Nejste přihlášen/a.
Ahoj, příběh je nadlouho, proto ho zkrátím.
Dneska jsem se velikou náhodou "seznámil" přes e-mail s jedním člověkem z USA a když si přečtl na konci mého e-mailu moje přijímení, tak mi napsal (v překladu) že jeho příbuzný se jmenoval stejně jako já, že emigroval z ČR do USA . Když jsem se zeptal rdičů, tak říkali to samé, takže informace budu vytahovat hlavně z dědy. Také mě napadlo, že by to mohl být nějaký úchylný podivín, ale to je asi blbost, když je to e-mail na lidi, kteří realizují projekt o ptactvu a myslím, že je do toho zapletena nějaká škola. Napadla mě matrika, nebo je ještě něco jiného? Co když jsme opravdu vzdálení příbuzní? Doufám, že nejsem naivní :-O Předem děkuji
Zadat příjmení do guglu, pak jsou na intu seznamy lidí, co přijeli do USA jako emigranti, pak mají stránky rodokmenů. Možno hledat v telefonech whowhere.com/..., whowhere..., vyhledávač lycos..ancestry.com
prostě guglovat, guglovat.
A pak jim psáát.
Ahoj, jsem na tom podobně, bratr mé praprababičky emigroval s rodinou do USA cca před 100 lety. Je to v našem rodě všeobecně známo, ale až já jsem začal pátrat. "Vyslechl" jsem prarodiče a se základními jmény jsem začal pátrat. Na googlu nic moc, pomohli mi nějací Američani na americké diskuzi o předcích, nejlepší je to ancestry.com, blbý, že se musí platit, ale stačí jeden měsíční poplatek kolem 20 USD a za měsíc vypátráte všecko. Zjistil jsem 2 sestry v důchodovém věku - žijící, oslovil, reagovaly, ale nějaký extra zájem o komunikaci teda neprojevily. Důvodů asi bude několik. Nicméně to už je jiná věc. Bohužel žádné potomky již nemají, tak jimi naše US stopa bohužel končí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.