Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dítě a hra na zobcovou flétnu

Od: lidus* odpovědí: 9 změna:

Vážení rádcové, řeším, zda mám vnučce koupit sopránovou flétničku (o cenu nejde je to cca 250kč), vnučka přišla z MŠ s tím, že by na ni moc chtěla hrát ale doma máme klavír a k tomu tedy opravdu žádný vztah nemá. Výuka v MŠ je 1000kč/ 5 měsíců, dětí je zatím přihlášených 6 a hodinu by měly společnou. Nejsem proti ale nemyslím si, že i kdyby to vnučku bavilo (a o tom právě pochybuji) něco se ve skupině naučí. Pomozte mi s rozhodováním, DÍK ZA VÁŠ NÁZOR. L

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karkulka*
hodnocení

0x

Já platila dítěti od jeho 4 let soukromou učitelku na flétnu- je to už 25 let. Už tehdy mě to stálo 100 Kč na měsíc. Rozhodně mě to tehdy nepřipadlo jako vyhozené peníze. Kromě toho, že dítě získá základy hry, znalosti not , to má ještě obrovský zdravotní význam.Jediné, co se mi na tom nezdá, je ta skupina.

ria*
hodnocení

0x

Určitě výborný nápad, nás se ségrou na flétnu přihlásili v 1. třídě hlavně kvůli tomu, abychom se naučily správně dýchat mezi slovy a ve větách :).. Flétnička hezky zní - jen pozor, musí se pravidelně trénovat i doma a to se prý docela rychle "zají", obvzlášť, když se ještě nezahraje ani jeden čistý tón.. :).Popravdě jsme na tom vydržely asi jen 2,5 roku - učitel nám to známkoval a nám se nelíbilo, že nám známkuje koníček :).. Flétnu mám ale doma a tu a tam si nějakou naší písničku zapískám.. :)

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, myslím, že každá investice do dítěte se jednou vrátí a vyplatí - získá vztah k hudbě a možná se tu hru i naučí (později i noty). Navíc, tato hra má být dětem i prospěšná. Zdravím!

ulekare.cz/...

lidus*
hodnocení

Děkuji za odpovědi, ano, také si říkám, že je to dobré dechové cvičení.

doplněno 27.11.14 19:02:

V dubnu 2015 bude mít 5 let.

Profesor Žilka flétnu taky propagoval i jako dechové cvičení. Ale je to hlavně krásná muzika.

hodnocení

0x

Jako investice do dítěte se to vyplatí. Ale to skupina je fakt moc velká. U nás, za stejnou cenu (ale to je vedlejší) vyučuje paní stejně staré děti ve skupinách po 2.To je maximum, které vezme, jinak by se jim asi dostatečně nemohla věnovat. Mimochodem, kolik je vnučce?

doplněno 27.11.14 19:32:

@lidus podle našich zkušeností je ten věk 5 let opravdu minimum. Záleží taky, jak velké má prstíky. Starší dcera začínala právě v těch 5 letech, jde jim to, ale ten nástup dovedností je s každým přibývajícím měsícem věku dítěte strašně znát. . Samozřejmě není důležité, jak rychle se bude učit, ale aby jí to nepřestalo bavit. My jsme měli na začátku krizi, kdy to vypadalo na hození ručníku do ringu, ale při třetí nebo čtvrté notě se chytla a dobrý...

martinaa*
hodnocení

0x

Liduško, učím mrňata základní anglická slovíčka, používané fráze, hravou formou. Dost si skutečně pamatují, a i když jim to moc nedá (zvlášť těm, co nemají 100% správnou výslovnost), moc je o baví a na hodiny se těší, pak se zkoušejí vzájemně a chlubí se rodičům i kolegyni, co už umějí říct.

Rozvíjí to paměť, koncetraci, pozornost, chuť k učení a vytváří to základy pro práci s dalšími informacemi - a to vše je pro svišťata důležité. Takže za mě určitě ano.

doplněno 28.11.14 16:18:

No vidíte, třeba ji to zrovna chytne;). A zase to není tak strašná investice, ovšem byla bych důsledná. Jednou jsi chtěla chodit, tak chodit budeš, ne že si to princezna za měsíc rozmyslí a zase se najde něco jiného. S angličtinou to mám občas podobně, někdy se nějakému špuntovi nechce a má k tomu připomínky, ale jsem neoblomná - zapsal ses, jdeme na to. Naštěstí je z toho vždycky spousta srandy a smíchu, k tomu děti sbírají razítka za to, že si dobře pamatují a snaží se, je to pro ně určitá motivace.

Počkejte, až Vás malá pozve na přehrávky, babičky se vždycky nafukují pýchou jako holubi *smich*.

lidus*

Jenže Martino znáš děti, dnes se nadchnou pro toto a zítra tamto, jak říkám, klavír stojí doma a vůbec ji nezajímá. Ale poradit sem si tu dala a zobcová flétnička - sopránová za 160 Kč z hudebnin, už je doma, dostane ji na Vánoce a pak od ledna by se ji půlrok zaplatil, není to velká investice tak to zkusím. Na angličtinu chtěla rovněž, mluví podle mě špatně a stejně v její MŠ je angličtina až pro předškoláky, zatím se úspěšně na yutube sama naučila všechny barvy včetně zlaté a stříbrné, počítat do 10, zpívá 3 písničky a zná ještě pár slov. Bohužel já neumím anglicky ani to co ona, za to jsem jediná kdo má stále čas.

hodnocení

0x

Dobry den, ja by jsem do toho sel. Sam jsem zacal ve skolce na fletnu (rodice chteli odstranit slintani ;) ). A nakonec jsem se malem priklasin na konzervator na klarinet. Bohuzel, nebo bohu dik to dopadlo jinak, ale zaklad tam je. Na fletnu zapiskam cokoli, na co si vzpomenu po par minutach.

6 deti ve tride je relativne hodne, ale zase to bude relativne soutezivejsi. Ja jsem cvicil doma s ucitelem a jednim kamaradem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]