Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podvod na aukru

Od: andrea775 odpovědí: 36 změna:

dobry vecer,prosim vas kdo by mi mohl pomoct? v roce 2009 jsem prodala auto opel calibra spz 3C80951 nejakymu povodnikovi.ktery si auto odeme vzal napsali jsme kupni smlouvu,kterou jsem ztratila a ten chlap mi rekl ze to odhlasovat nemusim,ze to vse zaridi.ja mu na to nalitla"prvni auto"tak jsem mu slepe verila a ted mam hrozny problem ,prislo mi zaplatit od roku 2009 az do roku 2012 kdy byla pry nekde v praze ekologicky zlikvidovana zaplatit pojistku.hlavne mi nepiste jak jsem byla hloupa,ted uz to taky vim:( jen potrebuju poradit jestli maj na aukru nejakou historii a nebo jestli se da nejak na netu najit historie ze to auto nekdo prodaval,byla to stribrna metaliza rv 1998.stk do 2011.ale to najde nekdo asi tezko,spis jestli se to da nekde na tom aukru dohledat a kde?a jak se mam branit?bez ty kupni smlouvy to bude asi tezke a jestli mel podvodny myslenky uz tenkrat tak tam stejne asi ani nenapsal sve prave jmeno-prosim za kazdou dobrou radu!jsem z toho zoufala :(

36 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

v první řadě se nejedná o "podvod na aukru"! Znění kupní smlouvy neznáme/neznáte, tudíž nelze říci, že se jednalo o podvod, protože auto bylo kupujícím jistě zaplaceno. Je tedy jisté, že pojistka nebyla vůbec placena v uvedeném období a ten pan řidič jezdil bez pojištění? To je docela vážná věc,ale stává se to. Občas ale v tom mají pojišťovny chaos,chtělo by to dohledat konkrétní osobu a zeptat se,jestli opravdu skutečněneplatil pojistné. Pak víte, že je požadavek na zaplacení/doplacení oprávněný.

andrea775
hodnocení

ja vim ze se nejedna o podvod na aukru to jsem napsala ,aby si toho vsimli ti,co aukru rozumi a muzou poradit,jestli toho dotycneho na tom aukru najdu.ano auto bylo zaplaceno,ale uz to bylo nejaky divny ,protoze ho koupil jen on za 4000 a kdyz jsem mu rekla ze s tim nesouhlasim,ze jsem za nej davala pred rokem 45 tis a auto jsem jeste dala do kupy,zacal na me z paragrafama atd a auto jsem mu musela predat:(a ted jeste mam platit za nej pres 50 000 pojistku:(a nevim jak ho mam dohledat a co mam delat.na policajtech jsem to neodhlasila a neprihlasila noveho majitele,protoze jsem si "tenkrat"myslela,ze to vazne jde tak jednoduse jak pan rikal,ze to zaridi sam..hlavne mi nepidte,ze je to moje blbost,ted uz to taky vim,chci jen poradit jak z toho ven :(

pepis*
hodnocení

0x

Dobrý den,poslední pov.ručení bylo zrušeno k datu3.6.2009.V té době jste auto prodala?Bylo by dobré mít svědka na prodej určitě s Vámi u prodeje někdo byl.Ten by Vám mohl prodej vozidla potvrdit.A jek jste se dozvěděla že bylo vozidlo ekozlikvidováno v Praze.Chtělo by to více informací aby se náké řešení našlo.

doplněno 18.02.12 07:29:

Ještě otázka ona se vám ozvala ČKP sa chce pladbu příspěvku?

andrea775
hodnocení

ano presne tak ,hned druhy den jsem sla odhlasit pojisku s tim ze jsem auto prodala a pojistovna ani nechtela vedet komu a odhlasili to.u prodeje jsem byla sama.ze bylo zlikvidovano v praze mi prisel dopis z mesta.to je zatim vse co o tom vim v pondeli jdu znova na mesto a bude se to resit ,ale jak uz jsem psala auto jsem na nikoho neprevadela,tak mi asi neuveri nikdo,jen kdyby se to dalo najit na tom aukru ze jsem tam to auto prodala,ale to by se asi uz pak muselo resit pres polici a zatim bych asi stejne musela pojistku zaplatit.prisel mi dotaznik od pojistovny ,kdo je vlastnik nebo komu jsem to prodala a bez ty smlouvy jsem nahrana a jak rikam jestli me chtel podvest uz tam tak mi do te smlouvy ani jiste nenapsal sve jmeno protoze si pamatuju ze to vypisoval sam.

