Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Překlad názvu měst a obcí

Od: juki odpovědí: 3 změna:

Dobrý den. Bydlim v obci Petrovice u Karviné kde existuje málopočetná polská menšina.Někteří tito občanéjsou sdruženi ve spolku PZKO. Zajímalo by mě na jakém základě používají název obce Piotrovice kolo Karvinej a to i ve svých informačních tiskovinách.

Název Petrovice u Karviné vznikl v roce1952 takže nemá ani historický podklad z doby před rokem 1920 kdy bylo toto území připojeno k ČR. V samotném Polsku v příhraničí je dopravní značení popsáno PETROVICE. V polských mapách Google jsou uvedeny taky Petrovice u Karviné.

Prosím o vaše stanovisko k tomuto tématu. Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na jakém základě používají polský název obce?

A schválně...že Vy také píšete a říkáte Vídeň...místo Wien...Drážďany místo Dresden...

Mám pokračovat?

doplněno 29.02.12 12:31:

P.S.: u nás v J.Hradci je náměstí Míru...a náměstí T.G.Masaryka...

A snad všichni místní používají název "Horní náměstí" a "Dolní náměstí"..

A všechny mapy se můžou jít bodnout...

hodnocení

0x

Nic si z toho nedělejte vycházejí z nějakého zákona ČR, že každá obec která má nad 10 procent obyvatel určité národností má tato národnost právo označit obec svým názvem, můžů vás ujistit, že na těšínském slezsku už to nebude dlouho trvat a obce budou jen jedno názvové, jak se podíváte na sčítání obyvatel tak poláků i v teto oblasti ubývá. A někteří rádoby polácí ani polsky neumějí jen si hrají na poláky.

figurek*
hodnocení

0x

no tak pravda, moje žena pochází z Petřvaldu u Karviné, řece Olši říká Olza, vyrostla na straně podle našeho pohledu před Olší, které ona říká za Olzou a to žijeme už deset let na dolním konci jižní Moravy. Mě osobně to nechává úplně v klidu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]