Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ČKP-přestat žvanit a jednat

Od: ckpanikorunu* odpovědí: 7 změna:

Vážení,obracím se na všechny kterým se nelíbí jek se arogantně a pravděpodobně i nezákoně ČKP chová.Bylo by užítečné v každém kraji založit občanské združení které by s tímto něšvarem v naší společnosti začalo ůčině bojovat.Jde o toto ,každé združení by hromadilo všechny jasné a protiprávní případy v kterých ČKP i po podání včasného vysvětlení(prokázání) od obeslaného nadále vymáhá pladbu příspěvku.Je nutné aby každý zajistil důkazy,kopije dokumentů,dodejky ,výtisk stránek ČKP o průběhu komunikace,náhrávky hovorů na infolinku atd.Čím více důkazů tím lépe.Poté se sdružení sejde a společně s najatým právníkem sepíše hromadnou žalobu na ČKP za pokus o podvod,ne na policiji ale na státní zastupitelství..Je možné i nárokovaný příspěvek zaplatit ale stím že pouze převodem s ůčtu a do kolonky zpráva pro příjemce napsat,,Příspěvek platim pouze z důvodu vašeho nátlaku"Tím dáváte najevo že s pladbou nesouhlasíte,pak se může jednat z jejich strany už ne o pokus ale o podvod.V jižních čechách již takovéto združení vzniká.Budu rád za každy příspěvek,radu a připomínku k tomuto problému.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Lepčejší by bylo napsat - zakládám, založil jsem občanské sdružení proti ... CKP...,pište na majl, budu shromažďovat..., užitečných je věcí a nikdy se neuskuteční.
ČKP se z té zprávy o nátlaku po...
A nebylo by vhodnější ddržovat zákony? Mám auto registrované, hradím pojistlku, neprovozuji, RZ do depozita.
Bylo by zajímavé, kdyby ČKP si sama plnila zákon, jakoui má možnost.

erikch*

buss-nic ve zlém,ale nejsi ty náhodou styčným důstojníkem ČKP...?! Jen tak naokraj-legální situace(čili v souladu s platnou legislativou ČR k dnešnímu dni) tzv.polopřevodu-auto je registrované(má TP+ORV+RZ),ale nelze majitelem(nabytí a pozbytí věci mezi dvěma fyz.osobama vymezuje pouze a jedině kupní smlouva-např.platný Obč.zákon) učinit jakýkoli úkon ve vztahu k registru vozidel(čili ani uložení RZ do depozitu) a ...,ČKP nepřísluší zkoumat-a hlavně posuzovat,vlastnické vztahy-a jestliže ČKP zašlu v reakci kopii kupní smlouvy-co tím dle zákona deklaruju-to že třeba x let nejsem vlastníkem předmětného vozidla,takže za něj nemohu nést jakoukoli zodpovědnost..., a -ČKP se chová opravdu jako NSDAP(pouze my máme pravdu,vaše argumenty nás nezajímají,naše "ideologie"-postup při vymáhání pohledávek s vyhrožováním-je ta jediná správná...) Ale jsme ve střední Evropě v roce 2012,takže by to asi mělo být trošku jinak...

nu*

Mělo ale není. ČKP má ze zákona porovnávat údaje v CRV s údaji o pojištění, ale nedělá to.

Má vlastní údaje, když někdo před rokem pojistil na jeden den auto, a to jen proto, že ho chtěl v bazaru smrtetelně vážně zakoupit, a počítal s tím že s ním odjede, ale při zkušební jízdě se auto rozsypalo a z prodeje sešlo, a obratem poté šel na pojišťovnu zrušit pojistku, byl následně ČKP obeslán, a to přesto, že nikdy nebyl majitelem, že nikdy nebyl provozovatelem, že nikdy neměl být a a i nebyl zapsán v registru vozidel, přesto že nepojízdné auto dodnes stojí v baazru.

ČKP neporovnává údaje z CRV s údaji o pojištění které má od pojišťoven, obesílá i lidi kteří v CRV nejsou. Jen proto, že někdo někdy na 2 hodiny pojistil nějaké auto.

To je ukázové porušování zákona. S tím bojujte ve svém sdružení.

ckpanikorunu*
hodnocení

Děkuji NU za doplnění toho o čem nám jde,tento příklad co jste uvedl je jeden s těch o které nám jde.A jemu podobných jsou stovky,stačí se jen zde na poradně začíst ve vláknech a příběhů je nespočet.Právě o takto jednoznačné kauzy nám jde,ČKP zjistila (vyčmuchala kořist),obeslaný reagoval vše doložil ale ČKP vymáhá dál a nic jí nezajímá.

gily*

Já s Vámi souhlasím. Jsem podobný případ. Automobil sešrotován v roce 2008 v létě, snažil jsem se ho zrušit, jak se dalo poslední měsíc 2008, ale pro pracujícího člověka nadlidský úkol. Fronty neuvěřitelné. Můj otec vstával ve 4 hod. ráno a stál frontu v zimě 6 hodin. Dokážete si to někdo představit? Že to u nás není možné, ale je. Viděl jsem to několikrát na vlastní oči. Když jsem tuto situaci chtěl legálně řešit v lednu, bylo mi řečeno právníkem, že to legálně řešit nejde.

To je velice slušné řešení v Čechách. Naše rodina se rozhodla, že jelikož nám vloni poslala ČKP "výzvu před popravou", nehodláme to akceptovat a nic platit nebudeme. Vždycky jsme se chovali slušně, ale už toho máme dost!

gily, napíšu příběh jednoho tazatele zde z poradny.

Měl podobný názor na dopisy ČKP. měl za motorku uhradit 400Kč, za několik dní. Jeho slova: "dělal jsem machra a kakal (to je moje náhražka) na ně... dopisy jsem nepřebíral, dělal jsem že tu nebydlím... až přišla exekuce na účet 24500Kč.. "

Pak se začal zajímat a vyptávat se...páč mu přišel další dopis...

Vám samozřejmě přeji, abyste tak nedopadl.

ckpanikorunu*
hodnocení

pro Buss-

1)združení již vzniká a důkazy si musí zajistit každý sám

2)Zpráva o nátlaku má dotyčný platící jako důkaz že s placením příspěvku nesouhlasí

3)Je to pro všechny co zákony dodržují-Provozují majíPR,Neprovozují nemají PR,Odevzdání značek do depozita neni věcí ČKP(ukládat sankce za toto jí zákon neumožnuje)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]