pepis*
Jeste je sance zajit na pojistovnu tam maji vasi zadost o zruseni pov.ruceni. A u ni by mohla byt ofocena kupni smlouva . Ale to je tak vse co mne napada.
juvla*

Andreo, vy jste dobrák. Nechala jste ho vypsat jméno, to jste ani občanku nechtěla?

andrea775
hodnocení

uz to bude pomalu tri roky takze si ani nepamatuju jak se jmenoval.byt jsem prevratila vzhuru nohama,ale pred rokem u nas horelo,takze to klidne mohlo byt v obyvaku mezi ostatnima papirama:(a kdyz neni nikde jinde tak asi byla bohuzel tam:(

juvla*
hodnocení

0x

Já to vidím jinak. Auto jste prodala, nevite komu, smlouvu jste ztratila. Pán vám řekl, že auto odhlásí. Asi ho neodhlásil. Pojistku jste neodhlásila. Černý Petr je asi na vás.

andrea775
hodnocení

je to presne jak pisete,jen s tim ze jsem pojistku zrusila.kdyby ne tak mi sem ctvrtletne chodila jako pred tim.

buss
hodnocení

0x

Aukro chudák za nic nemůže, má s tím společného akorát ten inzerát a další postup byla vaše chyba.
Pokud chcete něco na Aukru zjistit, pište na něj, ne sem. Ale jak s údaji z Aukra o inzerátu budete dokazovat, že to auto bylo skutečně prodáno?
Dokažte ČKP, že bylo auto prodáno, že vy! jste odhlásila z toho důvodu pojistku.
O přenesení povinnosti přehlášky na nového vlastníka to bylo uvedeno ve smlouvě?
Běžte se radit na Odsa ohledně registru

nalejte si čistého vína milá tazatelko, žádnou smlouvu nemáte, a když dotyčného dohledáte, co mu chcete dokázat!? On řekne, že jste to všechno popletla, že to není pravda, že jste se dohodli jinak, a to že jste auto neodhlásila a neplatila pojistku je Váš problém. Myslíte, že toho pána najdete a on se Vám začne omlouvat a sypat popel na hlavu, pošle Vám omluvný dopis s dárkem k tomu. . . . . Taková doba prostě není, a Vy nemáte v ruce nic, co by Vaše tvrzení mohlo podložit. Takže vlastně ani nemáte právo nikoho obviňovat z podvodu . . . . hm. Sorry ale snažím se zde být realista a upřímný a tak to stojí, a ještě dále do toho taháte aukční server, co za nic nemůže, a to se přinejmenším nedělá.

ladinpraha*

A navíc i ten kupující je podle tazatelky podvodník, protože chtěl auto za cenu, kterou si vydražil.

andrea775: když jste nechtěla prodat auto za 4000, proč jste začala dražbu na tak nízné ceně? To je první věc které nerozumím.

2. pokud chcete dokázat, že jste auto prodala, obraťte byt vzhůru nohama a tu kupní smlouvu najděte, myslím že bez té jste úplně ztracená.

andrea775
hodnocení

ja na tom aukru byla po prve v zivote a dala jsem tam auto tak spis ze zvedavostti za kolik se vydrazi,vubec jsem netusila,ze si muzu urcit cenu a ze ho budu muset dat za tak nizkou cenu..takze jsem prisla svou blbosti o auto za 50tis a ted jeste dam 50 za pojistku..to uz se vazne muzu jit nekam...

andrea775
hodnocení

ja nepsala do prcic ze je podvodnik ze si auto vydrazil,ale ze me podved ze auto na sebe neprihlasil!tak laskave ctete kdyz uz chcete rejpat!

andrea775
hodnocení

helejte se ja nenapsala ze je podvodnik ze si vydrazil auto!naucte se cist a pak piste!dekuji za pochopeni...

hodnocení

0x

Z tohoto případu je krásně vidět, jak se nevyplácí brát na lehkou váhu předpisy o registraci silničních vozidel! Pokud by tazatelka ctila zákony, tak by s tou kupní smlouvouz ihned běžela na registr a vizidlo odhlásila na toho kupce. Pak by už mohla tu kupní smlouvu i klidně ztratit, ale už by jí nehonila ČKP pro placení dlužného pojistného.

