Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příbuzní z USA - jak to zjístit?

Od: monty582* odpovědí: 2 změna:

Ahoj, příběh je nadlouho, proto ho zkrátím.

Dneska jsem se velikou náhodou "seznámil" přes e-mail s jedním člověkem z USA a když si přečtl na konci mého e-mailu moje přijímení, tak mi napsal (v překladu) že jeho příbuzný se jmenoval stejně jako já, že emigroval z ČR do USA . Když jsem se zeptal rdičů, tak říkali to samé, takže informace budu vytahovat hlavně z dědy. Také mě napadlo, že by to mohl být nějaký úchylný podivín, ale to je asi blbost, když je to e-mail na lidi, kteří realizují projekt o ptactvu a myslím, že je do toho zapletena nějaká škola. Napadla mě matrika, nebo je ještě něco jiného? Co když jsme opravdu vzdálení příbuzní? Doufám, že nejsem naivní :-O Předem děkuji :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Zadat příjmení do guglu, pak jsou na intu seznamy lidí, co přijeli do USA jako emigranti, pak mají stránky rodokmenů. Možno hledat v telefonech whowhere.com/..., whowhere..., vyhledávač lycos..ancestry.com
prostě guglovat, guglovat.
A pak jim psáát.

mirek*

Ahoj, jsem na tom podobně, bratr mé praprababičky emigroval s rodinou do USA cca před 100 lety. Je to v našem rodě všeobecně známo, ale až já jsem začal pátrat. "Vyslechl" jsem prarodiče a se základními jmény jsem začal pátrat. Na googlu nic moc, pomohli mi nějací Američani na americké diskuzi o předcích, nejlepší je to ancestry.com, blbý, že se musí platit, ale stačí jeden měsíční poplatek kolem 20 USD a za měsíc vypátráte všecko. Zjistil jsem 2 sestry v důchodovém věku - žijící, oslovil, reagovaly, ale nějaký extra zájem o komunikaci teda neprojevily. Důvodů asi bude několik. Nicméně to už je jiná věc. Bohužel žádné potomky již nemají, tak jimi naše US stopa bohužel končí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]