Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám prosbu. Nevíte někdo, jaké bylo původní povolání Sherlocka Holmese? Jakou on měl školu a čím byl, než se stal detektivem? Vím že Dr Watson byl původem vojenský lékař a zloduch Moriarty byl snad taky lékař. Doma jsme se dostali do vášnivého sporu, když jsem řekl, že Holmes byl povoláním národohospodář, čili ekonom. Oponovali mi, že nemohl být ekonom, když byl tak chytrý. Prosím pomozte a poraďte.
Zajímavé. Před detektivem nebyl ničím, začínal pátrat a řešit už během studií. Prvně měl soukromého učitele, pak šel na veřejnou střední školu (nespecifikovanou) a posléze na univerzitu, kterou byl buď Cambridge, nebo Oxford. Obor studia také neznámý, mohlo souviset s matematikou (náznaky na jednu z částí univerzity) nebo chemií. Podle ignisart.com/... pak: znalosti astronomie nulové, botanika: pouze jedy, jinak proměnné, geologie jen omezeně, anatomie přesné, ale nesystematické.
tenhle film jsem viděl v kině a nebyl špatný. Jenže Sherlock Holmes v něm není originál Sherlock Holmes. Nemůže být, protože do školy tam s ním chodí i pozdější Dr Watson. Sherlock Holmes by vám svou deduktivní metodou určitě vysvětlil, že to nemohl být on, protože se s Dr Watsonem poznali až po návratu Dr. Watsona z vojenské mise v Afgánistánu.:D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.