohledu jistě varovný ovšem dnes nám diktují a pošlápávají naše práva jiní než tomu bylo tenkrát za Hitlera a výsledek? Vidíme ho všichni kolem sebe, jak musíme být stále ve střehu, jakou lumpárnu na nás zase vláda a její novely zákonů spolu s lobbisty přichystají! Nevidím žádná pozitiva ve směru, kterýmu jsme svědci již více než dvacet let. A k tomu opět další stupidita vymyšlená KÝM? =
Jsou to hajzli a uá je máme plné zuby těch zlodějů. Tady už nejde o statisíce, ale o miliony a miliardy. Patří všichni za mříže. Však nás tam 15.3. bude dost. A nejen v Praze, ale i v jiných městech!
Je to začátek konce!
Opět vkládám něco k přečtení = blisty.cz/... - určitě zde lze hovořit o jistém a jasném úhlu pohledu - a jediný kdo s tím může něco udělat jsou lidé = ( ještě žijící a schopní vyjádřit svůj názor a tím přispět k nápravě v republice ) a má-li někdo pocit, že jeho se to netýká, tak bych pouze podotkl, že jsou zde jeho potomci a potom by zde měli být potomci jeho potomků ale také ještě potomci potomků jeho potomků, - MÁM POKRAČOVAT?, kterých se chtě nechtě řada věcí týkat určitě bude.
Těší mě Váš zájem o dění a proto si myslím, že ještě stihnete pročíst tento odkaz = blisty.cz/... = než se sejdeme. Tak zatím - uvidíme se odpoledne.
Co tu ještě vysedáváte lidi? Můj muž už vyrazil, já nejdu, na vozíku je mi dost zima a nerada bych dostala cihlou z davu nebo zásah vodním dělem od represivních složek státu. Jsem zvědavá zda na náměstí v Brně bude víc jak 100 lidí.
pt-četla jsem nedávno a nadchlo mě to, hlavně to, že lid odmítl zaplatit dluhy které jeho mocní nadělali. V TV v 17h ve zprávách ani slovo, tak čekám s čím příjde manžel.
"liduš", je vidět, že všechno jde, pokud je vůle na všech stranách. O Islandu, co se tam dělo, jsem nic nevěděla a překvapilo mně to. Taky jsem koukala na zprávy a nic neříkali, ještě budu koukat na ty večerní.
A tak si myslím, že se dnešek podařil. Mám z toho dobrý pocit hlavně proto, že se lidé dokáží sejít a projevit svou nespokojenost - mě to chvílema připadalo jako v "89tým "
Zajímalo by mě, co vlastně chtějí všichni, kteří tady podporují pochybnou NR. To se vážně necháte tak jednoduše zmanipulovat a chcete zpět totalitu?
Vždyť oni nemají ani jasné cíle. Ani nemají určeno co bude, až odstoupí vláda.
Co si představujete, že bude pak?
Lidi, myslete trochu. To se vážně chcete nechat oblbnout někým, kdo se jen snaží využít nespokojenosti lidí ve svůj prospěch.
Není mi jedno, co se tady teď děje, ale totalitu zpět vážně nechci...
Poslouchal jste dneska někdo ozvěny po 12 hodině na radiožurnálu?
Nějaká kráva redaktorka se svolavatele Holešovské výzvy ptala, jestli osobně zná VŠECHNY kdo se demonstrací účastnili a když jí řekl že ne, že každého demonstranta ze všech měst nezná, tak to ta pizd... přetočila že teda nemůže zaručit, že tam nebyli extrémisti..
To už není radiožurnál, ale RADIOKANÁL.
Popelka z Holešovské výzvy koktal v ČT. Odpověď neměl na základní otázky:
Vážně mi to přijde jen jako manipulace lidí. Nikdo neví co chtějí a co bude potom. Nemají ani odpovědi na dost podstatné otázky.
