Nejste přihlášen/a.
Ahoj, dnes mě rodiče oznamovali, že jim přišla jakási obálka, kolik jsme spotřebovali za rok vody (asi teplé vody, nebo i studené?) a dělá to 10 580 litrů, katastrofa a uvažoval jsem, kolik by se napilo žíznivých lidí třeba z Afriky. A to je jedna evropská rodina zajímalo by mě číslo, kolik by spotřebovala celá Evropa! A chtěl bych se Vás zeptat, kolik spotřebuje vody?
Voda je voda, teplá nebo studená nehraje roli. Jinak 10 000 litrů za rok spotřebuju jen na provoz zahradního bazénu (dopuštění po zimě + průběžné dopouštění)
No, otec mi říkal, že je to strašně moc, ale teď když vidím Vaší odpověd, tak je to ještě více.
Tak to se i divím že je spotřeba tak malá. Já ve sprše trávím když moc tak 10 minut a vanu nenapouštím.
A zapoměl jsem se zmínit o tom, že tolik vody spotřebujeme na osobní hygienu, myčku o zahradě se nezmínil.
No, sprchuje se maximálně 6 minut, jinak já a ostatní členové skoro každý den si dáváme vanu (samozřejmně každý zvlášť) tento rok jsme měli i bazén, to přeci není možné, že je teda obvyklá spotřeba skoro 20 000 litrů, když si představím, jak u nás voda "pořád teče". No, tak to teda už není naše spotřeba šokující. Jinak dík za správnou "průměrnou spotřebu vody" :D
kdysi jsem se učil, že je podle vodárenské normy spotřeba 300 litrů pitné vody na člověka / den, je to nějaký průměr na dodávání pitné, upravené vody do obytných míst.
Vodárenská norma je něco jiného jak vlastní spotřeba. Vodárenská norma = vlastní spotřeba včetně úniků a ztrát. Dle této normy se odsouhlasuje např. připojení nových domků na vodovodní řad.
My, když jsem ještě odebírali veškerou vodu ze sítě, tak jsme měli roční spotřebu kolem 30 - 40 m3 za rok. Odebíráme pouze studenou vodu, teplá u nás po obci rozvedena není. Jsme 4 v domě. Teďka ale přesnější spotřebu neznáme, protože máme vlastní vodárnu a množství vody tedy neměříme. Bude to ale +- stejné, možná trochu větší. Ale Vaše spotřeba není moc vysoká, patří spíše mezi ty nízké.
Docela málo lidí se zamýšlí nad úsporou, či plýtváním vody, jako Vy. Je to škoda, že se voda pitná používá i při splachování WC. Kdo má RD, tak má volbu a může použít na splachování dešťovou vodu, ale zase takový systém stojí nějaké peníze. Nemyslím, že v nejbližší době se to změní.
Voda je to jediné, co máme /zatím/ zdarma. Na vsi není veřejný vodovod, lidé mají své studny. Tkaže to neměříme, ale těch 10 500 l se mi zdá opravdu velice málo.
Ve městech provádějí někteří lidé zajímavé věci, aby na vodě ušetřili. Paní nechá ve vaně po koupeli vodu, v kbelíku ji nosí pak na záchod a splachuje s ní. Nebo jí zalévá květiny. Protože to pár dní trvá, než to spotřebuje, v koupelně to nevoní a pak mýt tu naschlou vanu. Br! Navíc se nemůže koupat, dokud nespotřebuje tu předešlou vodu. No fuj.
Ve městě je pečovatelský dům nedaleko hřbitova /praktické/. Někteří jeho obyvatelé chodí na hřbitov s plastovými lahvemi a nosí si domů hřbitovní vodu na vaření. Ti zdatnější dokonce vozí malé kanystříky na nosiči kola. Vzpomínám si na dětství, kdy mi mamka nařizovala, abych nikdy na hřbitově nepila, že prameny mohou téci skrz hroby.
Teta zase podle toho, kolik lidí bude pít kávu, naměří pomocí šálků množství vody do konvice a ani o kapku víc.
Ono je dobře s vodou šetřit, ale někdy vidím zas takové urputné šetření, že až kroutím hlavou. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.