Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak má vypadat ideální odpověď na Poraďte.cz?

Od: petr123* odpovědí: 15 změna:

Chtěl bych se zeptat jak má podle vás vypadat ideální odpověď na zde položenou otázku.

Poslední dobou jsem tady narazil na řadu odpovědí, kde nešlo o nic jiného než zkopírování nějakého textu z cizích stránek, navíc bez uvedení zdroje. Nevím jak ostatním, ale mě takové odpovědi moc nevyhovují.

V Google umím hledat sám, ale pokud se zeptám tady a chci PORADIT, tak očekávám spíš osobní zkušenosti a znalosti odpovídajícího než jen odpověď typu copy -> paste :(

Chápu že někoho může těšit že stoupá na žebříčku v počtu odpovědích, chápu i to že to někteří nedělají z nějaké zlé vůle a myslí to dobře, ale za sebe říkám že raději jedna odpověď postavená na vlastních zkušenostech než deset zkopírovaných z neznámého zdroje...

Jaký je na to váš názor, jaké odpovědi preferujete?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Taky jsem asi něco odněkud někdy zkopíroval-někdy to prostě jinak nejde a občas mi připadá,že někdo neví co je ten pan Google zač...*smich*

Samozřejmě osobní zkušenost je lepší...ale ne všechny otázky směřují tímto směrem.

hodnocení

0x

Každý radí jak umí.
Osobně si myslím, že s uvedením opsaného textu odpovědi by měl být uveden i link na zdroj. Není na tom nic špatného, protože pokud již daný problém byl dříve vyřešen tak je zbytečné se znovu trápit s popisem řešení. Týká se to i odkazú na již řešené problémy v Poraďte.
Mnohem vážnější problém je způsob zadávání otázek, někdy následuje řada upřesňjícícj zpětných dotazů než se přijde na to, co měl tazatel na mysli.

lm®

To,že někdo něco zkopíruje bych neviděla jako zásadní problém,hlavně když to tazateli k něčemu he,často k tomu totiž přidá vlastní zkušenost.Co mi však dost vadí jsou poznámky typu Bingo!,různé napadání tazatelů,někdy až urážky a podobně.Tací přispěvatelé tu nemají co dělat,alespoň podle mne.

lm®

oprava: k něčemu je

petr123*
hodnocení

Pokud zkopírovanou ODBORNOU odpověď doplní vlastní zkušeností, tak plně souhlasím - taková odpověď je užitečná.

Pokud ale něco zkopíruje neznámo odkud a ani on sám s tímto tématem nemá žádné zkušenosti - tak je taková odpověď podle mě k ničemu...

hodnocení

0x

Já osobně děkuji za jakoukoli odpověď, a jestli je zkopčena třeba z "tramtarie" je mi jedno. Důležité je , že mi pomůže,né?

A vo tom to tady je ;)

a neřeším jestli je to jeho osobní zkušenost

petr123*
hodnocení

Pokud nevíš odkud je zkopírovaná tak ani nevíš jestli ten kdo jí psal mohl danému tématu rozumnět. Takže ani nemáš jistotu jak moc tomu můžeš věřit.

*smich*, se asi nudíš,né?

ještě řešit aby byla v odpovědi správně gramatika,;)

a někomu vynadat za i/y

mě to připadá k smíchu*smich*

sorry

hodnocení

0x

Nu já bych to řešil něco jiného- jak má vypadat ideální otázka. Jak by jsi chtěl konkrétní odpověď když se v otázce nedozvíš skoro nic? Když se pak někoho ptáš na doplňující info tak jeden tě nařkne ze sbírání bodů, tazatel odpoví na jednu otázku ze 4 a to opravdu nejde nic vymýšlet.

Dále řikáš že v googlu si to najdeš. Sorry, ale když si to tady pročteš tak zjistíš že je mnoho otázek kde je ti nějaká zkušenost celkem k ničemu, nebo ji nepotřebuješ páš je to problém často řešený, ne každý umí hledat na internetu, další věcí je že ten kdo něco řeší tak se chytá úplně všeho, tedy i netu i když ten problém v životě neřešil a pak už jen záleží jak zareaguje tazatel.

