Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Tento dotaz, nemusí být směřován jen na děvčata. Když příjdete do koupelny, tak se při pohledu do tamního zrcadla a po ránu lekáte, nebo dokonce děsíte? Kámoš říkal, že si někdy, radši ani nerozsvěcí.
Dobrý den, na to je snadná rada - přilepit si na zrcadlo svůj zvětšený portrét z mládí a každý den se kochat, jak stále dobře vypadám a vůbec nestárnu. Zdravím!
Asi mě rádo má, protože toho týpka, co tam uvidím, se neděsím. Proč taky, vídám ho každý den a rozhodně se nechová nijak nepřátelsky. Jen si často říkám, že by nemusel vypadat tak naštvaně; většinou vypadá, jako by nejradši všechny zabil. Tak mu řeknu "tvař se trochu přijatelnějc", on většinou zkusí poslechnout a pak už si jdem každý po svém.
V koupelně pohoda. Co je šílené, je zrcadlo v kterékoli zkoušecí kabince. To vymýšlel sadista. Vždycky s pláčem uteču a prodejnu opouštím plížíc se pod kobercem k východu.
Ano, tento pocit naprosto sdílím. Jakoby v těch kabinkách nemohli mít aspoň horší osvětlení, neřkuji přítmí nebo ta zrcadla mírně do kouřova...to né, to oni tam maj pěkně kruťácký zrcadla, že člověk radši všechno vrátí a uteče. Některé kadeřnice též mají krutá zrcadla. Nadávno jsem objevila jednu, která má zrcadlo pěkné - všechno je v něm jakoby menší a tmavší...sem budu chodit, řekla jsem si; ale paní mi dost zkazila hlavu, už je to čtvrt roku a ještě tak čtvrt roku to bude trvat, než budu zase vypadat jako normální člověk
Přesně toto si říkám každé ráno už několik let. Myslím, že to je od Wericha, ale nevím to přesně.
Vjednom ze sranda mailu, které si mezi sebou přeposíláváme, mi došlo: Ona není škaredá. Jednoduše ve všem vypadá dobře. Kromě zrcadla. Opravdu mnoho let jsem nechápala, proč někteří lidé stárnutí tak prožívají. Teď to chápu. Stárnu rychleji, než to hlava akceptuje. Při pohledu do zrcadla se vnímám, jako někdo úplně jiný. Pamatuji sama sebe úplně jinak.
Hejkálku, ten úsměv, ten konečný efekt vylepší. To je fakt!
Při jednom mém špatném období mi MUDr na rehabilitaci povídá... Tak to teda ne milá paní xxxx, tak by to nešlo ! Každé ráno první vaše cesta povede do koupelny a tam pěkně nahlas před zrcadlem zvoláte - Dobré ránko xxx (zdrobnělina křestního jména). Časem jsme přidávala - no teda, ty jsi divná - počkej hned se ti moje zdrcadlo budu líbit atd. Připadalo mi to jako kravina, ale věřte, že pro probuzení a nahlas vyslovení takové věty u zrcadla se musíte zasmát. Hned máte chuť onoho človíčka co vidíte zkrášlit. Zkuste to, hned bude den začíná s úsměvem.
Ahoj. Zrovna včera, mi říkala sousedka, že je jí líto, když vidí své oblíbené herce, vyfocené v současnosti. Pořád je má v paměti za jejich mlada a fotky z bulvárů, ji ukazují divné stařeny a starce. Viděl jsem její fotky za mlada a dnes to má, v tomhle podobné. Taky se vám děje, že vám očíčka koukají tak nějak mladějc, než vám ve skutečnosti je? Aby se jeden hlídal, aby se netrapnil. Zase tak starej nejsem, aby mi to prošlo tak, jako u opravdu starých lidí. Když se přidá na toleranci, může to být i roztomilé. Ahoj.
Tak jsem si přemýšlela, od kdy mi zrcadlo vadí, přesně z důvodů, které zmiňuješ. A došla jsem k závěru, že tak od těch 60ti let. Pak už jsem to přestávala být já. Je strašné, že víc jak půl století, člověk něco vidí v zrcadle a pak je to někdo jiný. Všichni vydržte a pak, po těchhle letech napište, jestli to máte taky tak
Babko, mně už to připadá nějaký ten rok, tak od padesátky, kdy se mi nezadržitelně začala zaoblovat postava a s ní obličej. Mívala jsem jemné, graciézní rysy, a teď vypadám jako dobrosrdečná kulatá babička...
To se ošklivě mýlíte! To není to nejhorší! Horší je, když líčení, sebenenápadnější, vypadá jako maska klauna. A na vráskách je proto, aby je zdůraznilo! Pak je to nejhorší!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.