Nejste přihlášen/a.
Pěkný den, včera jsi si při bouračce asi hnula se spodními zády a máma doporučuje koupel s rozpuštěným paralenem. Má někdo zkušenost, je to k něčemu? Co to má udělat?
Děkuji všem
To slyším poprvé...
A kolik paralenů se rozpustí v jakém množství vody?
Pokud nepůjdete k lékaři, tak bych to spíš viděl na paralen - mast, nebo ty hřejivé náplasti.
doplněno 22.12.12 20:57:Sakra... teď nevím jestli je ta mast paralen, nebo ibuprofen...
doplněno 22.12.12 20:59:Nebo spíš Ibalginová mast...
Manželka, která dělá masáže moc horkou koupel nedporučuje. Prý se Vám může stát, že taky nevylezete z vany. Prý bude lepší ta náplast, nebo mast.
Děkuji, netuším, kolik paralenů a co to má jako udělat, máma to prý někde slyšela Hřejivé náplasti nemáme a naši jedinou mast Voltaren už jsem zkoušela, ten je k ničemu...
Na bolavá záda prý nesmí přijít mokré teplo (ležet ve vaně s teplou vodou). Řekl mi to kdysi jeden starý masér, chodila jsem na rehabilitace se zády. Vždycky říkal, že zádům škodí "mokré teplo a pivo". Proč to pivo, to nevím, ale mokré teplo prý způsobí, že plotýnky nějak nabobtnají a pak přiskřípnou všechno, co se kolem šustne.
Taky si nedovedu představit, kolik balení paralenu by muselo přijít do vody, do které si chci lehnout, aby to bylo znát...
Děkuji, také jsem slyšela něco o tom, že to mc dobré není... ale to pivo je velmi zajímavé:D
Dobrý večer. O koupeli s rozpuštěným paralenem jsem neslyšela. Moc bych té koupeli nevěřila, ale vyzkoušet to můžete. Já bych raději ten paralen snědla, než bych se v něm koupala. Zádům dopřejte přes vánoční svátky klid a teplo. Zkuste si užít nějaké léky na bolesti a pokud se vám neuleví, tak potom raději vyhledejte lékaře. S různými mastmi na bolavá záda mám negativní zkušenosti. Na silné bolesti mi žádná mast nikdy nepomohla. Přeji brzké uzdravení.
Manželka měla nedávno taky bouračku, trochu těžšího kalibru než Vy, ale naštěstí jela o dost bytelnějším autem, takže taky skončila bez nějakého vážného zranění, ale zato obouchaná. Nějaký paralen do koupele je - při vší úctě k Vaší mámě - totální ptákovina. Docela se divím, že jste nešla na rentgen, po havárce nevíte, kde se co hnulo či naštíplo. Každopádně počítejte s tím, že tak 3-5 dní si důsledky v podobě ,,tu mě bolí, támhle píchá´´ docela užijete . Prostě zajděte k ortopedovi - už jen pro jistotu, když o nic nepůjde, dá Vám obstřik a uleví se Vám.
Děkuji za reakci, záda mě rozbolela dnes po obědě, už včera večer to bylo trochu nepříjemné, ale to nebylo vyhnutí, hráli jsme na zábavě a nešlo odejít... je to divné, ale před 14 dny podobně havarovala učitelka z vedlejší vesnice, dva dny nic a pak ji docela začala bolet ruka, tak šla raději k doktorovi. Pokud by to nepřešlo, zítra se chystám na rentgen, dneska zkusím aspoň nějaké to cvičení.
V knihách Dicka Francise, kterého tajně miluji, všichni jeho jezdci, kteří upadli na koňských závodech a ještě je koně pošlapali, všichni detektivové a hlavní hrdinové, kteří dostali výprask a potkaly je jiné ošklivé nehody, řešili všechno horkou koupelí a Acylpyrinem. Což je skoro totéž jako Paralen. Ten snědli a do horké vody se naložili. Takhle se léčil pan Francis, který byl původně jezdcem i jeho hrdinové.
Ale uvědomuji si, že všude tam se jednalo o pohmožděné svaly, o podlitiny. Naředili si lékem krev a horkou vodou zrychlily oběh. A tím i vstřebávání. U páteře by horká vana spíše mohla ublížit. Vlastní zkušenost.
Dobrý den Martino,
jako farmaceutické asistentce mi paralen do koupele přijde jako naprostá pitomost. Paracetamol - účinná látka paralenu je antipiretikum a mírné analgetikum. Na bolesti bych doporučovala krém ibalgin nebo voltaren. Ibalgin můžete zkusit i v tabletách, ale nebrat déle než týden. Pokud by se to nezlepšilo určitě si dojděte k lékaři na rentgen.
Já si myslím, že to Vaše maminka špatně pochopila. Myslím, že ta masérka myslela spolknout paralen, a pak si vlézt do vany. Jinak ty hřejivé náplasti jsou moc prima, používám na krční páteř, opravdu vydrží 8 hodin. Jinak mám malou elektrickou dečku, a připadá mi to lepší (suché teplo) než vana. Mám ji v posteli a nahřívám si třeba celou noc bederní či hrudní páteř, podle toho, která zrovna zlobí. Jinak před časem jsem tu četla radu co do vany za léčivé soli, když bolí záda. Najdete určitě v archivu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.