Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co znemená, že polykám slova?

Od: monkeyking* odpovědí: 6 změna:

Zduř,

hodně lidí mi říká, že když čtu nahlas, tak že polykám slova - co to znamená a co udělat, aby se to nedělo?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

0x

Takže respekt už máte vyřešený?:)Když polykáte slova,tak Vám není rozumět,jako by je nedokončujete...Řešení?Trénovat mluvení.Existují i řečnická cvičení...

doplněno 13.02.12 12:53:

Podívejte se na politiky,ti mají doslova stádo dobře placených poradců,kteří je umění mluvit učí...Vám by zadarmo mohlo pomoci si nahlas číst knihy.A snažit se pomalu a zřetelně vyslovovat...:)

lidus*
hodnocení

0x

Zdravím, mluvte pomalu tím se většinou tato vada rychle odstraní.

hodnocení

0x

Zkuste si někdy svůj hovor nahrávat. Budete možná zděšen, až se uslyšíte :) (to neberte osobně, platí to pro každého třetího). Klasický příklad podobné chyby je například pověstné "éééé" za každým druhým slovem. Mluvící si to obvykle ani neuvědomuje.

hodnocení

0x

Polykat slova, konce slov, slovům není rozumět.

Co dělat? Vzít si doma knížku a nahlas si číst, ne jen očima, ale nahlas si předčítat, pustit si magneťák a nahrát si vlastní řeč.
Stačí si to nahrát na telefon a pak přehrát.
Musíte číst nejen pár vět, ale třeba jednu stránku knihy, aby jste skutečně četl neznámý text.
Po přehrání vašeho čtení, uslyšíte, zda je vašemu přednesu rozumět.
Porovnejte list knihy s nahrávkou, zda je vše stejné?
Jen můj názor

hodnocení

0x

Co říká net? Na polykání slov?

Řečové problémymá podle odhadu v různé míře 50 % lidí s RS. Způsob řeči je kontrolován několika oblastmi v mozku a, tak jako při polykání, obzvláště důležitý je mozkový kmen. Objeví-li se léze v této oblasti, je ve větším či menším stupni postihována řeč.
Nejobvyklejší příčinou řečových potíží je dysarthria, při níž není ztracena schopnost rozumět, pamatovat si slova a sestavovat věty, ale bývá postižena způsobilost mluvit zřetelně. Symptomy řečových problémů mohou zahrnovat polykání hlásek, rozmazanou šumlavou výslovnost, nepřesnou či pomalejší řeč, hluboký tón či slabý hlas, potíže s rezonancí a kontrolou intenzity hlasu, nosní mluvení, abnormálně dlouhé přestávky mezi slovy či slabikami slov.
Dysphasia je další formou řečového poškození. Má ji velmi malé procento lidí s RS. Při ní chybí chápání toho, co bylo řečeno a schopnost vyvolat si slova a gramatiku nezbytnou k sestavení věty.
Tím nejvíce společným problémem nepochybně je zašumlaná řeč, a to je ten symptom, který tak často způsobuje na veřejnosti rozpaky. Mnozí lidé s RS to tak cítí. Jejich zašumlaná nejasná řeč spolu s narušenou mobilitou může často vést k tomu, že jsou obviňováni z opilosti nebo ze snížené inteligence.

doplněno 13.02.12 22:40:

z netu: roska.eu/...

lidus*

Viky *palec*, já zde RS nechtěla zmiňovat jelikož myslím, že není problémem tazatele ale je to přesně tak jak jste našla na netu. Můj mozek je někdy rychlejší jak svaly na mluvení a já si myslím, že už jsem to prostě řekla celé. Stejný problém je i se psaním textu, pokud ho po sobě nečtu klidně nějaká slova nenapíši jelikož mozek už mi řekl, že jsou napsaná. I zde částečně pomůže mluvit pomalu a uvědomovat si každé slovo, někdy to působí komicky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]