Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych vás poprosit o radu. Mám snad talent na psaní článků, všichni mi je chválí, jeden mi dokonce vyšel v MfDnes, ale mám problém s tím, že si nedokážu vymyslet téma, na jaké bych měl napsat článek. Všechno co jsem kdy napsal, tak bylo na nějaké zadání. Asi by mi většina z vás napsala, ať se zamyslím nad svými koníčky a o tom píšu, avšak problém je v tom, že já v podstatě žádné nemám (vím, je to nepředstavitelné). Jde s tímtomým nedostatkem něco dělat?
a proč jako ty články píšeš? Asi jentak plácat o blbostech jako všichni novináři žejo? Ale to nemá cenu stejně novivny čtou jen dementi
Já třeba nemám slohový talent, ale pár věcí už sem napsal. Podstatné je totiž jedno: Psát jen když máš něco důležitého co chceš ostatním sdělit. Třeba budeš dělat výzkum, objevíš nějáký zajímavý výsledky, tak o nich napíšeš ostatním.
Ale psát jentak toho sou plný noviny a kničemu to není. Samozřejmě pár žen si to koupí aby měly o čem drbat,ale smysl to nemá
asi jo, asi máte pravdu. Nebudu psát, ale Vy nepište také, alespoň dokud se nenaučíte česky.
Máte rodinu. Tatínek - má nějakého koníčka? Maminka - má nějakého koníčka? Děda, Babička?
Vyberte si některého člena rodiny a napište o něm a jeho koníčkách. Napište o své první lásce, o svých touhách a přáních. Moje prázdniny u dědečka a babičky. Páni, témat je.
doplněno 29.02.12 23:21:Kdo nic nedělá, ten nic nepokazí. Pište, třeba z vás jednou bude spisovatel.
Trochu problém je, že "o čem" je větší než polovina úspěchu. I v novinách je třeba těch, kteří dokáží psát podle zadání, ale takových lidí je hodně. Těch, co mají drive a ví "o čem" podstatně méně Ne náhodou mají úspěch i knížky napsané třeba špatně (znáte Zelaznyho?), ale je tam něco, co jinde ne...
Nicméně naučit se to do určité míry dá. Když naskočíte do vlaku, jedete v něm - jeden nápad plodí druhý, vychází ze sebe, nabalují se. Nedostatek koníčků problém je, protože pak vám chybí takový vyhraněnější směr, kterým byste měl dost energie se dát. Když nejste z ničeho dost nadšený, proč byste strávil noc a den jenom nejistým hledáním nějakého drobtu informace, která z roztříštěných kousků dá dohromady celek? Možná to je ta potíž - možná vám nechybí nápady, ale nadšení. Vlastně je jedno do čeho. Mám kamaráda novináře, kterého zajímalo... hmm, který byl fanda do jednoho oboru, a tak okolo toho začala vycházet příloha, která patrně zanikne, až on odejde. Další věc je - je hezké umět dát dohromady pár vět, ale máte dost vzdělání na to, abyste psal o něčem víc než kapsářích z Václaváku? Zkrátka, v čem je vaše přidaná hodnota? Najděte si jakoukoli - a té se držte. Z malé přednosti udělejte velkou, pište o tom, co zajímá VÁS. Pokud to nebude tvar knoflíků na císařských uniformách, čtenáři se najdou.
Na druhou stranu, i ti, kteří píší na povel, jsou třeba. Kdo něco píše ve velkém zpravidla potřebuje někoho k ruce, kdo dodělá tu omáčku okolo. Pokud byste chtěl pracovat přímo v novinách, víc než cokoli jiného byste asi potřeboval známosti.
Trochu je i otázka, kolik vám je
Kdybys chtěl aby přicházely fakt jentak nápady, tak nato je jedna důležitá podmínka: Musíš mít mozek v hluboce relaxovaném stavu, a k tomu ti nejlíp pomůže psychowolkmen. Anebo začít s vymýšlením ráno, hned jak se probudíš, ještě než vstaneš z postele. V hluboké relaxaci mnohem líp funguje tvůrčí myšlení. A ještě líp v hypnóze, ale to by tě do ní musel někdo dostat. Prý k tomu taky dobře pomáhají některé drogy, ale to by ti musel poradit někdo kdo má zkušenosti.
Mě se třeba jednou zdál zajímavej sen, pak sem se probudil ale v tom snu sem jakoby vědomě pokračoval, a vymylsel a napsal sem bezvadnou povídku. Sice vymyšlenou takvý scifi ale stála zato.
No, Vy máte dost. Hypnóza? Drogy? To jako tazatelku navádíte k těmto (mimochodem nebezpečným) kravinám?
nojo to bude tím, že mám jiné názory než většina populace. Otázka je, jestli je to proto že sem blbej, anebo proto, že jako jeden z mála nepřejímám názory ostatních, ale vytvářím si svoje na základě logiky a rozumu.
Kdyby byly skutečně vlastní... originalita se cení Pokud to není honba za ní za každou cenu - pak je spíše (většinou) znakem nevyspělé mysli. Tady nejste, abyste prezentoval sebe. Ale abyste se zamyslel nad druhými. A to je zatím pro vaši logiku a rozum trochu moc velká fuška, což?
Tak na hypnóze ani jiných relaxačních technikách není naprosto nic nebezpečného jestli to nevíš!
Hypnózu i regresi jsem abslovoval, a riziko je tady jediné, a to že na tebe nebude fungovat
Drogy sou možná nebezpečné, ale pokud se to zkusí jednou a pod vedením někoho zkušeného tak se to riziko minimalizuje. A třeba marihuana je míň nebezpečná než alkohol to ví i odborníci.
Názory ostatních? Stačí si přečíst tvé příspěvky o babyboxech. To není o jiných názorech, to je zcela mimo ( a zdraví ohrožující). Drogy komentovat nebudu, dva roky jsem žila s huličem a pro mě je prostě droga jako droga. Marjánka mění chování, psychiku atd, ale kdo neviděl, neuvěří. Když podstouíš hypnózu i regresi u někoho, kdo to neumí, více to ublíží, než pomůže.
Řekl bych,že najít téma článku,nebo povídky je to poslední.V první řadě je k tomu potřeba rozsáhlá slovní zásoba a znalost gramatiky.pak také paměť,která umožní navazovat jednotlivá slova ve větách a věty navzájem.Pak lze psát o čemkoliv.Já jsem napsal několik článků o podlahách.Jde psát o pobytu v lázních,o nastupujícím jaru a zpěvu ptáčků.Tedy,odborné články podle tvé profese,podle tvých koníčků i okolností.Je k tomu třeba také kus osobních zkušeností.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.