doplněno 18.02.12 22:08:

Ještě bych chtěl doplnit, že toho chlépka možná kontrolovala na silnici policejní hlídka a tolerovala mu, že měl osvědčení o registraci na cizí jméno! Pokud by byl jeho přestupek řádně projednán ve správním řízení, tak by se také přišlo na to, že chybí pojištění zákonné odpovědnosti za škodu vozidlem způsobenou a tazatelka by měla po starosti :))

andrea775
hodnocení

tak na to se schvalne zeptam az pujdu v pondeli naurad,snad ho nekde za ty dva roky vychytali!to uz by vedeli i jmeno a snad by se to vyresilo!a jestli to nebude chtit resit tak panovi reknu ze mi to auto ukrad a bude klid!ja uz druhej den nespim nejim a mam nervy jak to dopadne!50 tis zs mejma dluhama si muzu rovnou skocit pod vlak!

buss

Nevím, jak bych mohl doma ztratit kuplní smlouvu, všechno uchovávám ve složkách.

uska*

No ztratit se může cokoliv, ale napsat kupní smlouvui a do ní nevepsat číslo občanky a nebo nezkontrolovat jméno dle dokladu je blbost. Dle mne žádná kupní smlouva nebyla a není.

doplněno 19.02.12 01:05:

reagovala jsem na váš výrok, že nevíte zda ve smlouvě je pravé jméno. (Já o voze a vy o koze, ale to je fuk.)

Nepřipadá mi od vás fér titulek Aukro podvod, to v tom je nevinně.

andrea775
hodnocení

kdyby nebyla tak to asi nepisu ze potrebuju toho dotycneho najit na aukru!kdyz mi nemuzete poradit tak laskave nepiste neco o cem nevite ani prd!dekuji

andrea775
hodnocení

uz jsem pred tim psala ze jsem to napsala umyslne!jen podvod tam neslo napsat a ze se jedna o aukro jsem tam napsala umyslne ,protoze jsem potrebovala aby se mi ozval nekdo kdo AUKRU rozumi?chapete?a proto jsem cekala ze mi budou odpovidat jen lidi co rozumi aukru a podvodum o jine starosti a rady jsem nezadala!chtela jsem vedet jen to o te historii v aukru a to mi nejaky hodny pan uz odpovedel,takze v pohode muzete se venovat jinym problemum,kterym rozumite dekuji!ja rikam ze uz je to pres tri roky a uz si ani nepamatuju jmeno natoz jestli ukazoval obcanku!a taky jsem psala,ze jsem byla mlasda a hloupa a byl to muj vubec prvni prodej a na vse jsem tomu chlapovi naletela!ted uz to taky vim ze jsem hned mela letet se smlouvou na policajty,tak asi tezko vratim to co jsem svou blbosti nadrobila!nepotrebuji zadne rady o tom co jsem mela delat a jak jsem hloupa vsem dekuji - uz to taky vim!

Přesně tak, Bussi. Mám na to velkou krabici, no v poslední době už dvě. Nedávno jsme cosi hledali ohledně pozemků po manželových rodičích a já našla v jedné složce KOPULAČNÍ LIST nějakých praprapředků z roku 1853. To byla věc! /dneska kopuluje každý a potvrzení na to nepotřebuje/.*haha*

Ale jak se říká: Schovaná věc se neztratí. Proto je opravdu dobrá pečlivost, člověk nikdy neví, co bude kdy potřebovat! Vyhodit se to nechá pak vždycky.;)Jaga.

laybor*

Andreo - v historii svého Aukra musíte mít své prodeje - tak si je vytiskněte a s tím argumentujte.

