Nejste přihlášen/a.
Před nedávnem tu proběhl dotaz na spotřebu různých domácích spořebičů v takzvaném pohotovostním režimu dostal jse mi do ruky přístroj na měření takové spotřeby tak jsem to vše obešel pro zajímavost. DVD-5,5w, věž hudební-5,7w TV-21w, PC-22w, anténí zasilovač-4,6w, mikrovlnka-2,7, vifina 6,2w tiskárna-2,2w, druhá TV LCD 15w, indukční jednoplotýnka - 18w, router 7,1w,věž u kluka v pokoji- 6,1w a DVD 5,5w, věž u holky-5,8w , dvě pračky po 4,7 a5,2 w.Takže po sečtení mne to celkem zaskočilo že mi běží permanentně 114w to je za celý den 2736w .Samozřejmně že něco když používám tak to není zbůh darma propálená eletrika ale i tak jsem nakoupil prodlužovačky s vypínačem a na noc vše vypínám.Ňekteré spotřebyče mají odběr i když je vypnete vypínačem který je na nich a zahasne kontrolka televize, pračky, indukce atd.
Jj, když si to člověk spočítá, je to docela masakr! Ale spousta zákazníků už si při rekonstrukci elektřiny nechává dělat vypínací zásuvky. U televize, u počítače, v jednom "hnízdu" třeba vypínač a čtyři zásuvky, s přepěťovou ochranou. Asi je to velmi rozumné!
Dřív se žádný kraviny typu "zapojovat přes prodlužku s vypínačem" nemusely dělat. Když se krám vypnul, odebíral 0.00 W. Teď je všechno samej pohotovostní režim a lidi akorát nakupujou vypínače, aby se to zas dalo vypnout. Není ten svět celej nějak posr.ným nahoru?
Souhlasím místo zakázání žárovek mněli chytrolíni v EU nařídit aby když se přístroj vypne fizycky vypínačem tak nesmí brát proud. Ono když to tak z hlavy spočtu kolik je v ČR domácností tak ve finále by mohli odpojit uhelnou elektrárnu v Tisové 300 MW
hm: jo, a nejlepší jsou ty vypínací zásuvky na dálkové ovládání, to už začíná být začarovaný kruh...
Jo, to je fakt.
Mám takovou perličku: Pořídi jsem si taky jednu dálkově ovládanou zásuvku (takový ten mezikus). Chtěl jsem ji vyzkoušet, tak jsem přes ni připojil netbook (spotřeba snad necelých 20 W za chodu), nic jiného rychle nebylo po ruce. Stačilo jediné zapnutí a připekly se kontakty relé v té spínané zásuvce. Takže už se nedala vypnout. Ó, ty báječné spínané napájecí zdroje!
Jo, 20W za chodu, ale než to člověk roztlačí...
Fakt je, že ty špičky jsou docela hustý, já když si občas připojuj NB v hospodě, tak se lidi ohlížej, kdo je fotí...
Jojo šetřit kde se da.Ale k čemu to je když zjisti že lidi šetří tak zase zdraži veškerou eletriku.A zase zjistíme že platime vic i když šetřime.Neni to v nas a ve spotřebičich ale v těch nahoře.A to myslim poslance atd,Majitele a ředitele elektraren atd.Tak už se konečně zbudme a začněme něco dělat ale všichni normalni lidi
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.