Nejste přihlášen/a.
Chci se zeptat nějakého odborníka zrušil jsem životní pojistku - odečítal jsem si ji od základu daně - musím prý nyní dodanit -pojistka byla od roku 1993 . nevite někdo kdy bylo mmožné poprvé si ji odečíst od základu daně?Abych zbytečně nedodanoval od roku 1993?A ještě jedna otázečka byla mi vyplacena částka 30000Kč - pojištovna ji zdanila 15 procenty - musím tuto částku přizníávat do svých příjmů?Co se stane když to neudělám - přijdou na to?Děkuji moc za odpovědi.
Šindelář
Částka se nedaní - není to příjem, ale je to vaše spoření ... co chcete danit
Tu první část nechám na jiné - netuším, od jakého roku se to odepisuje... ani jestli jste začal odepisovat zrovna od začátku nebo až od r. 2003...
doplněno 18.12.14 20:39:pátráním jsem se dostal k FKSP č. 114/2002 Sb. - ale jestli je to správná vyhláška, to nechci tvrdit... Pasuje to ale do doby pojišťovacích poradců, kdy bylo tvrzeno něco o výhodnosti.. takový boom odpisů životek v mém okolí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.