Na Aukru ve Zlíně bude taktéž archivován prodej vozu.

nebo napište fiktivní prodejní smlouvu na xxx.

andrea775
hodnocení

to s tim aukrem vyhledam,napisou mi do 72 hodin,tak snad se neco dovim:) i kdybych chtela nejak podvadet a napsat smlouvu na xxx,tak to pojistovna stejne asi po me bude chtit zaplatit,protoze zjisti,ze nikdo takovej neni :( na to mi asi tezko skoci:(musim najit toho vykutalenyho pana co jezdil s mim autem 2 roky bez pojistky no nevim jestli to bude mozne...

mj. ja bych se tazatelky zeptal, když auto dala/prodala někomu jinému a neřešila převod ani neukončila pojistku, taksi představuju, že pojišťovna co auto pojištovala dál tazatelce/majiteli posílala složenky na zaplacení pojistného automaticky kontinuálně dále na dalšíroky. Přece pokud mám smlouvu o ručení pojišťovna se každý rok ozve. Nebo ne . . .

lui*
hodnocení

0x

Kontaktujte aukro na téhle adrese. Pokud by Vám to nefungovalo, najdete to na Aukru, nahoře na liště služby, kontakt se zákaznickým servisem. Požádejte je mailem o otevření tehdejšího prodeje z archívu. Krátce jim to zdůvodněte. Nebude to hned, chvíli to trvá, ale mě třeba vyšli vstříc. Tolik k tomu Vašemu obchodu. Nic není nemožné.

To ostatní nebudu komentovat, neb o tom nic nevím.

laybor*
hodnocení

0x

Ještě by měla být kopie prodejní smlouvy v polištovně kde jste odhlašovala povinn.ručení.(Většinnou se ruší POV na základě prodejní smlouvy )

K fiktivní kupní smlouvě - vy si nemůžete nijak ověřit co nový majitel nahlásí do kupní smlouvy (jestli je jméno falešné atd. )

andrea775
hodnocení

ja jsem u podnikatelsky a predstavte si ze oni zadnou smlouvu videt nechteli!ted jsem tam naposled byla odhlasovat auto a ukazuju mu smluvu ze je prodany a on ze ho to nezajima a tak to bylo i s tim oplem!muzu s tim neco delat kdyz reknu ze jsem to tam panovi ukazovala a ze mi rek ze ho to nezajima?akorat teda nevim jak se pise fiktivni kupni smlouva nikdy jsem nic takoveho nedelala:( v pondeli jdu na mesto a pak se zase ozvu ,budu mit vice info.dojdu si na pojistovnu kdy jsem presne zrusila tu smlouvu a pan buh se mnou ..

pepis*

Nesmysl!,zrovna u ČPP pojištovny vám pojistku okamžitě zruší z důvodu prodeje pouze na základě kup.smlouvy a nebo zápisu v TP.

andrea775
hodnocení

a kdyz tam tu smlouvu mit nebude,jako ze vim,ze zadnou nechtel,muzu se na nekoho obratit ze to zanedbal ten co rusil smlouvu?

pepis*

Kde v Budějovicích jste jí rušila?V té žádosti o zrušení pov.ruč. je napsán důvod a ten musí být něčim doložen.A žádost o zrušení tam musí mít,mohou Vám ji ukázat.

andrea775
hodnocení

ne v pisku,nejaky tomas sleza to tam rusil.ja mu rekla ze jsem auto prodala jeste jsem se ptala jestli chce kopii kupni smlouvy a on me odsekl ze nepotrebuje!muzu se teda nekde obratit na to ze to zanedbal ten co rusil se mnou tu pojistku?

pepis*

Pokud jste auto prodala,nevíte komu,pojistku zrušul za Vás někdo jiný tak vám z maléru nepomůže nikdo a nic.Celé mi to přijde jak pohádka která asi ale dobře nedopadne.

andrea775
hodnocení

ato jsem prodala na tom aukru,snad se neco dovim.a pojistku jsem zrusila ja sama kdyz jsem auto prodala.hned druhy den jsem ji sla zrusit.

andrea775
hodnocení

je to uplne jednoduche,ja auto prodala a myslela jsem ze to pan vse vyridi jak slibil.dal jsem se o to nezajimala.pak asi za 14 dni bylo auto,!podle toho co mi rikala mamca "znova na aukru! takze si myslim ze on ho levne odeme vydrazil a hned ho prodal dal..ted by me jen zachranilo kdyby toho kdo to auto koupil,nekde vychytali za ty dva roky policajti a bylo to nekde zapsany.jinak jsem vazne asi v pytli!je to fakt hrozny,jak se rika,ze za blbost se plati a ja si to teda asi odskacu hned dvakrat:( za to ze jsem mu dala auto pod cenu a ze jsem mu najivne duverovala,ze to vse zaridi ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]