Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je nutné mít obč. průk. při placení dobírky

Od: anajisek* odpovědí: 8 změna:

Objednal jsem si zboží ,které mi bylo zasláno takzv. na dobírku.Pošta mi oznámila ,že je dobírka k vyzvednutí.Protože,ale chodím do zaměstnání od 8-18 ho.a u nás na poště mají otevřeno od 10.30-17.30hod. je to prakticky nemožné.Musel jsem si vzít na určitou dobu volno a šel pro dobírku na poštu.Tam mi bohužel dobírku bez obč. průkazu nechtěli vydat a také nevydali.Netušil jsem, že když jdu vyzvednout věc a ještě ji zaplatím, že se musím prokazovat občanským průkazem.Ví někdo, kde je pravda?-Kesi-

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cinematic*
hodnocení

0x

Ano, při vyzvednutí zásilky na dobírku je na poště nutné doložit totožnost OP.

doplněno 29.02.12 19:24:

odstavec 16 ceskaposta.cz/...

b
hodnocení

0x

Ano, při přebírání zásilky na poště je nutné prokázat se dokladem totožnosti, týká se to i dobírky.

B.

hodnocení

0x

Doložit na poště, OP, nebo PAS.

Ptáte se proč? To jsem tam mohla jít, pro váš balíček já. Nebo vaše sousedka? To je jedno, že to platíte. Když zásilka nebude v pořádku a budete jí chtít reklamovat, pošta musí prokázat, komu balíček předala.

hodnocení

0x

Ano, je to jeden z mnoha důvodů, proč ČP přichází o zákazníky!

sargo*
hodnocení

0x

Tady bych se možná ČP výjimečně zastala... lidé jsou si schopní dělat neuvěřitelné naschvály a krást si vzájemně poštu, i za cenu zaplacení, nebyl tak výjimečný způsob (ach ta nostalgie po letních brigádách :-D). Nechápu spíš ten detail - chodit bez OP? Brala jsem to jako věc, co má člověk automaticky při sobě :)

dokonce věc, co má člověk povinnost nosit při sobě. OP nosím v peněžence spolu s řidičákem, kartičkou pojišťovny a nějakou menší hotovostí v kapse u kalhot, člověk nikdy neví kdy bude co zrovna potřebovat

petullis*
hodnocení

0x

ahoj já nikdy nepředkládám občanku při vyzvednutí dobírky, jen podpis a zaplatím.

buss
hodnocení

0x

Nevědět, netušit... to by tam mohl přijít kdokoliv. Při přebírání doma nechtějí. Co je na tom zvláštního? A kdyby vydali cizímu, to by bylo křiku, co?
A co si tak přečíst poučení na Výzvě k doručení zásilky?

doplněno 04.03.12 20:05:

pardon .. k vyzvednutí zásilky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]