Nejste přihlášen/a.
Pěkný večer, bavím se u diskuze paní Jílkové a pana Drábka, jehož předražené a nefunkční systémy trápí celou republiku. Jak je ale možné, že mu týden co týden prochází nehorázné lži? Jako třeba, že systémy jsou funkční, ale starší úřednící je nezvládají? Že je chyba v úřednících, kteří nejsou připraveni? Nebo posledně, že pokud nezvládají, tak musí úředníkům stačit tužka a papír?
Nevím, politici všeobecně hodně lžou, ale tohle už mi připadá přehnané. Jakto, že panu Drábkovi nikdo nedoporučil se aspoň veřejně omluvit? Údajně je na něj podaná spousta žalob, ale to asi vyšumí... Jak si může dovolit lhát, lhát a nic, než lhát bez jakýkoli následků?
Já to nechápu
Vždyť to dělají úplně všichni, do jednoho. Teď je Drábek trochu víc vidět. Před tím to byl třeba Vondra a každou chvilku je to někdo. Je to hnus, nikdo nemá za nic zodpovědnost a pořád se drží všichni zuby nehty.
Jóó = to je naše země zaslíbená - kocourkovem posvícená. To je ta naše demokracie - můžeme lhát - a hlavně můžeme lhát svobodně a dokonce si o tom můžeme i přečíst, jak se vesele lže a krade a vyhrožuje a... a... a to je velké vítězství = bez toho se asi opravdu nedá žít A TO SE VÁŽNĚ NEDÁ POCHOPIT Já na tyto pořady nekoukám - není to přínos!
Ani nevím zda-li jsem odpověděl na otázku ale asi jóó - prochází mu to proto, protože může lhát a nic mu za to nehrozí.
Jelikož už na ty p@rchanty nemám sílu řeknu jenom jedno : V PŘÍŠTÍCH VOLBÁCH BUDU VOLIT KOMUNISTI!.!.!
doplněno 23.02.12 22:49:KOMUNISTY
Jezuskote, Martino, proč by pan Drábek nelhal, když se chce udržet u koryta? Přeci - stokrát opakovaná lež se nakonec stává pravdou, ne? Vždyť nám politici lžou veskrze všichni, proč by zrovna Drábek měl být výjimkou? Já se taky nad tímto narozčiluji, pořád dumám, v jaké to zemi vlastně žijeme, v zemi prolezlé korupcí, vykradené apod. ale má to cenu? Ještě přijdu o mlíko.
Víš, já si myslím, že celé chování těchto zkurvenců (jakože politické scény) vygradovalo do takového stádia, že už je to každému fuk, co se na něj provalí. Ještě relativně nedávno se alespoň snažili obhajovat nějakými kecy, ale teď už mi to přijde jako protržená hráz. Prostě - nakrást si stačím, porozdáváme si tendry a nazdar bazar.
Každý nadával na komunisty,ale co tihle udělali za bordel v republice a vesele se smějí do tváří a do kamer a pane kolego sem a tam a že nejsou peníze? No tak zvýšíme daně u potravin,poplatky u lékaře,zavedeme eko dan na komín,elektřinu,prostě na vše co normální člověk denně potřebuje.nebude to dlouho trvat,a dají lidem na vesnici na studny vodoměry,protože tam ještě utíkají peníze.Já když udělám škodu zaměstnavateli tak ji musím uhrafit když se prokáže že to byla moje chyba a oni?Už jste se doslechli že by někdo z nich něco takového udělal?Počkejte před volbama to zas bude medu kolem hub a samé to oni a my bychom to dělali jinak a tvdě si na ně došlápneme a? skutek utek. Hezký den. Honza.
doplněno 24.02.12 06:54:Nechal jsem se unést. Odpověd zní ano projde mu to,jako ostatním.
Když to vezmu z pohledu IT hlavně potom co jsem si přečetl vyjádření informatiků tak to je masakr. Někde jsem četl, že ta firma která dodávala systém tak je firma napojená minimálně na jednoho z jeho poradců...to je náhodička Jiná firma pro změnu zjistila, že její SW bude nasazen od nového roku pro x tis lidí a bylo jim to řečeno co jsem četl v průběhu prosince...
Muze byt chyba v urednicich. Vetsinou hledaji jakoukoliv zaminku aby nemuseli makat... Hlavni problem neni ani tak nefunkcni jejich informacni system, jako to, ze ho nedokazali behem nekolika hodin opravit. Trochu se v tom pohybuju a informacni system, ktery oni pouzivaji a poridili za stovky milionu lze ve skutecnosti vyrobit ve trech lidech za dva mesice, takze by se dal udelat za sto tisic. To si ale nikdo neuvedomuje. Tazke vy resite ze je v polivce moucha a kdo za to muze, ale ze vas ta polivka stala petadvacet tisic je vam jedno. Ve skutecnosti ta medialni kauza - nefunkcni system - ma za ukol odpoutat pozornost od daleko horsi veci a to, ze byl predrazen ne o tretinu, ale zhruba tisicinasobne a to proto, ze byl zadan bez vyberoveho rizeni.
Nezlobte se, ale chyba v úřednících opravdu není. Systémy jsem sama viděla, jeden den do nich něco zadáte, druhý den je to jinde nebo to tam vůbec není, když chcete někomu potvrdit dávky, platba se vrací, protože ji systém nepřijme. To jsou třeba dvě komplikace z asi dvaceti, které úředníkům komplikují život, a někteří opravdu místo do těchto sytémů zapisují údaje na papír obyčejnou propiskou.
Vždy pro mě budou přednější lidé, než peníze, a pokud lidé kolabují kvůli něčí chybě, dělají kvůli ní neproplacené soboty atd., tak je to prostě špatně.
Martino u koryt máme sice bohužel totální magory..., kteří nejsou schopni řídit ani autobus, natož celý stát..
Nicméně to že něco starší úřednící nezvládají může být zase zcela jiná otázka...
Osobně jsem zažil úředníka (úřednici), která nedokázala otevřít v emailové příloze ani PDF ani JPEG soubor...a nebyl to zase zrovna osoba stará...
Děkuji všem za zajímavé reakce... jsem zvyklá, že politici lžou a říkají, co se jim hodí. Ale že by někdo takto urážet jednu sortu zaměstnanců a přehazoval na ni veškeré své chyby, to jsem ještě nezažila. Drábkův krysí ksicht nemůžu ani vidět a musela bych být hodně sprostá, kdybych chtěla napsat svůj názor:D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.