Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za termostatické ventily?

Od: siess1 odpovědí: 9 změna:

Na dvou radiátorech mám zbytky termostatických ventilů. Potřebuji poradit, jaké termostatické ventily koupit, abych je měl funkční - viz obrázky

Co je to za termostatické ventily?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
To na obrazku neni termostaticky ventil, respektive hlavice, ale teleso ventilu zrejme Heimeier u telesa Korado typ Ventil kompakt resp.VK.
Pak lze pouzit kteroukoliv termostatickou hlavici se zavitem M30x1,5. To je vetsina hlavic na trhu..

des*
09.02.12 19:55
hodnocení

1x

Heimeier.

kozina*
hodnocení

0x

je to ventil na hlavice heimer 30x1,5

hodnocení

0x

je to běžná vložka na 95% vyráběných termohlavic. Příklad Heimeier, Simens

doplněno 09.02.12 22:01:

řekl bych že jde o zbytek od digitální termohlavice tak povolte tu převlečku a pak to samé co jsem psal

siess1
hodnocení

Díky za odpověď. A tady mám ještě jeden kousek (viz přiložený obrázek). K tomuto dokoupit jaký ventil?

Co je to za termostatické ventily? #2
Porad ten stejny...M30x1,5 kterehokoliv vyrobce. Jen tento zbytek musite z telesa sundat...povolenim te prevlecne matice.
des*

Tohle neznám.

troja*

je tam vidtelná převlečná matice ... tu povolit, musí jít lehce, jinak nejprve lehce utáhnout (to aby se uvolnila a pak povolit. Pokud to nepůjde, potřít brzdovou kapalinou, pokud není, tak ironem na okna, i když nejlepší je trochu petroleje! NIKDY domácí olej na smažení atd.! (lepí > nepoužívat ani na panty a do hodinek *smich* )

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]