Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opravdu se ná sehnat normální jídlo?

Od: jack* odpovědí: 29 změna:

Zdravím,

dneska jsme se už opravdu naštval, nevím jestli jsme měl jenom blbej den ale dnes se celkem z 6 produktů našel 2 vlasy, jenoho brouka a zbytek byl propadlý a byly to rozdílné produkty. Dá se sehnat opravdu něco bez éček- např. salámy? Nejraději bych okusoval kůru na stomech- myslím že by to bylo zdravější než tyhle sračky *smich*

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jareek*
hodnocení

0x

Já mam stejnou zkusenost, je to uplny děs. Pokud jde o salámy, ta jediny salam, ktery kupuji je originální maďarský Uhersky salám. To je jediný poctivý salám který se dá jíst. Bohužel ale se asi dostane jenom ve větších obcích a ještě ne v každém řeznictví. Vřele Vám to doporučuji, je zaručeně bez chlupů a koňských kopit, opravdu výborný salám, bez konkurence!

*hej*

doplněno 22.02.12 20:00:

Moc se omlouvám kopyto se píše s tvrdým y a já jsem papsal mékke i

:D

hodnocení

0x

éčka jsou obecně považována za škodliviny, konzervanty, chemii, ale některá označují zcela běžná ochucovadla, takže není éčko jako éčko. A podle statistiky sní člověk do roka zhruba plné kolečko hnoje - tedy různé nečistoty.

Není nad to získat imunitu zcela přirozenou cestou :D

doplněno 22.02.12 20:04:

emulgatory.cz/...

sargo*
hodnocení

0x

Propána, kde jste to nakupoval? *smich*

Salámy jsou humáč s éčky nebo bez nich, naučte se na dobrou šunku a tvrdé sýry :-P

jack*
hodnocení

2 produkty ze školní jídelny a zbytek v normální samoobsluze a vesnici, ale jak říkám občas někdde něco ale je to čím dál tím horší

lerak*
hodnocení

0x

Pokud vám tak moc vadí éčka, tak abyste snad přestal dýchat. Mezi éčka patří i kyslík.
emulgatory.cz/...

jack*
hodnocení

Ano to vím :) jsou totiž éčka a éčka :) spíše mě ale vadí tady ty chlupy, tuny sádla ve špekáčcích a tak :)

majsterjoe*

Proto nekupuji levne spekacky lae radeji si pripaltim.

meruzalka1
hodnocení

0x

Dneska se vyrábí jídlo a všecky potraviny z 99,9% s Éčkama! :) škoda, dřív to bejvalo jiný. Dnes je všude samý éčko, jedy a konzervanty.. Fůůůůůůj!

Dřív se taky všechno dělalo s éčkama. Akorát se tomu neříkalo éčka.

hodnocení

0x

Když jsem dělala v masokombinátu, vyvinuli nové párky s názvem Konzumní. Mezi zaměstnanci se jim říkalo ale "žebrácké". Nebyl v nich ani gram masa, jen kůže, sádlo, drůbeží separát a jiné pochoutky. No fuj. Ale protože měly slušnou cenu, byl o ně dost velký zájem.

Sargo píše o kvalitní šunce. Metabolická lékařka ji mému manželovi také doporučila a jinak žádnou uzeninu. Nejlepší prý má 84 % čistého masa. Když jsem ji konečně sehnala, skoro to se mnou seklo: 37,90 stálo 10 deka!*ee*

Takovou přesnídávku si mohou dovolit jenom ve sněmovně. Mám ráda kvalitu, ale protože za to nemohu tolik peněz dát, přiznávám, že občas koupím i nějaký ten humus. Jinak to nejde. Jaga.

A tu kůru ze stromů Ti také nedoporučuji, vzhledem k množství škodlivin ve vzduchu i v půdě to také nebude nic zdravého!*smich*

Babusko, zkuste sunku od kosti, ta tak draha neni

limetka*

Ale vždyť tu šunku přece nemusíte mít denně a nemusíte jí kupovat půl kila - je to právě o tom, jestli si člověk radši odepře něco jiného a potraviny koupí kvalitní, často lidi nadávají na ceny a v nákupním koši mají takový blbosti hnusný, nezdravý, zbytečný, že kdyby je nekoupili, mají i na ty kvalitnější potraviny (o cigaretách ani nemluvě). Tím Jago, nemyslím vás, ale obecně, v řadě případů je to jen o prioritách.

