Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Preventivní prohlídka - musím si o ně říkat

Od: ivik* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, v létě půjdu na prev,prohlídku k obv. doktorce.Jaká základní a důležitá vyšetření si mám nechat udělat?Minule se paní doktorka divila, proč si chci v 48 letech nechat udělat test na cukrovku, když ji máme v rodině.O co si paní doktorce neřekneme, to neudělá, ale nevím, jaká vyšetření spadají do prev. prohlídky, na kterou chodím jednou za dva roky a je zdarna.Díky za radu předem...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

zadej si do vyhledavače preventivní prohlídky a vše si přečteš dopodrobna - sama obvoďačka ti nemůže udělat prohlídku, vždy se posílá na interní vyšetření .

buss
hodnocení

0x

Co je hrazeno na prevenci na to máme normu, pak bych se podíval na svoji pojišťovnu, co nabízí navíc. A chtít po doktorovi aby poslal na na na.. nechal jsem si projet kdeco, trošku si na něco postěžovat.

limetka*
hodnocení

0x

Záleží na tom, jak je doktor důkladný, ten můj je, ale i jeho je potřeba si "hlídat" a nebát se vyptat a navrhovat, co byste a z jakého důvodu chtěl(a) nechat vyšetřit.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Ivik, většina doktorů dělá klasiku, změří tlak, zváží, řeknou, že jste moc tlustá nebo hubená. Koukne do krku, očí, prohmatá uzliny, měl by i orientačně vyšetřit zrak.

Pokud máte zájem, lékař by Vám měl udělat krevní testy, např. cukr, cholesterol, + alespoň tzv. malý KO (krevní obraz). Ve svém věku se poptejte i na mamograf! Nad 45 let už je jednou za pár let zdarma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]