No koktal, ale chtěl bych vidět vás v jeho situaci když moderátor jej tlačil do kouta a nenechal jej domluvit, ptal se na úplné 3.14čoviny. Jen si uvědomte jak je nepříjemné když vás nenechá někdo domluvit a skáče vám do řeči a teď ještě před TV kamerou. Což pak je například tak nepochopitelné jak mít odborníky na správných místech, každý kdo se uchází o zaměstnání tak se musí prokázat vzděláním a praxí v oboru a u nás řídí státní finance chemik. Kdo tvrdí, že ministra může dělat kdokoliv a na ostatní věci má odborné poradce a náměstky tak jen podporuje tenhle bordel. Lidi proberte se konečně, vždyť v 89´ se taky nikdo nestaral co se jak udělá, ale vědělo se že nechceme to co bylo. Kdyby si poslanci neodhlasovali nedotknutelnost a vysoké platy nezávislé na jejich výkonech tak by to takto nedopadlo. S tím se musí něco udělat a Island je důkazem, že to je možné. Přece nechcete aby nás ti korytáří rozkradli a ožebračili úplně.
buss- tento národ nepovstává, čeká až to někdo vyřeší a pak se veze. V 89 to dělali stáťáci a pár lidí s prognostického ústavu za tichého souhlasu vedení KSČ, Ruských špiček a z peněz USA. (ZATÍM MĚ NIKDO NEPŘESVĚDČIL, ŽE TO BYLO JINAK) Dnes jedině snad BISKA a aby se lidi probudili, musel by si na náměstí jít zas někdo lehnout. Jenže poté co toho blba, co mu to poručili, nakonec odstíhali se další už asi tak lehce nenajde. Je krásně a tak jdu raděj ven.
správně liduš, někdy je pro zachování aury spasitele lépe zůstat šikanovaným a přehlíženým mučedníkem, než být donucený veřejně obhajovat a vysvětlovat svoje názory
(Nestěžovali si náhodou zastánci HV, že se jim nedostává prostoru ve veřejnoprávním médiu? )
Pro bmbx: ten moderátor byl velmi ale opravdu velmi korektní
moderator:
Velmi korektní, ale ke Kalouskovi by si to nedovolil a to je ten problém :D
Ano stěžovali, protože 15.5. byly protesty ve větších městech a v médiích ani zmínka, první asi 20vteřinoá zmínka byla ve 21:00, když už byli lidi před budovou ČT . Hlavně, že nepřiměřeně dlouhé zpravodajství je o neštěst belgického autobusu - ano je to smutné, ale mi stím nic nenaděláme, ale to že nám vládnou zloději a tuneláři, s tím bychom něco udělat mohli
Je mi mnohem příjemnější koktání a špatné vyjadřování pana Popelky z HV než lhaní a vykrucování našich politiků kteří jsou na toto školeni ale demonstrant s ulice nikoliv. Je obrovský rozdíl pokud před kamerou stojí politik z několikaletou zkušeností a nebo pan Popelka.
Nikoliv forma ale obsah vyjádření lídra HV, to je to oč tu běží. Dozvěděli jsme se co chce. Ale jak, a co potom mi stále nějak uniká. A nejen mně. Že by se školil u našich politiků?
Nikoliv forma, ani obsah vyjádření. Ale to oč tu běží je to oč tu běží. A to je snad jasné. Nechci už dál, a asi nejen já, vládu tunelářů, lhářů, a výžirků, kteří za svůj plat neodvedou ani za desetinu práce. Dřív se pro výstrahu máčelo v koši ve Vltavě. Jindy se zase házelo z okna. Myslím, že náměty z historie by tu byly. A není jich málo. Ať táhnou do zadele. I to je program. Horší už to být nemůže.
ano, horší to být může, pokud s těmí zloduchy nic neuděláme a budeme nečinně přihlížet jak nás a všechno kolem dodělají.
Komunisti byli proti dnešním vládcům úplní amatéři, ti majetek jen znárodnili, ale tihle jej vytunelovali a pokračují pořád dál, restituce církevního majetku je vlastizrada.
Ještě před tím než se toto vlákno uzavře bych rád poděkoval Vám všem, kteří jste aktivně přispívali k této problematice a také těm, kteří podpořili svou účastí protivládní demonstrace. Výborně tyto události jsou popisovány nejen v Britských Listech. Všem přeji pevné nervy a klid, otázkou je, jak toho lze dosáhnout.
Otázky redaktora pro p. Popelku vnímám jako podpásovku! Ale to ať si každý udělá úsudek sám, je-li toho úsudku vůbec schopen.
Tak já nevím. Nechci rozebírat, zda se máme lépe či hůře, ani hodnotit historický vývoj, atd., jen bych položil jednu takovou otázečku: všichni ti podněcovatelé a nespokojenci vědí, proti čemu brblají a chtějí povstat, ale může mi, prosím, někdo říci, za co by to povstání mělo být?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.