Souhlas, jednou jsme na dovolene zasli do kramku se syry. za 300 gramu jsem dali neco pres stovku, coz je hodne, ale ty syry nam k vinu vydrzeli pres tyden. Kvalitniho aromatickeho syru jsme snedli jen par kosticek a byla to mnamka. Vic by jsem ani nesnedl, proste toho stacilo min

To mě Limetko těší, že nemyslíte mě, já jsem totiž protivný a zarytý NEKUŘÁK. Ale v mládí jsem to také zkoušela, co si budeme povídat. Asi jako každý. Tehdy byly "klejky" za 6 Kč, sparty za 8 a každý sháněl ty v tvrdé krabičce. A bétéčka za 7! A ameriky byly za dvacku, to bylo peněz. Časem se mi to zprotivilo, ale o tom nemá cenu nic říkat, k tomu musí každý kuřák dojít sám. Někdo dojde, někdo ne. Dneska bych těch 70 korun /asi, nevím, kolik to stojí/ za cigára nedala. Bylo by mi to líto, když bych si spočítala, že mohu za ty peníze koupit kousek masa, máslo nebo ovoce.:) Jaga.

hodnocení

0x

Jste na vesnici, tak vykrmte prasatko a delejte si klobasky a jine pochutiny, bude to mnamka a bez konzervantu, kdyz nepocitate sul :). ja nakupiji u maleho reznika, kde jsem si jisty kvalitou. Varime ze zakladnich surovin, takze zdrave. Nejvic sragor je v polotovarech a kvalitnich ingredienci se nedohledas, za tu cenu by to tusim ani neslo

limetka*
hodnocení

0x

Kvalitnější potraviny jsou obecně o něco dražší, pokud vám na kvalitě záleží, studujte při nákupu etikety - složení výrobků (a také trvanlivost, v Bille jsem za poslední tři měsíce našla několikrát prošlé sýry). Zpočátku vám to nákup prodlouží, časem už budete vědět, po čem sáhnout. Dobré uzeniny dělá třeba Globus, dělají i bezlepkové jen z masa. Myslím, že se vyplatí v zájmu vlastního zdraví hlídat, co jíme.

take jsem hledal bezlepkove vyrobky, ale diky jednomu slozeni, ktere jsem dohledal, jsem zjistil, ze to pouze znamena, ze misto mouky tam narvou jinou sragoru, maso to nebude, treba soja, ci neco na ten zpusob. Jeste jsem nevidel uzeniny jen z masa v bezne prodejne, ikdyz je pravda, ze Globus je na to celkem dobry :)

hodnocení

0x

kotarbova.eu/... číst až do konce!

uska*

Nemám s tím problém. Část masa dodám z vlastího odchovu, vepřové mi dodá řezník s vlastní prodejnou a vyrobí mi o co požádám - šunka, vysočinu, kabanos, klobásky ... sama si řeknu co ve výrobcích nechci. A jelikož část masa mám vlastního, tak i cena za hotový výrobek je bezvadná. Vím co jím.

lidus*
hodnocení

0x

Všichni chtějí aby potraviny vydržely co nejdéle a to bez konzervantů nelze. Šunku kupuji od kosti, uzeniny občas na farmářských trzích, paštiku si dělám-příjde tak dvakrát dráž než kupovaná ale mám jistotu, že je bez křupek, kůží a jiných sraček. Doma uděláte i výborný salám, vyudíte v udírně ale počítejte, že cena je opět vyšší a navíc je hned snědený jelikož je dobrý. Pokud chci špekáčky na opékání tak musí stát aspoň 120kč/kg. Jako dítě jsem milovala salám Junior a Godhaj, když si dnes přečtu z čeho je tak se mi zvedá žaludek. Nivu mi vozí kamarádka přímo z provozu kde se vyrábí a zraje, kdo neochutnal netuší co to Niva je. Pokud chci výborné mléko, koupím ho u zemědělce na chalupě a klidně si počkám až mi ho nadojí, za kolik prodává vesničanům, stálým odběratelům nevím, já měšťák platím 25kč/l.

Liduš, také vzpomínám na gothaj mého mládí a tečou mi sliny. Je to už skoro 50 let, co jsem ho nosila s houskou do školy ke svačině. To byla jiná chuť a vůně, než dneska ty uměliny. Kdyby mi udělali třeba 15 -20 vzorků gothaje a zamíchali mezi ně i ten tehdejší, poznám ho zaručeně! Dodnes si pamatuji tu chuť a vůni masa.

