Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chci se zeptat jestli dáváte přednost digitálnímu teploměru nebo normálně postaru teploměru s rtutí? Objednáváte i takovéto zdravotní pomůcky po netu nebo je kupujete v obchodech, drogeriích?
Mám dva staré lékařské rtuťové teploměry (druhý jsem koupila do rezervy, než se přestaly prodávat). Snad s nimi vystačím (digitálním nevěřím).
doplněno 26.11.14 14:36:@Jancaak: Digitální teploměry se v nemocnicích používají jenom proto, že byly zakázány teploměry rtuťové. (Zkuste se na názor zeptat několika lékařů ...)
digitální se používají v nemocnicích a zdravotnických zařízeních. Kdyby byly úplně "na nic" tak by se asi nepoužívaly. Mám klasický (už ne rtuťový, ale asi líhový? nevím přesně co v tom je). Digitální mám taky. U digitálu se musí hlídat baterie, trochu slabá baterka a máte zkreslený výsledek. Rtuťové byly nejlepší, jelikož ty nové líhové nejdou sklepávat, je s tím práce. Používáme spíš digitál
Teploměry též prodávají v lékárnách
doplněno 26.11.14 14:49:tak nějaké se v nemocnicích musí používat místo zakázaných rtuťových ---- proč nepoužívají taky galiové?
Omlouvám se, nemám líhový, budu mít též galiový (nevěděla jsem přesně název)
doplněno 26.11.14 14:50:Souhlas, že bezkontaktní jsou nejhorší. Kontaktní digitální tak špatné nejsou, mám dobrou zkušenost
Zdravím.! Na takové "kraviny" jsem celkem zatížený.
Lékařských teploměrů mám asi pět Dva digitály a tři rtuťové.
Venku mám digitál i klasický lihový. Digitál má tu výhodu, že měří i desetiny, tak lze pozorovat v malém časovém
úseku pokles, nebo vzestup teploty. I v akvárku mám digitál, na dvě teploty. Venkovní (ve vodě) a vnitřní.
Další mám na zavařování, na pečení a taky speciální na chemii a fotografie.
Zkrátka magor...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.