Čili já osobně preferuji kompletní dotazy :)

lidka*

Vážení, já si myslím, že nikdy nedocílíme toho, že budou vkládány pouze ideální otázky. Ne každý se umí perfektně vyjádřit a tak je nutné, že na žádost poradce svou otázku doplní. K tomu je potřeba ho nasměrovat a vůbec si nemyslím, že to je pro rozumného člověka sbírání bodů. Stejně tak je to u odpovědí. Já sama mám celkem hodně informací ze zaměstnání a ještě i z různých oborů (finance, ekonomika, správa, školství, místní hospodářství atd,atd.) Ale víte, jak se právní normy rychle mění nebo doplňují. Proto se snažím než nějakou informaci poskytnu, ověřit si to na internetu. A když uznám, že tam je informace dobře a srozumitelně podaná, navíc s odvolávkami na platné předpisy, tak také použiji zkopírování. A třeba to doplním pár slovy. Někdy ale při kopírování váhám, jestli třeba neporušuji autorská práva. *nevi* U těch životních zkušeností to je trochu jiné, tam se člověk snaží vžít do situace toho, kdo se na nás obrací. Ne vždycky mu jde jenom o radu, ale on si prostě potřebuje "popovídat". A to je také strašně důležité a věřím, že mu to pomůže dostat se z pořádné depky, pro něho situace bez východiska a nebo chce slyšet nějaké vlídně slovo a hlavně účast jiného chápájícího člověka. *mala* Hodně nás je tu, kteří začínáme a stále se učíme, jak nejlépe pomoci. Co mě také vadí, jak píše Lenka, někdy takové zbytečné a mnohdy surové napadání mezi poradci. Slušný poradce může pouze upozornit, v čem je odpověď podle jeho názoru chybná. Každý z nás se této Poradně věnuje ve svém volném čase a jenom pro ten dobrý pocit "dobrého skutku". Tak se moc a moc přimlouvám za to, zdržet se kritiky nejen tázajících (už jsem o tom psala) a samozřejmě i mezi poradci. To je nevkusné a není možné to zaměňovat s upřímnou kritikou. Na to je Vnitřní pošta - ta slouží diskuzi mezi poradci - a ne veřejně urážet jiného poradce. To je jediné, co se mi zde nelíbí, jinak to jsou samé 1****!*placni* Hezký den přeje všem Lída

jarmik*
hodnocení

0x

Ideální odpověď na takovém serveru, jako je poradte.cz, bude vždy naprostou výjimkou. Buďme šťastni za každou takovou výjimku, která se vyskytne.

Každý dojem je dílčí. Můj celkový dojem z kvality odpovědí taky není nijak hrozný. Když budu posuzovat svůj obor, kterým se živím a který se tu často vyskytuje, tak je tu dokonce hned několik lidí, kteří dávají velice kvalitní odpovědi, hodně se blížící placené službě. Samozřejmě se vyskytnou i amatérské rady, z nichž mi rostou vlasy hrůzou na hlavě, ale špatnou radu člověk dostane i za peníze, natož tady zadarmo.

hodnocení

0x

Idealni odpoved je ta, ktera pomuze (at uz je jeji forma jakakoliv). To samozrejme neznamena, ze by pri kopirovani odpovedi odkudkoli nemel byt jmenovan zdroj ci uvedena citace.

Idealni otazka neexistuje. Clovek se vzdy pta na neco, co mu neni zcela jasne a tim padem se logicky muze i ptat spatne. Je pak na tom, kdo mu odpovida, aby ho donutil dodatecnymi vsetecnymi otazky specifikovat svuj problem a mnohdy i nalezt spravnou formulaci otazky. Tedy jakesi utrideni si myslenek.

hodnocení

0x
Milý Petře, cituji Vás: "...jsem tady narazil na řadu odpovědí,..."**** můžete, prosím, sdělit kolik je těch odpovědí špatných dle Vašeho názoru?
cituji opět: "Pokud nevíš odkud je zkopírovaná tak ani nevíš jestli ten kdo jí psal mohl danému tématu rozumnět. Takže ani nemáš jistotu jak moc tomu můžeš věřit." Takže Váš návrh je, abych vždy doplnil odkud jsem sebral tu informaci?
Děkuji

hodnocení

0x

Ideální odpovědi jsou obě. U té zkopírované by se slušelo uvést i zdroj. Tazatel se pak rozhodne, zda je pro něj důležitější osobní zkušenost nebo zprostředkování nějakého článku. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]