Mléko prodávají na statku asi 10 km od nás, denně okolo 16. hodiny. To dojí, můžeme se na to i dívat. Mléko jen přecedí přes látku do našich bandasek. Je to samá smetana a za litr chtějí 10 korun! Ať přijde kdo chce, domácí či cizí. To se s tou bílou vodou v krabici nedá ani srovnat. Jaga.

eulalie*
hodnocení

0x

Hm, co se toho normálního jídla týká - neudělali jsme si to náhodou, my Češi sami? Pořád jen a jen hledíme na cenu, ale na kvalitu nikoliv. Každý má v supermarketu přeplněný vozík potravinami bůhvíjaké kvality, hlavně že je to levné. Já jsem též zhnusena, a to jsem zvyklá kupovat víceméně jen základní potraviny a zbytek dotvořím doma - jako jsou pomazánky, pečení buchet a tak různě. Teďka už peču doma i chleba. Nedávno jsem dělala domácí jogurt. A chystám se na domácí šunku. Jenže je to všechno únavé.

jack*
hodnocení

Pravda a navíc nákladné, budu mít sice kvalitní salám kde bude už cítit ta kvalita ale za štanglu budou pomalu suroviny kolem 200 Kč. A to se všichni diví kde se bera rakovina bůhvíčeho. Ano rakovina byla za středověku ale mělo ji tady jeden člověk z 50 a dneska dle mě tak 6 z 10. Přijde mě to jako nějaká strategie jak z nás vyždímat peníze. Na kvalitní potraviny po kterých by jsme žili dýl nemáme skrze naše DPH a platy, tak koupíme nějakou sračku, levná bude, důchodu se ale nedožijeme a hele- ten umřel nnemusíme mu vyplácet důchod, je to opravdu hnusná doba, to co jíme mi by i zvířata odmítla.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Ano, bohužel toto si děláme my Češi sami! Četla jsem průzkum, kde vyšlo, že Češi jsou v Evropě nejvíce při výběru výrobků a potravin orientovaní na cenu. Cokoli s příliš nízkou cenou je příliš podezřelé. Už vůbec zde nemluvím o privátních značkách typu Euroshopper atd. Bohužel třeba při nedávném testu kečupů dopadl i značkový Heinz dost mizerně.

Připojím se také k tématu Gothaj :) Nedávno jsem na něj dostala opravdu chuť, tak jsem si koupila jen tak deset deka, do dvou rohlíků... ta bílá očka byla tak tvrdá, že z toho salámu vypadávala... Fuj. Dnes jsem si u řezníka koupila šunku od kosti, necelých 20 deka za 40 Kč... Byla skvělá.

Doma u rodičů si klobásy vyrábíme sami. Táta si téměř vše vypěstuje, hlavně česnek. Když ještě žil děda, dělal do dvou velkých pekáčů domácí sulc se zeleninou, no to byla mňamka - i na klouby - za pár kaček.

Za kvalitu se v dnešní době platí, ale spoustu věcí si člověk může udělat i doma - třeba domácí chlebík :)

Což o to, já bych si za kvalitu klidně i připlatil. Pořád mi to časově vyjde výhodněji. Problém je v tom, že mnohdy není za co si připlácet. Buď koupím šmejd za levno nebo předražený šmejd.

cocinkamichalka*

Taky záleží na tom, KDE člověk nakupuje. ;) Chce to hledat, číst obaly... Prostě si koupím kvalitní jogurt za 15 Kč, než dobré mámy a táty za čtyři koruny. To bych nedala ani psovi, natož dítěti...

ještě, že to máme kousek do říše. zrovna v sobotu jsme si přivezli uherák (original PICK!). 400 g za 4,49 eura. hádejte, kolik stojí u nás? kilový celozrnný chléb za 1,-euro. hádejte, kolik stojí u nás? uzená kotleta bez kosti (karé) - kilo za 4,- eura. kolik stojí u nás? atd.

na konec jsem natankoval plnou nádrž nafty za 1,38 eura/litr. hádejte, kolik stojí u nás...

cocinkamichalka*

Tak to máte super nákup :) My zase tchánovi do říše vozíme vždycky třicet kilo hrubé mouky, 300 rohlíků a 30 věnečků :) Stěžujou si, že je u nich pečivo hrozně drahé :( A hrubou mouku na knedlíky tam prý člověk nesežene vůbec...

dzordz*
hodnocení

0x

Sušené kousky ananasu: Barviva e123, e456, e789 a eabc mohou nepříznivě ovlivňovat činnost a pozornost dětí. Ha.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]