Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké rebrobedny pro živou kapelu

Od: venda24 odpovědí: 3 změna:

Zdravím. Mám dotaz.

Chtěl bych koupit nějaké reprobedny pro kapelu cca 5.lidí. Bubny, el.kytara, basa, klávesy. Na www.hudebninyjack.cz mají reproboxy Skytec JPA12 aktivní, myslíte že budou stačit pro sál do 200 lidí?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cinematic*
hodnocení

0x

To co uvádíte jsou podle mě vyhozené peníze. Doporučuji koupit kvalitní, třeba i bazarové aktivní RCF 312A, nebo RCF 410-A , ty vám určitě udělají několikanásobně lepší službu než tahle čínská šumítka (podobná kategorie jako Omnitronic atd.). 150W je na ozvučení živé kapely v sálu pro 200 lidí poněkud málo (nejde ani tak o hluk, jako spíš o výkonovou rezervu, když do toho naperete např.basu). Hodně užitečných rad na toto téma můžete získat i tady prodance.cz/...

doplněno 15.02.12 22:36:

Třeba v tomhle bazoši lze občas narazit na RCF bedny midi.cz/...

cyril*
hodnocení

0x

Určitě ano, ale jen v případě, že sál bude prázdný nebo lidi v sále ani nepípnou. Sám používám k vystupování podobné aktivní 12", ale je to jen do kaváren a menších klubů.

Obraťte se na nějakého zkušenějšího zvukaře zavedené kapely a ten by mohl poradit nejlépe. Amatérské rádoby rady jsou v tomto případě k ničemu. ;)

jabraka*
hodnocení

0x

Pro kapelu nejsou nejvýhodnější aktivní reprosoustavy.Především jsou zesilovače v nich těžké.Kdysi jsem se toho natahal!Uvažte,že reproduktory musíte stále stěhovat.Pak potřebujete muziku mixovat.Docela použitelné je celé ozvučení složit z více samostatných reproduktorových beden a skládat je podle sálu a dalších nároků.Vše doplnit kvalitními zesilovači. a mixpultem.Ale asi je to také o penězích.Možná by se vyplatilo jít do bazarů.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]