Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čas v UK

Od: dan* odpovědí: 6 změna:

Ahoj když je napsáno 3 PM znamená to že je to 16:00 českého času?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ne. Vždycky je potřeba odečíst 12 hodin. Tedy 16-12= 4 ;) Ale 15 - 12 = 3 Takže 3 PM= 15 hodin

Přepočet je správně, akorát doplním, že 15 hodin v UK je 16 hodin u nás (pokud se nepletu).

Oni nemají posuny hodin na letní čas?

obi jsou jiné časové pásmo :)

borax*
hodnocení

0x

3 PM jsou 3 odpoledne, kdyby bylo 3 AM jsou to 3 ráno (dopoledne). Nepoužívají 24 hodinový cyklus, ale jen 12 hodinový, proto používají p.m nebo a.m. aby se v tom vyznali... Jinak UK je posun o 1 hodinu, takže jak píše Jetrho a jak správně tušíte, u nás jsou to 4 odpoledene.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Já jsem si dlouho nebyl schopen to PM a Am zapamatovat a tak jsem si na to udělal takovou mnemotechnickou pomůcku. PM P jako PO Obědě. I když bez paměti, přesto jsem sqvělej.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]