Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

1/2 roku mateřská- odpracovaná doba?

Od: duck86 odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, prosím Vás, zajímalo by mě, jestli první půl rok mateřské se počítá do odpracovaných dni- někde jsem slyšela, že ano!?Mám podle kolektivní smlouvy nárok na 30 dnů dovolené. A teď jsem měla 9 dnů nemocenskou kvůli nachlazení.. Na mateřskou nastupuju pravděpodobně koncem března. Nevím, zda mám nárok na celou dovolenou, protože možná mi to nevyjde odpracovat 60 dní? Krátí se dovolená podle odpracovaných dní v roce a mohu si dovolenou nechat proplatit, či vybrat před MD? Děkuji za odpově\ď.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Podle zákoníku práce není možné dovolenou prplatit. Po ukončení pobírání peněžité podpory v mateřství ("první půl rok mateřské") si požádejte o čerpání dovolené tak, aby bezprostředně na PPM navazovala. Pak nebude krácena. Po vyčerpané dovolené začnete čerpat rodičovský příspěvek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]