Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám možná naivní dotaz. Lidé, pokud nepracují, ani nejsou registrování na ÚP, si musí sami hradit zdravotní pojištění. Jinak hrozí velké penále, až exekuce. Zajímalo by mě, jak se postupuje proti cikánům a bezdomovcům. kteří si zdrav. pojištění neplatí. A nemají třeba nic, na co by šla uvalit exekuce.
Včera ukazovali v televizi smutný případ. Paní, 84 let, byla ošetřena v pardubické nemocnici. Neměla u sebe peníze, dluh 30 Kč uznala. Ale pak na něj zapomněla. V jejím věku není divu. Najednou přišla exekuce, měla z těch 30 Kč zaplatit rázem přes 7 tisíc. Přitom žila slušně a nikomu předtím nic nedlužila. A najednou pro 30 Kč. Vedení nemocnice se k případu odmítlo vyjádřit /běžná praxe/. Není to hyenismus?
Kdo tedy zaplatí za ošetření pobodaného cikána či opilého bezdomovce. Zřejmě nikdo. Ale jak se to z takových lidí pak vymáhá nazpátek, když na ty slušné, kvůli pouhým 30 korunám je takový dlouhý bič?
Je mi z toho všeho smutno. Jaga.
Zaplatíme to ze společné kasy, stejně jako třeba za nepojištěné cizince. mighealth.net/...
A kdyby šlo jen o (ne)placení zdravotního pojištění... zpravy.idnes.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.