Nejste přihlášen/a.
Koření většinou kupuji po 5 kusech, když dochází. V posledních měsících zjišťuji, že majoránka, bobkový list, tymián, nevoní. Když chci udělat bramboráky, tak použiji celý sáček majoránky a vůbec bramborák nevoní. Většinou jsem brala různé výrobce v domnění, že najdu někoho, kdo bude mít voňavější koření. Nyní jsem udělala test. Koupila jsem majoránku, bobkový list od všech výrobců, co bylo v nabídce v Globusu. Doma jsem všechny rozdělala a výsledek je tady. Nebudu psát o všech značkách, nechci dělat nikomu reklamu. Klasickou vůni majoránky, do polévky stačí dát jen špetku, je jen u jedné značky. Tak jsem prohlédla i balení, všech koření. Jen dvě značky jsou balené v kvalitním sáčku, ostatní balení jsou normální papírové sáčky, kde každá vůně musí vyprchat. Jediná dobrá majoránka, byla ORIENT. Jaké používáte koření, vy? Má vůni?
Pokud máte zahrádku, nebo aspoň balkón, kupte si několik sazeniček majoránky a vypěstujte si ji sama. Je velice nenáročná, pěkně Vám roste i v květináči. Když vyroste, ostříhat, usušit, odstranit ty tvrdé větévky. A vůně z té domácí se pak s kupovanou nedá vůbec srovnat. Jaga.
Tak já kupuji koření od českého výrobce a to je "Benkor"- Mělnická Vrutice - http://www.benkor.cz
Paprika je opravdu červená, nové koření jsou koule a ne perličky a majoránka voní.
Krásný večer...Pokud mohu poradit...majoránka Vám bude víc vonět v potravě, když si vždy dané množství (a to nemusí být celý sáček, stačí troška)vsypete do dlaně a druhou dlaní třete o dlanň na které máte majoránku..Ona se uvolní, víc rozmělní a je velmi, velmi aromatická..., podotýkám jakákoliv ., kdekoli koupena..Bobkoví list je také velmi aromatický, ale musí se tak alespoň půl hodinky vařit v potravě a tymián, o tom se ani nemohu nezmínit, ten je velmi aromatický a musí se s ním opravdu velmi málo kořenit, protože přebíjí chutě jiných surovin..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.